Fatwa van ajatolla Haatpruikje over de Arabische Lente: “Zolang u moslim blijft, is democratie fake!”

Geert Wilders heeft eindelijk sterke bondgenoten gevonden in de wereld van de Islam. Ahmadinejad van Iran, Mubarak van Egypte en zeker Khadaffi van Libië – ze zijn het roerend met hem eens: Islam en democratie zijn onverenigbaar!

Vanochtend verscheen op de site Nu.nl eindelijk de langverwachte fatwa van Ajatolla Haatpruikje over wat Henk en Ingrid moeten denken van die tsunami van volksopstanden van mensen in het Midden-Oosten tegen de corrupte elites die hun leven verpesten. “Met de Islam blijft elke democratie fake!”

Poeslief doen, helpt niet

Nou, daar zit je dan, als Arabier zijnde. Waag je je leven tegen de horden die corrupte dictatoren op je af sturen, dan komt de zelfbenoemde opper-profeet inzake je godsdienst (pardon: ideologie) na weken en weken stilzwijgen, de wereld vertellen, dat je beter naar huis kan gaan. Under Islam: No Future!

Je kunt goed merken, dat Wilders slecht is in de verdediging. Die positie vermijdt hij zo veel als mogelijk. Alleen als hij de rol van Calimero kan spelen, geeft hij present. Maar in Tunesië, Egypte, Jemen, Marokko en Libië was er op geen van de 30 arabische zenders ook maar één klein haatbaardje te vinden, die opriep om de Blonde Lijder een kopje kleiner te maken. Ze hebben wel wat anders aan hun hoofd.

Dus is Geert blijven steken in wat psychologen zouden noemen: de ontkenningsfase.

Het is niet in overeenstemming met zijn ideologie, DUS, het is niet waar. Het is manipulatie van de media: De Egyptische opstandelingen, dat waren alleen maar studenten aan de Amerikaanse universiteit “om de hoek” van het Tahrir-plein. Iedereen die ogen in zijn hoofd heeft, heeft gezien, dat de opstandelingen met miljoenen waren en dat ze alle lagen van de bevolking vertegenwoordigden. Maar nee, zegt Wilders, die maatschappijen zijn nog zo primitief, wie eten, ziekenzorg en bejaardenzorg brengt, zoals Hamas in de Gazastrook, krijgt de stemmen bij verkiezingen. Dus eigenlijk is het een samenzwering van de moslimbroederschap. En die zijn toch wel zoooo slecht!

Khadaffi zegt het trouwens ook: De opstand wordt via drugs en indoctrinatie gemanipuleerd door de fundamentalisten van Ben Laden! En een neofascistische Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt door Wilders aangehaald. Die man had in Benghazi om het Kalifaat horen roepen. Stel je voor. Te wapen! Het kalifaat op de drempel van Europa! Dat ging zelfs Berlusconi te ver en die riep zijn minister terug. Maar dat weerhoudt Wilders niet ervan, om aan nu.nl deze paniekzaaier te citeren als betrouwbare bron.

Goudpruikje is nu echt helemaal in de war. In z’n wanhoop, roept hij zelfs Sint Augustinus (filosoof en theoloog uit de 4e eeuw na Christus) te hulp. “Welke Tinus?”, vragen Henk en Ingrid. Geen antwoord. “Nou ja, het is nog maar februari. In augustus zien we wel verder. Gaan we nog naar Tunesië? Of wordt het Turkije?”

De man die in zijn eigen partij geen democratie toestaat, kan hij de moslims voorschrijven, of ze al dan niet rijp zijn voor democratie?

PVV en democratie: “Water en Vuur”!

36 gedachten over “Fatwa van ajatolla Haatpruikje over de Arabische Lente: “Zolang u moslim blijft, is democratie fake!””

 1. Dus in landen als Indonesie en Turkije waar de overgrote meerderheid van de mensen moslim is, is er volgens Wilders geen democratie???
  Peroxide poephoofd is echt de kluts kwijt.

 2. Pete Schreef:

  Waar zijn al die islamistische democratiën eigenlijk?

  Ha, Afghanistan en Irak met behulp van Bush. Wauw!

 3. Pete Schreef:

  Waar zijn al die islamistische democratiën eigenlijk?

  Turkije, Pakistan, Indonesie: totaal iets meer dan 350 miljoen mensen.

