FNV: ‘Veel uitbuiting onder oproepkrachten’

Nieuws van het FNV onderzoek “Meldpunt kruimelcontracten”:

Veel mensen die werken met een nulurencontract of min-maxcontract voelen zich uitgebuit en wanhopig. Ze doen vaak jaren achtereen hetzelfde werk, maar horen pas kort van tevoren wanneer ze moeten werken. Als ze ziek zijn of vakantie nemen krijgen ze geen geld, terwijl dat wel wettelijk verplicht is. Dat blijkt uit de tussentijdse conclusies van het ‘meldpunt kruimelcontracten’ van de FNV.

“Catelene Passchier (vicevoorzitter FNV in Beweging) spreekt in een reactie van ‘uitbuiting’: “We horen dat vaste banen worden omgezet naar flexcontracten. We weten van mensen die alleen mogen werken tijdens het spitsuur, bijvoorbeeld tijdens de maaltijdrondes in de zorg. Dan moet je twee keer per dag voor een paar uur naar je werk. We weten van winkelpersoneel dat op een rustige ochtend weer naar huis wordt gestuurd. Chauffeurs die ’s avonds moeten bellen of ze morgen wel hoeven te komen” (FNVbondgenoten)

4 gedachten over “FNV: ‘Veel uitbuiting onder oproepkrachten’”

  1. Waarom heeft dat zelfde FNV daar allang geen maatregelen om genomen .Zij zelf laten al dat gene omtrend uitbuiting al jaren gebeuren .Ze staan er bij en kijken er naar maar ingrijpen ho maar .Wanneer laten zij zich eens echt gelden als zijnde vakbond ,en doener werkelijk eens iets aan .Voorlopig kan de werknemer op weinig steun rekenen vanuit de bonden dat is wederom gebleken uit het eerste polderen .Wehoren weinig weerstand omtrend ontslagverzoepeling vanuit de bonden .Het toe kennen van een geldbedrag vanuit de regering om de economie aan te jagen is een doekje voor het bloeden

  2. @ 1 .. Zolang de FNV nog een siamese tweeling met de PvdA is zal er niets veranderen …

  3. de vakbonden lopen jaren achter de feiten aan en zyn ib feite opleidingsinstituten voor de pvdabanenfabriek.

    een combinatie van basisinkomen voor iedereen en erby verdienen dmv oproepen zou de pyn kunnen verzachten.
    maar by de bond geldt klagen en zeuren en niets laten gebeuren.

  4. Er zou toch een nieuwe vakbond komen? Of is daar geen belang-stelling voor? Hier ligt een mooie taak voor de SP dat
    zij met een nieuwe vakbond, aan NL zouden laten zien dat alles wel anders kan.

Reacties zijn gesloten.