Europa wil doorgeven vlucht- en bankgegevens aan USA (nu pas) stoppen

“Momenteel worden gegevens van vliegtuigpassagiers (PNR) en banktransacties (Swift) aan de VS doorgegeven”

Pardon??? Die vlieggegevens, ok; men wil weten wie er zoal daar aankomt, kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar banktransacties? Zijn ze nou helemáál van de pot gerukt??

“Denk bijvoorbeeld aan je maaltijdvoorkeur aan boord van een vliegtuig’’

Nou, daar gaan ze weinig informatie uit halen. Ik krijg namelijk al drie jaar lang precies dezelfde twee maaltijden voorgeschoteld op de Deltavlucht Schiphol – Detroit; ‘chicken or pasta?’ Misschien willen ze er levensgevaarlijke halaleters en linksdraaiende veganisten mee kunnen afvangen of zo.

Maar dus ook:

“Je bestemming, of je betaling voor een huisje in de Ardennen als je die online betaalt”, volgens EU-parlmentariër Sargentini.

Nee fijn. Dus de VS weet wat ik zoal hier in Europa uitspook. Mag ik even weten wanneer ik hier vóór gestemd heb? En mag Europa dan misschien voortaan ook even weten welke rednecks er zoal hierheen reizen? Dat die achterlijke cultuur zich hier niet ongecontroleerd gaat verspreiden?

Het Europees Parlement wil dat dit nu in elk geval even stopgezet wordt. Uiteraard was men wel weer te schijterig om Edward Snowden asiel te verlenen.

5 gedachten over “Europa wil doorgeven vlucht- en bankgegevens aan USA (nu pas) stoppen”

  1. Een verzoek om vegetarisch zoniet veganistisch voedsel aan boord kan wijzen op dieren- of ekoterrorisme, levensgevaarlijk!

  2. @2:

    Nee, dan kan je beter hier wonen, ieder land doet dit, laten we het hier maar oplossen in plaats van “daar”.

  3. @3, Dat ben ik helemaal met je eens: hier is men geen haar beter en d’r is hier werk zat aan de winkel om het zo maar uit te drukken.

Reacties zijn gesloten.