Frankrijk, gooi die grens open…

31rg6-marianne_tableauOm elk land een muur bouwen. Je kunt het leven heel moeilijk maken voor anderen. En voor jezelf.
Wordt iemand daar gelukkiger van?
Nee.

Het haalt onze westerse waarden zwaar onderuit. Waar blijf je met de veelgeprezen ‘westerse’ vrijheid als je mensen verbiedt een land te verlaten of een land binnen te gaan?

De geplande betonnen muur van Calais, vier meter hoog en een kilometer lang, vervangt het hek dat blijkbaar niet voldoet. Het blokkeren van ‘de oprit naar de vrijheid’ zal geen enkel probleem oplossen. Het probleem verplaatst zich naar de plek waar de muur begint.

Het echte probleem is natuurlijk dat de vluchtelingen die naar het Verenigd Koninkrijk willen, worden tegengehouden.

Waarom eigenlijk? Ze kunnen heel Europa doorreizen en bij de oversteek naar Great Britain houdt het ineens op?

Schengen natuurlijk. Die verrekte Britten hebben jarenlang lippendienst bewezen aan Europa maar wilden er eigenlijk nooit echt bij horen. Geen Schengen, geen Euro dus. Wel de lusten, niet de lasten. Zeuren de hele tijd, stiekem met de VS heulen en Irak aanvallen, dwarsliggen, ondertussen Europese subsidies opstrijken en lekker bouwen aan ’the City’, de stad van het geld die geheel buiten de werkelijkheid staat.

Er is een oplossing. De Fransen hebben het niet gezien, ze hebben een gouden kans laten liggen. Op het moment dat de Fransen hoorden dat GB uit de Europese Unie wilde stappen, hadden ze de grens moeten opengooien. Als daad van vrijheidsgezindheid. Als symbolisch vuurwerk van de Franse staat. In een week tijd hadden ze alle vluchtelingen gratis naar de overkant kunnen overzetten.

In één keer het probleem opgelost!
In Frankrijk dan.

Naar ‘Engeland’, dat is wat die mensen willen. Vraag me niet waarom. Ik zou in Frankrijk blijven als ik vluchteling was. Maar ik ben geen vluchteling. Ik bivakkeer niet in Calais op doortocht naar het beloofde land.

Kom op Fransen. Als jullie zo voor liberté, fraternité, egalité zijn, bewijs dat dan nu. Gooi die grens open en laat die Britten het probleem maar oplossen op hun door God uitverkoren eiland. Die Britten willen toch zo graag hun eiland afscheiden van de rest van Europa? Laat hen dan de vluchtelingen van Calais met veel vlagvertoon ontvangen. Het is de keuze van de vluchtelingen daar naar toe te gaan, zij hebben het recht te gaan en staan waar zij willen, zij kiezen hun eindbestemming. Uitverkoren zijn door God en de mensen, wat wil je nog meer?

Kom Fransen! Het lafste wat je nu kunt doen, is samen met de Britten een betonnen muur bouwen op Franse bodem en de Britten ervoor laten betalen.

Dat is landverraad. Verraad aan de beginselen van de Franse Revolutie.

Stel een daad, breng het motto van La France eens in praktijk.
Liberté, fraternité, egalité.
Laat mensen vrij.
Laat ze gaan.

Vrijheid is geen kreet, het is een recht.

Het niet toepassen van dat recht maakt alle politiek hypocriet, ongeloofwaardig, dégoûtant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.