Extreemlinks straatfeest door heldhaftige christendemocraat in Den Bosch voorkomen

Terwijl er intussen in Tilburg een “kleinschalig” popfestival gaande was, genaamd Roadburn – ik hoorde er van door twitteropmerkingen van Esther Ouwehand -, werd een demonstratie in de vorm van een streetrave in ‘s-Hertogenbosch preventief opgepakt. Het was de bedoeling door middel van een straatpartijtje te protesteren tegen het ontbreken van gelegenheden voor kleinschalige jongerencultuurevenementen in Den Bosch. Dus arrestaties vooraf, gemotiveerd door preventief fouilleren en Ausweis eisen.
Hier een foto van de oproerkraaiers in het Bossche Zuiderpark, voordat zij uiteengedreven werden. Klik aan ter vergroting om te zien hoe oproerkraaiers v/m er uit zien anno 2013.

De democratische held Rombouts (CDA) die burgemeester van Den Bosch mag zijn motiveerde het verbod op de streetrave met het extreemlinkse gedachtegoed [hun spelling] van de organisatoren.
Dus:
– het opkomen voor kleinschalige uitgaansgelegenheden getuigt van “extreemlinks gedachtegoed”
– en voor een of ander benoemd CDA-apparatsjikje is zelfbepaald “extreemlinks gedachtegoed” voldoende om te verbieden, te fouilleren, om Ausweise te vragen en te arresteren.

Nederland anno 2013.
Als het bovengenoemde Kamerlid dat bij een dergelijk wel toegestaan evenement was in Tilburg hierover al vragen wil stellen, wat zal het dan uitmaken?

7 gedachten over “Extreemlinks straatfeest door heldhaftige christendemocraat in Den Bosch voorkomen”

 1. Ik heb ze gezien. Ze stonden in een park he? Gelukkig werden ze gesommeerd om weg te gaan door een peloton ME.

 2. Oh wow….die gast spoort dus niet.

  Overigens, gaat Esther Ouwehand nou kamervragen stellen hierover, of juist niet? Persoonlijk zou ik deze voormalig ‘jongste burgemeester van Nederland met meerdere “schandalige vlekjes” in zijn loopbaan’ z.s.m. uit zijn functie gezien willen hebben.

 3. Aanpakken dat linkse tuig zodirect gaan ze vragen stellen over kindermisbruik door Katholieke priesters. Of willen ze dat miep van de hoek nu eindelijk eens in aanmerking komt voor een plekje in het verzorgingshuis. Of nog erger willen ze bomen gaan planten en iets doen aan de kwaliteit van ons grondwater.

 4. Vrees voor Project X

  “Er zijn aanwijzingen dat de demonstratie een stevige omvang zou kunnen krijgen”

  Zou kunnen krijgen.

  Het nieuwe wapen voor burgemeesters? Even twitter/ faecesboek bekijken, vervolgens de APV & Wet openbare manifestaties erbij pakken en het e.e.a. gaan verbieden i.p.v. een geschikte (evt. overdekte) ruimte aan te wijzen voor evenementen?

  Het is schijnbaar niet zo, dat de organisatie het verkeerd aanpakte, los van geen vergunning.

  “We hadden het keurig geregeld, compleet met verkeersbegeleiders. We hadden zelfs vuilniszakken bij ons om eventuele troep op te ruimen”
  (Klasse! – M)

  Nee, dan de opstelling van deze gemeente:

  “De gemeente tolereert een onvergund of onaangekondigd evenement niet vanwege het illegale karakter, de mogelijke overlast en de verstoring van de openbare orde die dit kan veroorzaken. We vinden het niet verantwoord een dergelijk evenement in onze gemeente te laten plaatsvinden.”

  Vooral het stukje “overlast” is lachwekkend, ware het niet zo gruwelijk triest. Uitermate subjectief en naar willekeur is die overdrachtelijke kaart te trekken, door de een of andere opportunist zoals deze burgemeester blijkt te zijn.

  Het ‘extreemlinks’ argument is zo bespottelijk. Laat ik deze even omkeren. Sinds jaar en dag is het bekend dat ‘extreemrechts’ simpele zieltjes ronselen, via muziekevenementen.

