Extreemrechtse haathoaxer Marjolein Faber onder vuur na verspreiden nepnieuws

PVV-senator Marjolein Faber ligt flink onder vuur na een tweet over een steekpartij op een Gronings terras. Volgens Faber had de dader een ‘Noord-Afrikaans uiterlijk’. Dat bleek al snel een grove leugen te zijn toen de politie een 67-jarige Groninger arresteerde en twee van de slachtoffers verklaarden dat de dader wit was. 

Faber – helaas niet in haar eerste leugen gestikt – blijft gewoon bij haar standpunt. Ze zegt het verhaal te hebben gehoord van ‘het familielid van één van de slachtoffers’. Twee slachtoffers zeggen dat er geen sprake van is dat de man een Noord-Afrikaans uiterlijk heeft. Anne Clerc, één van de slachtoffers: “En hij had een vrij grote neus, een puntneus. Geen idee wat zijn afkomst is, maar zijn huid is in elk geval blank. Dat hij Noord-Afrikaans zou zijn heb ik nooit gezegd, en ik heb geen idee van wie die informatie wel zou kunnen komen”.

Inmiddels hecht alleen het PVV-plebs nog geloof aan de woorden van Faber, voor ieder ander is het duidelijk dat Faber’s enige bron haar eigen dikke duim is. Zelfs het alt-right clubblad De Dagelijkse Standaard neemt afstand van Faber’s tweet en eist dat ze haar excuses aanbiedt voor het verspreiden van desinformatie.

De reacties op Twitter zijn vernietigend:


Mocht je aangifte willen doen tegen beroepshoaxer Marjolein Faber, dan kan dat:


Bron: Dagblad van het Noorden