En wat als de PvdA-leider Jansen had geheten?

Wilders geeft zijn achterban het groene licht om weer volop tegen Job Cohen tekeer te gaan:

Linksigen als Cohen en Dibi proberen nu politiek slaatje te slaan uit massamoord. Ranzig.

Het opmerkelijke is intussen dat de achterban inclusief volksvertegenwoordigers van de PVV allang de lof zongen van Anders Breivik die doet waar zij slechts van kunnen dromen als zij weer hun maandelijkse toelage innen.

En het politieke slaatje dat Wilders of zijn tekstschrijver denken te slaan is: de achterban heeft het instemmende knikje gekregen om voluit tegen PvdA-voorman Cohen los te gaan. Die is ranzig. Dibi ook, maar ja, dat is Dibi, nietwaar.

Wat Wilders of zijn tekstschrijver haarfijn weet: de achterban haat de voorman van de PvdA nog extra vanwege zijn uitdrukkelijk joodse naam. Iemand voor volksverrader uitschelden werkt toch een stuk gemakkelijker als hij Cohen heet dan Jansen, niet?

Nog wat leestips: Grunberg en Heijne.

11 gedachten over “En wat als de PvdA-leider Jansen had geheten?”

 1. Iemand voor volksverrader uitschelden werkt toch een stuk gemakkelijker als hij Cohen heet dan Jansen, niet?

  Onzin, Wilders lijkt me zonder meer bereid iedereen uit te schelden zonder daarbij rekening te houden met zijn of haar naam. Punt.

 2. Bas Heijne: “Is het puur toeval dat Breivik in zijn radicalisering bij dit gedachtengoed (van Wilders c.s.) is blijven hangen? Had hij ook zonder dit gedachtengoed wel een keer met dumdumkogels op een menigte jongelui geschoten?”

 3. Het oude liedje.. de linke partijen durven niks hards te zeggen (natuurlijk is Wilders pesoonlijk niet aansprakelijk voor deze aanslagen, zeggen ze) en Wilders gaat er gewoon ouderwets op los. Hij mag blijkbaar wel alles zeggen, zo krijg je altijd gelijk (van de niet zo snuggere meerderheid van onze bevolking).

 4. Wilders. „Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.” En Wilders maakt zich geen enkele zorg over het feit dat Breivik zo heel erg veel had om naar te verwijzen.

 5. @ Andreas:
  Wat Wilders dus eigenlijk zegt is: “Het zal me worst wezen wie er naar mijn uitspraken en ideologie verwijst, het is toch allemaal onzin wat ik uitkraam” .

 6. de VVD en het CDA zijn akelig stil

  agree to disagree is wat magertjes als het partijprogramma van je gedoogpartner lijkt op een uittreksel van het lijvige epistel van Breivik

  zou Verhagen dit op een begrijpelijke manier zonder Balkenendiaanse rookgordijnen en onnavolgbaar Limburgs dialect kunnen uitleggen?

  kan Rutte dit met een glimlach en een handgebaar afdoen of is zijn zelfvertrouwen wat minder na het Griekse cijferdrama?

  hoe gaat Uri Rosenthal in het buitenland uitleggen dat hij niet in het zadel gehouden wordt door de inspirator en geestverwant van een massamoordenaar?

  gaan Koppejan en Ferrier stilletjes toekijken in de hoop dat ze bij de volgende kabinetscrisis toch nog op een verkiesbare plaats komen of laten ze hun geweten spreken?

  blijven de coalitiepartners bij het standpunt dat de PVV een (dood)normale partij is?

  welke reputatieschade gaat dit opleveren voor ons land?

  misschien moeten de maatschappelijke kosten van de PVV maar eens inzichtelijk gemaakt worden

 7. Wilders. „Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.”

  Deze uitspraak analyserend staat hier dus dat Wilders niet walgt van de dader of van zijn daad, maar van het feit dat er naar de PVV en de persoon Wilders verwezen wordt. Daarnaast geconstateerd dat Breivik de uitspraken van de PVV cq Wilders correct heeft weergegeven.
  Met andere woorden, van Wilders mag je best op basis van zijn(/de PVV) uitspraken tot een dergelijke actie overgaan, als je er maar niet bij vermeld dat je door de PVV/Wilders geinspireerd bent.

 8. Jansen is misschien niet het goede voorbeeld.
  Immers dankzij Hans Jansen zijn we er nu eindelijk achter gekomen dat moslims inderdaad de smeerlappen zijn waar Wilders en z’n volksgenoten altijd al hebben gewezen.
  Eerst had Wilders daar geen echte bewijzen voor.
  Maar Jansen is eindelijk met bewijzen gekomen.
  Ik ga straks naar buiten en zeg tegen de eerste de beste moslim dat ik eindelijk in de gaten heb gekregen wat een smeerlap hij is, omdat hij ook medeschuldig is wat die Noor heeft uitgevreten want als hij er niet geweest was, was die Noor nooit op de gedachte gekomen om mensen af te slachten.

 9. Jaap tsb, goede gevolgtrekking! Maar dat is toch normaal van de hoofdjankerd van de PVV? Nooit is hij ergens verantwoordelijk voor en iedereen moet hem altijd hebben! 😥

 10. Ik vind nog steeds de naam Jansen het lekkerst bekken voor een veelvoorkomende “niet-joodse” Nederlandse achternaam. Aan die charlatan heb ik geen ogenblik gedacht, en dat zou niemand moeten doen…

Reacties zijn gesloten.