Even schaamteloos reclame maken voor Corbyn

Het is tijd om te gedenken – ik werk nog aan een vervolg op “2 juni 1967”, maar ik zou ook over “30 mei 1967” hebben kunnen schrijven – de dag waarop Biafra zich onafhankelijk verklaarde als verweer tegen genocidale acties tegen mensen uit (Zuid-)Oost-Nigeria. Het was door Labour geregeerd Groot-Brittannië dat het leger van Nigeria leidde met instructies en wapens bij de volgende genocidale oorlog tegen Biafra.
Het was ook Labour dat de Chagos Archipel liet ontruimen omdat de VS er een basis wilde om Zuid-Azië onder schot te kunnen houden.
Ik vergeet niet, en het is niet aan mij om te vergeven. *)
Maar ik las al jaren geleden van een Lagerhuislid dat het opnam voor de Chagossianen. Ik ging er van uit dat de man van de Liberalen (LibDems nu) was, want die hadden de fatsoenlijke standpunten in de twee bovengenoemde imperialistische zaken. Ik zag het verkeerd.
Jeremy Corbyn bleek van Labour. En hij is nu “lijsttrekker” (iets wat niet bestaat in GB, maar als hij wint wordt hij premier, zo is het wel daar). Dus ben ik voor het eerst in mijn leven voor Labour.
Voor de hopelozen.

Ken Loach: We demand

Corbyns toespraak naar aanleiding van “Manchester” en “London Bridge”. Ach, de BBC vond het niet nodig hier aandacht aan te besteden.

En ja hoor, Chomsky is ook niet het soort anarchist van lood-om-oud-ijzer (dit dan weer wel voor de BBC)

*) Ook onder Labour: het naar het stenen tijdperk terugbombarderen van Dhofar (“huh? nooit van gehoord”) en natuurlijk de invasie in Irak en het bombarderen van Libië.

1 gedachte over “Even schaamteloos reclame maken voor Corbyn”

  1. Pingback: Notitie van een altijd-stemmende anarchist | Krapuul

Reacties zijn gesloten.