 4. Pete Schreef:

  Waar zijn al die islamistische democratiën eigenlijk?

  Was wat kort door de bocht. Toegevoegd moeten worden Maleisie, Bangladesh en Albanië.

 5. Ik heb even over de manchet geteld hoeveel mensen er in een islamtische democratie wonen. Dat is toch een aardig aantal. In India met zijn islamitische deelstaten leven zo’n 138 miljoen islam-aanhangers, Bangladesh 150 miljoen, Maleisie zo’n 18 miljoen en dan de 350 miljoen van Pakistan, Indonesie en Turkije. Dit telt op tot ongeveer 656 miljoen mensen.
  Hoeveel kiezers geven U gelijk? Zijn het er 1,5 miljoen, Wilders? Dat is minimaal mijn afronding naar beneden. 😆

 6. De Moslims en de westerse wereld gaan heel goed samen al moeten er wel scheidslijnen als zeeën en woestijnen nodig zijn.

  Ga niet elkaar beknuffelen of mensen dwingen dat de doen omdat men dan met averechtse culturen voor hele vreemde verassingen komt te staan. 😕

  De Islam die samengaat met leefregels `sharia` zijn niet te verenigen zijn met onze vrije democratische samenleving waar vrije meningsuiting incl. kritiek of o.a. Islam, gelijke rechten tussen man en vrouw, gelijke rechten voor homo’s, vrije keuze van religie, die niet vereenigbaar zijn in ons verfijnde westerse gedachtengoed wat we gewend zijn.

  Sommige hardleerse westerse knappe koppen die het zograag beter willen weten moeten ze maar een poosje naar een bepaald avers westers land verbannen gaan om hun kennis nog meer op peil te krijgen. 😥

 7. Deze kan wat mij betreft zo toegevoegd worden aan “De 10 walgelijkste 😥 Wilders-statements”. Als die al is vastgelegd, dan is er nog wel ruimte voor een nummer 0.

 8. john smit 7 Schreef:

  Ga niet elkaar beknuffelen of mensen dwingen dat de doen omdat men dan met averechtse culturen voor hele vreemde verassingen komt te staan.

  Waar stond het voorouderlijk wiegje van dhr Wilders? Was dat niet Indonesie? In het geval van Wilders ben ik het met bovenstaande stelling geheel eens. 😆

 9. john smit 7 Schreef:

  De Islam die samengaat met leefregels `sharia` zijn niet te verenigen zijn met onze vrije democratische samenleving

  Nogmaals, *zucht*, er is geen `sharia in Nederland, en nèrgens in Europa. Integendeel, het was juist andersom: Bladic knalde in Sebrenica juist 8000 onschuldige moslims af onder toeziend oog van onze Jannen.
  Het pleit voor deze mohammedanen, en het verbaast me nog altijd, dat hun verwanten geen eerwraak hebben gepleegd. 😮 Dat zou je volgens hysterisch-xenobisch Nederland immers van de musulmannen moeten verwachten?

 10. Huib, wederom fantastisch verhaal. Maar voortaan in dergelijke kwaliteitsartikelen Goudpruikje gewoon Geert Wilders noemen; dan weten Henk en Ingrid ook om wie het gaat.

 11. #11 Schuur – ik zal het aan de andere redaktieleden voorstellen!
  #14 Ik kon het niet laten: “haatbaard” – “haatpruik”. Maar in de Titel is het idd teveel van het goede, en slecht voor de vindbaarheid op google e.d. Ik heb al ’n oplossing in gedachten. 🙂
  #Abdul en Piotr: Het argument van Indonesië-, India- en andere democratieën met een moslim-bevolking hoort zeker ook in het stuk thuis. Het illustreert nog maar eens de absurde gedachtengangen van Wilders. De overgrote meerderheid van de reageerders op NuJij is er gelukkig nu ook wel van overtuigd, dat deze man (Wilders) van alle realiteit is losgezongen.
  Maar z’n “partij” blijft hoog in de peilingen staan en Rutte en Verhagen hebben die stemmen nodig, om hun kabinet te kunnen voortzetten. Ze laten hem dus voorlopig raaskallen.
  De morele schade is niet te overzien. De afbraak van de sociale voorzieningen ook niet.
  Maar dat interesseert de giechelende vingerlikkers niet.

