15 gedachten over “Fecaliën-jihad”

 1. Het enige bewezen geval was door de volgelingen van de Bagwan Sree Ramnesh in Oregon .. nu had hij een mooie baard maar zijn achtergrond was toch wel héééé’l Hindoe hoor

 2. ” De islam heeft allerlei regeltjes over welke lichaamsharen moeten worden geschoren en welke niet; met welke voet men de wc dient te betreden en met welke hand men zijn pinkelaar mag vasthouden en zijn achterste mag aanraken; hoevaak men zich heeft te wassen en bij welke gelegenheden.”

  even ter correctie , De Hadith geven veel van deze dingen aan , ,maar Hadith en Islaam is NIET hetzelfde

 3. Ik heb gisteren bij de Appie nog wat groenten gekocht, o.a. een komkommer. Naast bij stond een leuke moslima (althans daar ga ik van uit omdat zij een hoofddoek droeg) die uit dezelfe bak met komkommers een keuze maakte. Waarschijnlijk had deze vrouw de interne memo van haar geloofsbroeders en zusters over de opzettelijke besmetting door de Fecaliën-jihad nog niet gelezen. Of heeft zij mij met opzet een vals gevoel van veiligheid proberen te geven, en heeft zij de komkommer gewoon teruggelegd nadat ik uit haar blikveld was verdwenen! Yeah Right!

  Hoewel het zeer te betreuren is dat er mensen aan de besmetting met de EHEC bacterie zijn overleden, is gezien het aantal nog lang geen sprake van een pandemie. Te vergelijking: in Duitsland overlijken per jaar bijna 4000 mensen in het verkeer. Dat zij dus gemiddeld 10 per dag. In verhouding is deelname aan het verkeer dus nog steeds risico voller dan het eten van een komkommer, of het moet zijn dat we hier moeten spreken van de Verkeers-jihad.

 4. Je moet groenten gewoon altijd goed wassen tenzij je ze voorgesneden koopt. Dan mag je ervan uit gaan dat ze al gewassen zijn. Je weet immers nooit of er geen normale mest is gebruikt tijdens de verbouwing van groenten. Als je biologisch koopt is die kans nog groter zover ik weet. Plantaardige compost bevat logischerwijs ook diverse stammen rottingsbacteriën.

  Nederland heeft eeuwenlang ook menselijke mest gebruikt in de landbouw dus ik snap de commotie niet. De Amsterdamse vuilophaal in de Gouden Eeuw verkocht menselijke mest aan locale boeren.

  Heel veel zogenaamde griepgevallen die voor werkverzuim zorgen zijn eigenlijk voedselvergiftiging. Heel veel mensen wassen hun handen niet goed voor ze hun boterhammetje of stuk fruit vast pakken. Veel mensen op kantoor beseffen niet dat de wc-bril in verhouding schoner is dan hun toetsenbord. Eten aan je bureau zonder eerst je handen te wassen of bestek te gebruiken is een risico. Er zijn hier ook nog hele volksstammen die hun handen niet met zeep wassen nadat ze hun billen hebben afgeveegd. Die mensen raken vervolgens allerlei dingen aan op de werkplek en in het openbaar vervoer met alle gevolgen van dien. Op een werkvloer met flexibele werkplekken weet je nooit hoe schoon de plek is waar ze zit tenzij je die zelf eerst professioneel reinigt. Het is makkelijker en veiliger om er gewoon van uit te gaan dat je werkplek niet schoon is.

  Je kunt heel veel ellende voorkomen met simpele hygiëne maatregelen. Handen, fruit en groenten gewoon wassen voor je gaat eten. Klaar.

 5. Al Bakrastani Schreef:

  Het enige bewezen geval was door de volgelingen van de Bagwan Sree Ramnesh in Oregon .. nu had hij een mooie baard maar zijn achtergrond was toch wel héééé’l Hindoe hoor

  Bhagvan Sree Rajneesh (later bekend als Osho) was van een Hindu achtergrond, maar hij geloofde niet per se in de Hindu mythologie en pantheon. Hij had zijn eigen spirituele invulling van zaken, gebaseerd op Hindu geschriften en tradities, maar noemde zichzelf en volgers geen Hindu.

 6. Neal Lachman Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  Het enige bewezen geval was door de volgelingen van de Bagwan Sree Ramnesh in Oregon .. nu had hij een mooie baard maar zijn achtergrond was toch wel héééé’l Hindoe hoor
  Bhagvan Sree Rajneesh (later bekend als Osho) was van een Hindu achtergrond, maar hij geloofde niet per se in de Hindu mythologie en pantheon. Hij had zijn eigen spirituele invulling van zaken, gebaseerd op Hindu geschriften en tradities, maar noemde zichzelf en volgers geen Hindu.

  Ik had nog even overwogen te vermelden dat hij voor zichzelf begonnen was , om je reactie te voorkomen 😉 ik heb het dan ook specifiek over achtergrond 🙂

 7. Zeg wat zullen we nou hebben? Een beetje content jatten? Ik kan me niet herinneren dat ik hier toestemming voor heb gegeven.

  Ik hoef toch niet uit te leggen hoe het werkt? Je mag best een paar alinea’s citeren en dan doorlinken naar mijn artikel op Sargasso. Altijd goed voor de pageviews.

  Maar wat Krapuul hier doet – ongevraagd gewoon in z’n geheel een artikeltje inpikken – dat kan natuurlijk niet door de beugel.

  Komt nog bij dat er een paar kromme zinnen in dit stuk zitten, die voor geen meter lopen. Krijg je als je een perfectionist bent die tot diep in de nacht aan zinnen zit te sleutelen. Dan gaat er wel eens wat mis. Die kan ik op Sargasso achteraf nog corrigeren, maar je zult net zien dat ze er hier nog in staan. Ben ik dus helemaal niet blij mee.

  Dus doe mij een lol, en link vanaf het kopje over Udo Ulfkotte even netjes door naar Sargasso, svp. Pretty please?

 8. Eugene Furbin Schreef:

  Kaaskoppen onder het water om wat poep daaruit weg te wassen.

  Kan je opmerking niet plaatsen, maar dat geld ook voor de kolder die je elders op dit forum hebt gepost. Volgens mij ben je aan het trollen.

 9. @ Prediker:

  Zal wel… we jatten nooit iets, wij zijn heilig. Het zal wel aan jou liggen, maar ik hoop dat JvdH dit stukje eruit pleurt.

 10. Prediker:
  Uw wil geschiede
  En uw wil geschiedde
  En excuses. Plaatsend redactielid dacht dat het Creative Commons was…

 11. jvdheuvel Schreef:

  Sargasso is toch creative commons?

  Ziet er inderdaad wel zo uit:

  All content on Sargasso is published under a Creative Commons 3.0 license, which in short means that:

  You are free:
  * to Share — to copy, distribute and transmit the work
  * to Remix — to adapt the work

  Under the following conditions:
  * Attribution. You must attribute the work in the manner specified by the author or licensor (but not in any way that suggests that they endorse you or your use of the work).
  * Noncommercial. You may not use this work for commercial purposes.

  http://sargasso.nl/over-ons-2/huisregels/

 12. Prediker Schreef:

  Zeg wat zullen we nou hebben? Een beetje content jatten? Ik kan me niet herinneren dat ik hier toestemming voor heb gegeven.
  Ik hoef toch niet uit te leggen hoe het werkt?

  Nee mafkees, dat hoef JIJ niet uit te leggen hoe het werkt.

Reacties zijn gesloten.