FNV: ‘Rutte-Verhagen is rijkeluiskabinet’

FNV: ‘Rutte-Verhagen is rijkeluiskabinet’: Eindelijk, eeeiiiindeliiijjjk, een woordje van onze grootste vakcentrale, de FNV. Nog altijd 1,4 miljoen leden. Ze hadden wel eens wat eerder wakker kunnen worden.

We zullen de FNV en de andere vakcentrales hard nodig hebben, de komende tijd. En natuurlijk alle andere belangenorganisaties (consumenten, ouderen, jeugd, gehandicapten, zieken, immigranten, vrouwen, milieu, derde wereld, cultuur, studenten, werklozen, en ga maar door).

Ik herinner me nog de Nederlandse “Winter Of Anger”, 1982/83, toen de vakbonden, onder leiding van (je kunt je het niet meer voorstellen!) Wim Kok, de snode plannen van het eerste kabinet-Lubbers wisten te temmen. Intussen waren wel de ambtenarensalarissen verlaagd, maar een Thatcherachtig scenario zoals Rutte en diens vrienden het in hun achterhoofd (niet in het regeeraccoord) hebben, werd voorkomen.

Twee weken lang werd het vuilnis niet meer opgehaald. Openbaar vervoer lag op veel plaatsen stil. Honderdduizend mensen op een demonstratie op de Dam in Amsterdam. – Het zal weer zo moeten. Of een beetje anders. We zijn dertig jaar verder, immers.

Maar het zal Henk en Ingrid helpen, om te ontdekken, aan welke kant hun boterham gemeerd is. Niet bij Rutjes en de club van corpsballen, gedoogd door oplichter Wilders, die her en der hun huis, de opvoeding van hun kinderen, de verzorging van hun ouders onbetaalbaar willen gaan maken.

Maar, leuker kunnen we het niet maken, je moet terecht bij Agnes Jongerius en haar club. Als ze tenminste doen waarvoor ze betaald en benoemd zijn. We houden het hier scherp in de gaten.

13 gedachten over “FNV: ‘Rutte-Verhagen is rijkeluiskabinet’”

 1. Tja , de FNV hé , jammer dat het toendertijd gelukt is om de EVC om zeep te helpen , het zou we mooi geweest zijn als we een echte linkse vakbond zouden hebben ipv een kweekvijver voor PvdA prominenten …Mischien een ideetje voor de SP om een linkse vakbond op te zetten Eenheids Vak Centrale lijkt me een leuke naam 😉 Ik stap zo over …

 2. Rechts heeft de solidariteit weten te breken in de afgelopen twintig jaar, en dat is de dood in de pot voor het socialisme en de vakbonden. Van hun macht is in de VS en het Verenigd Koninkrijk weinig over. Nu was die daar in de jaren zeventig ook te groot geworden, maar een evenwicht zou aardig zijn.

 3. De SP is vrij effectief bezig de FNV te infiltreren:P Een groot deel van het lagere- en midden kader is inmiddels lid van de SP. Was de SP volgens een onderzoek een paar jaar geleden inmiddels niet ook de grootste partij onder de leden? Ze zaten in elk geval de PvdA dicht op de hielen. Ik kan me het paniekerige commentaar in de Volkskrant nog herinneren.
  Maar een heropgerichte EVC…..net als Al Bakrastani word ik morgen lid 😉

 4. Bestaat het Onafhankelijk Verbond van Bedrijfsorganisaties dan niet meer? Lang niet meer van vernomen.

 5. Het OVB!? O, vervlogen herinnering… Ik help de zoon van de laatste OVB-leider, Nelis Oosterwijk Jr., uit Rotterdam om wat geschiedenis ervan op schrift te stellen.

 6. Toevallig zijn er ook rijkelui en ondernemers met een sociale inslag. Die helemaal niks zien in het huidige kabinet en al helemaal niet in wilders en zijn bende straattuig. Nou snap ik ook best dat het met een redelijk gevulde knip makkelijk lullen is, maar het mag niet zo zijn dat er mensen op basis van hun inkomen aan de zijlijn worden geplaatst.

 7. @ GJ leg jij uit aan een bijstandsmoeder met drie kids wat het nut is van dit kabinet. Die bijstandsmoeder lult straks niet makkelijk.

 8. GJ_ Schreef:

  Toevallig zijn er ook rijkelui en ondernemers met een sociale inslag. Die helemaal niks zien in het huidige kabinet en al helemaal niet in wilders en zijn bende straattuig. Nou snap ik ook best dat het met een redelijk gevulde knip makkelijk lullen is, maar het mag niet zo zijn dat er mensen op basis van hun inkomen aan de zijlijn worden geplaatst.

  Je doelt op mensen als Marcel van Dam ?? , of het grachtengordel-bourgouise van Groen Liberaal / d66 ??

 9. Kan dan niemand een vredelievend plan bedenken waar toch zeker 70% van de bevolking aan mee durft te doen en waarmee we solidair laten zien dat het zo niet kan? Ik kan maar niks verzinnen..
  komt waarschijnlijk doordat mn IQ systematisch laag wordt gehouden met alle rommel die we ongemerkt binnenkrijgen… Ben een zelfstandige ondernemer die het hoofd niet meer boven water kan houden door alle regels, prijsstijgingen en aanslagen.(euh, die van de belasting dan he) Ik wil kei hard werken, ben niet rijk, maar wel een uitgemolken koe. Wie weet in hemelsnaam nog op wie hij moet stemmen?
  Wat is op de dag van vandaag nog een actie waarbij niet de burgers de pineut zijn maar werkelijk diegene die de touwtjes in handen hebben (lees helaas toch: geld in handen hebben) morgen iedereen zijn bankrekening leeghalen en alleen nog contant betalen? pinnen.. pff.. big brother is watching you..

 10. dit kabinet mot zo snel mogelijk optieffen uit de macht en den haag vandaan en ik heb ook een oproep aan het om die de zaak wilders behandeld deze man moet zo snel mogelijk achter de tralies en dan in gevangenis met turken marokanen en andere gasten meschien dat deze slang dan weg kronkelt en heeft nederland het nu nog niet in de gaten dat de pvv een partij is van de wettelijke kaders en regels aan de laars te lappen politie controles ontvlucht mensen in elkaar slaat als ze geen drank krijgen en de rekeningen niet betalen die ze moetten betalen dus wanneer wordt nederland en den haag wakker we moetten met ze alle de eerste en 2de kamer gaan bezetten en niet eeder vrij geven totdat er een nieuw kabinet gevormd is wat wel begrijp dat lusten en de lasten wel op een eerlijker manier verdeeld nederland sta op en wordt wakker verreening u en kom in opstand help de revolutie en jaag dit kabinet weg op een vreedzaamen manier en iedereen die mensen van dit kabinet ziet moet boe zeggen en erbij zeggen dit kabinet van rutten-verhagen kan mijn echt niet behagen dus mensen gaan we voor revolutie of niet aan jullie de keus het moet nu gebeuren de tijd is er rijp voor en genoeg is genoeg anders komt wo 3 wel heel dicht bij

Reacties zijn gesloten.