 12. Huib Schreef:

  Ik heb al ‘n oplossing in gedachten

  Zolang die oplossing maar niet een nog langere titel is met zowel ajatolla Haatpruikje als Geert Wilders er in, is het goed. 😀

 13. #16: Wat dacht je van: Wilders’ nieuwste fatwa: “Democratie? Met de Islam komt er nooit wat van terecht…” 🙂

 14. Sowieso moet je titels nooit achteraf veranderen. Maar er is op zich ook geen bezwaar tegen grappige titels. Integendeel. Maar voor Google News (en ook voor google zelf trouwens) zou een titel als “Geert Wilders over democratie en islam” bijvoorbeeld, beter geweest zijn.

 15. Het is wel eens interessant om na drie jaar te constateren dat de door iedereen zo gehate Geert Wilders gelijk heeft gekregen. Ik zou hier een hele berg linkjes kunnen posten over hoe de moslimbroeders democratisch gekozen werden, een ondemocratische grondwet er door probeerde te rammen en de prille democratie in Egypte faald. Lees foreignpolicy.com er maar op na. Ook over Libie, Yemen, Irak en Syrie hoef ik niets te vertellen. Misschien dat Tunesie gaat werken als de islamisten ophouden met politici te vermoorden. Maar het is en blijft onrustig:

  http://www.theglobeandmail.com/news/world/death-toll-from-militant-attack-rises-to-14-tunisia-says/article19652847/

  Dus nu mijn vraag. Nu blijkt dat jullie geen gelijk hadden en Geert Wilders in ieder geval gedeeltelijk gelijk had, welke consequenties trekken jullie daar uit? Karl Popper indachtig zijn er hier falsifieerbare voorspellingen gedaan, immers.

 16. “drie jaar verder”
  Welke voorspelling? Ik zie alleen Huib voorspellen, dat de PVV niet democratisch zal worden. Die is wel uitgekomen, dacht ik.

 17. @drie jaar verder

  Zelfs een kapotte klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan… Maar het is inderdaad nogal moeilijk te verkroppen dat Wilders deze dingen voorzag.

 18. Mooie foto ! De man met de dode kat op zijn hoofd knuffelt een levende.

  Had Geertje wat aandacht nodig of zo ?

  Laat hem lekker teruggaan naar waar hij vandaan komt. Of Limburg, maar nog liever Indonesië.

 19. Het is leuk dat de PVV (nog) geen voet aan de grond krijgt. Maar rechts extremisme is gevaarlijk, Het heeft vele vormen de ene meer gematigder dan de andere.Langzaam maar zeker als een kanker groeit het in de samenleving , onder andere door de vele misnoegde stemmen die de negatieve kanten van een democratie beu zijn. En is er zoveel verschil tussen democratie en ideologie? Kijk maar naar de democratie van de VS, hoe fake is die geworden?
  Ook hun verkiezingen zijn een aanfluiting van de democratische principes. Dat bewees Bush jr. tijdens zijn herverkiezing zelfs wel.

 20. Na méér dan drie jaar nog steeds geen tsunami aan asielzoekers/ Islamisten/ invoering Shariah in Nederland en noem de verdere brainfarts van Wilders maar op. Wat loop je allemaal te bazelen, “drie jaar verder”?

 21. @Marc

  Maar daar gaat dit artikel niet over, Marc. Dit artikel gaat over wat Wilders drie jaar geleden voorspelde over de Arabische Lente en wat grotendeels is uitgekomen: Geen democratie (of verlichting) want de leuzen die geroepen worden zijn religieus. “Ze willen een Kalifaat”. Zie de link in het artikel.

  Het overgrote gedeelte van de opstanden is uitgelopen op islamisme. De democratische verkiezingen in Egypte leverde een islamist op die in een jaar tijd bezig was diezelfde democratie om zeep te helpen.

  Nu kan je over allerlei andere dingen die Wilders (naar jou zeggen) gezegd heeft praten maar het viel me op dat dit een zeer duidelijke voorspelling was in een tijd dat iedereen )* inclusief ik dacht dat een golf van democratisering de islamisten de wind uit de zeilen zou nemen. En daarmee indirect ook Geert Wilders.

  @Fred

  Als het nu een akkefietje was zou ik je gelijk geven. Maar deze voorspelling is waar het bij Wilders om draait en dus kan je dat niet zo afdoen, ben ik bang.

