Extreemrechtse wap opgepakt

De Amsterdamse politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden voor bedreiging van Sigrid Kaag.


Het gaat om Eline van ’t Noordende van Onrecht TV. Eline verzorgt livestreams van betogingen van naziwappies. Eén van haar ‘assistenten’ is Max van den Berg, die vorige week werd gearresteerd toen hij met een brandende fakkel bij het huis van Kaag stond.

Van den Berg is eigenlijk een triest geval. Hij denkt dat God ’s nachts tegen hem praat en Duvelbier geproduceerd wordt door Satan. Max stormt vroeg of laat met een machete in de hand op een politielinie af – met voorspelbare gevolgen – en is dus terecht van de straat gehaald, maar hij lijkt toch eerder in aanmerking te komen voor professionele hulp dan voor de gevangenis.

Dat geldt niet voor Eline van ’t Noordende, die zelfs bereid is een ernstig gestoorde man als Max van den Berg te gebruiken als kanonnenvoer. Denk maar niet dat Eline met een brandende fakkel bij het huis van Kaag gaat staan. Dát laat Van ’t Noordende over aan Van den Berg, terwijl ze zélf op veilige afstand het hele circus staat te filmen. Veel dieper kun je niet zinken. Good riddance to a lot of bad rubbish. 

Uitgelichte afbeelding: Photo by Tom Radetzki on Unsplash