  Waar eerder deze makkelijk herkenbaar waren aan hun kaalgeschoren harses en hun volgesnoven neuzen, is dat vandaag de dag niet meer echt het geval. Deze verstandelijk beperkten hebben, na vele jaren – uiteraard, o.a. ‘de mode’ ontdekt en gaan tegenwoordig veelal gemakkelijk op in een menigte.

  Internationaal is het bekend dat ondanks hun (min of meer) gepaste kledij, deze lieden zich nog steeds niet naar behoren weten te gedragen. Vechtpartijen/ racistische leuzen en meer van dat wangedrag, zijn onder hen nog steeds “normaal”. Dit op meerdere evenementen, voor alle duidelijkheid. Techno/ metal…noem maar op.

  En ja, ook in Nederland. /ervaringsdeskundige

  Iets doet mij vermoeden dat deze katholieke burgemeester hiervan niet op de hoogte is. Het feit dat hij katholiek is, lijkt mij zekers relevant. Het is algemeen bekend dat er o.a. vanuit het Vaticaan (maar ook vanaf de kansel) een hetze is opgevoerd. Dit gericht tegen alles wat naar communisme/ socialisme ‘rook’. Het e.e.a. ging wel een beetje verder dan het alom bekende https://en.wikipedia.org/wiki/Mccarthyism

  Het zal mij dan ook werkelijk niet verbazen, dat deze burgemeester dit soort propaganda met de paplepel heeft ingegoten gekregen. Zeg maar het niveau van een Frans Timmermans (PVDA).

  Escalaties kunnen er altijd komen, vooral wanneer er veel van het ‘sociaal geaccepteerde’ harddrugs in het spel is. Alcohol, dus.

  Opzouten met deze burgemeester.

 5. Kijktip voor deze burgemeester:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Control_%282007_film%29

  Magnetlink: magnet:?xt=urn:btih:8b71d2a78dac5e6204bf177700f746213ba279ce&dn=Control%5B2007%5DDvDrip%5BEng%5D-FXG&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.ccc.de%3A80

  Anton Corbijn heeft m.i. zeer treffend weer weten te geven, hoe dat extreemrechts tuig (want dat is het) jaren geleden al muziekevenementen verstierden door het inzetten van hun, tot op de dag van vandaag, gebruikelijke wangedrag.

 6. @4: Dat komt voor een belangrijk deel doordat extreemrechts voortdurend via de bestuursrechter hun demonstratierecht afdwingt.

  Uit de Racismemonitor 2008:
  “3.2.1 Nederlandse Volks-Unie
  Extreemrechts activisme is geen nieuw verschijnsel. Maar er is de afgelopen
  jaren wel veel veranderd, vooral op het vlak van demonstraties.
  Dat komt vooral op het conto van de Nederlandse Volks-Unie (nvu).
  Deze partij wist in 2001 via de bestuursrechter toestemming te krijgen
  voor een legale demonstratie. Vanaf dat moment is het organiseren van
  demonstraties corebusiness geworden voor de partij. Sinds 2001 heeft de
  nvu de mogelijkheden om te kunnen demonstreren verder uitgebreid
  via nieuwe procedures bij de bestuursrechter. Zo mogen er door lokale
  autoriteiten geen beperkingen aan tijdstip en route worden gesteld, die
  het openbare karakter van de demonstratie tenietdoen. Daardoor kan
  de nvu tegenwoordig op drukke tijdstippen in het centrum van een stad
  demonstreren. Dat geldt vanzelfsprekend niet alleen voor de nvu, maar
  ook voor andere extreemrechtse organisaties, die dan ook dankbaar
  gebruikmaken van deze door de nvu bewerkstelligde verruiming van
  uitingsvrijheid.”
  (http://www.annefrank.org/ImageVaultFiles/id_11447/cf_21/Monitor2008-8.PDF)

 7. @6, goede opmerking:

  Demonstraties aan de linker zijde moeten ook via de bestuursrechter toestemming krijgen.

  Dan mag ook de politie niet tegenop stribbelen, want het zou bewijs voor dictatuur zijn.

  De rechter mag niet voor linkse demonstratie afwijzen dat wat hij vanzelfsprekend aan extreem-rechts in Nederland toewijst.

Reacties zijn gesloten.