  )* Dat woord mag vast en zeker ook niet, maar men moet maar even zelf relativeren daar waar het nodig is. Als elk woord op een goudschaaltje wordt gewogen verlandt elk gesprek.

 22. Het poogt eruit te zien als een blonde nazi.
  Het gedraagt zich als een nazi.
  Het zoekt samenwerking met andere nazi’s
  ra ra wat is dat?
  ….Wilders natuurlijk!

 23. “De democratische verkiezingen in Egypte leverde een islamist op die in een jaar tijd bezig was diezelfde democratie om zeep te helpen.”

  En Morsi is nog steeds aan de macht in Egypte? Nee toch?

  Proces tot (enig vorm van) democratie knip en plak je niet even zo in elkaar, ook al willen sommige oogklepdragenden hier in Nederland dat maar wat graag. En dat uiterst complexe proces wordt ook nog eens bemoeilijkt door de invloeden/ belangen van het rijke Westen.

  Maar goed, ik begrijp uit je reactie dat je (toen) nogal naïef was en nu hier je gelijk probeert te halen op basis van een uitspraak die Wilders heeft gedaan, los van internationaal tientallen, zo niet honderdtallen, anderen die ‘een beetje meer sjoege’ hebben over dat soort processen als Wilders ooit uit zijn hele dikke duim kan zuigen.

  Good luck with that..

 24. @Marc

  Wat probeer je nou te zeggen? Het enige wat uit je reactie naar voren lijkt te komen is hautain gedrag:

  “Proces tot (enig vorm van) democratie knip en plak je niet even zo in elkaar, ook al willen sommige oogklepdragenden hier in Nederland dat maar wat graag.”

  Wie dan? Heb je een citaat, een link? Is dat wat Wilders zei in de link hierboven? Ik zie het niet. Ik begin het idee te krijgen dat je jezelf aan vlijen bent by proxy. Anderen dom of blind noemen maakt jezelf natuurlijk het tegenovergestelde.

  “Maar goed, ik begrijp uit je reactie dat je (toen) nogal naïef was”

  Nog zo een.

  “nu hier je gelijk probeert te halen op basis van een uitspraak die Wilders heeft gedaan, los van internationaal tientallen, zo niet honderdtallen, anderen die ‘een beetje meer sjoege’ hebben over dat soort processen als Wilders ooit uit zijn hele dikke duim kan zuigen.”

  En nog meer. Maar ik kom helemaal geen gelijk halen, ik heb een vraag gesteld.

 25. “Nu blijkt dat jullie […] geen gelijk hadden […] en Geert Wilders in ieder geval gedeeltelijk gelijk had, welke consequenties trekken jullie […] daar uit? Karl Popper indachtig zijn er hier […] falsifieerbare voorspellingen gedaan, immers.”

  “in een tijd dat iedereen )* inclusief ik dacht dat een golf van democratisering de islamisten de wind uit de zeilen zou nemen”

  “inclusief ik dacht dat”

  En ik heb geen zin om te filosoferen over hetgeen in je koppie rondgaat.

 26. @Marc

  Wat probeer je nou te zeggen met je citaten?

  “ik heb geen zin om te filosoferen over hetgeen in je koppie rondgaat.”

  Dat hoef je ook niet. Ik zou het wel leuk vinden als je minstens eens las wat ik reageer en daarop inging. Namelijk dat uit het hier gelinkte interview met Wilders – waar hier erg schamper over gedaan wordt – te lezen valt dat hij dingen die nu mis gaan in het Midden-Oosten voorzag.

 27. “dat hij dingen die nu mis gaan in het Midden-Oosten voorzag”

  Ja en Dion Graus voorzag ook allerlei problemen; je kan het zo gek niet bedenken of die zelfbenoemde koene ridder had het al voorzien.

  Overigens heb ik gelezen wat je schreef. Irrelevant.

 28. Neemaar, ze hebben allemaal gelijk hoor, onze Geblondeerde Profeet Geert ziet alles van tevoren aankomen en weet helemaal alles van tevoren hoe zal het allemaal gebeuren. Dit weten al zijn bruine volgelingen. Geen mogelijk twijfel.

  Daarom komt Geert de Verlosser ons allemaal redden en in het bijzonder de etnisch zuivere Nederlanders. Punt uit.

Reacties zijn gesloten.