Facebookfans van de PVV zijn pessimistisch en wantrouwend

Weinig vertrouwen

Facebookfans van de PVV hebben geen vertrouwen in maatschappelijke en politieke instituties. Op een hele reeks van indicatoren scoorden aanhangers van de PVV lager dan het Nederlandse publiek. Dit patroon is ook zichtbaar in andere West-Europese landen.

Vooral het vertrouwen in de Europese Unie, de rechtspraak en religieuze instituties is laag in vergelijking met het Nederlandse gemiddelde. De recente vrijspraak van Wilders heeft het vertrouwen van de PVV aanhangers in het rechtssysteem echter iets verhoogd: 35 procent van de respondenten geeft aan hierdoor meer vertrouwen in het rechtssysteem te hebben gekregen. (Trouw)

Mijn eerste reactie was: wat is nieuw?

Deze fans hebben dus vertrouwen ergens in als ze hun zin krijgen, typisch iets voor kleine kinderen. Als je je zin niet krijgt, dan deugt het niet.

Daarbij weet Trouw ook nog te melden dat 1 op de 4 Facebookfans van de PVV student is. Tja, wat ik altijd al heb gezegd, je kunt wel studeren, maar dat wil nog niet zeggen dat je je hersens kunt gebruiken.

2 gedachten over “Facebookfans van de PVV zijn pessimistisch en wantrouwend”

 1. Weer zo’n typisch intelligente, briljante constatering in elzeikvier van zo’n geblondeerde bunkerführer aanbiddende bruin-rechtse dementerende malloot.

  “Hans H.Lodder op donderdag 6 september 2012 00:52
  De PVV moet knalhard oppositie voeren.. links finaal fileren… NL op naar 20 miljoen inwoners.. over 20 jaar verplicht allochtonen in je achtertuin huisvesten.. horrorscenarios schetsen.. criminaliteit wordt door open grenxen en slappe straffen totaal onbeheersbaar.. eeuwig betalen aan Europa..stennis schoppen.. naar de 51 % streven.. nooit compromissen sluiten want je je als PVV niet meer zo!n schorem-behandeling laten welgevallen. 4 jaar Samsom-catastrofe..brr.”

  Domme rebel!

 2. Naar de mening van Bolkestein en Wiegel moesten we in het recent verleden absoluut rekening met anderhalf miljoen kiezers van Wilders houden.
  Er zijn mensen ontevreden zei Wiegel (zonder toelichting waarover – hunzelf, de buren enz, gewoon ontevreden, punt!) en daar moet je rekening mee houden.

  Wat mij betreft houd ik echt niet altijd rekening met mensen die gewoon zoeken een onderwerp om erover te gaan zeuren om aandacht te trekken. het is of te koud, of te warm, of te nat of te droog en dan maar weer in willekeurige volgorde.

  Nu zijn 335 bloggers tegen bovenstaande getal afgezet niet echt representatief te noemen, maar geven toch de gelegenheid om erover te gaan discussiëren.

  De meest actieve deel van Wilders aanhang komen op internet reageren, daarop is dit onderzoek op gebaseerd, de rest doet gewoon in de dagelijkse leven discrimineren.
  Er is dus een rode draad die door het “populisme” gaat – deze van xenofobie en racisme. Dit is wat het aanhang van Wilders doet samenklonteren.

  Daarom dit onderzoek concludeert tevens dat naast de hetze tegen moslims en buitenlanders de volgende hot-item is Europa. Het gast tenslotte steeds over de verrekte buitenlanders, niet waar? Of het Islam is of Europa – dat zijn allemaal de buitenlanders.

  En ja, in tegenstelling tot de gevestigde traditionele politieke circus van VVD en CDA, kijk gewoon naar de manier waarop Rutte onwaarheden elke dag vertelt is Wilders heel erg helder, duidelijk en onomstotelijk recht in zijn beweringen.
  Klare taal heeft hij – en blijkbaar daar waarderen een heleboel van zijn aanhangers hem over.

Reacties zijn gesloten.