En daar gaan we weer – De angstmachine van de Overheid komt lekker op stoom

Zo bleek vandaag weer dat de AIVD, ons aller geheime dienst die toen hij nog BVD heette van knulligheid overliep en meerdere malen in het nieuws kwam toen zijn medewerkers betrapt werden bij het openmaken van vuilniszakken en het naar brieven hengelen in brievenbussen van verdachten, de angstmachine weer een tandje hoger heeft gezet, aldus een bericht in de krant van bruin Nederland.

IRAQ-UNREST-TIKRIT

We dienen dus nu bang te zijn voor serieuze dreiging van aanslagen door Jihadisten. Jazeker! We moeten allemaal in de kast en onder de tafel kruipen als het aan de AIVD ligt en alle orders ons door het “Bevoegd Gezag” gegeven klakkeloos opvolgen.

De mensen in ons land die nog enigszins logisch kunnen nadenken weten en beseffen terdege dat deze hele angstcampagne maar één doel dient. Het wij tegen zij gevoel versterken, de massa achter nieuwe repressieve Overheidsplannen krijgen en de situatie tussen Islamitische Nederlanders en Nederlanders van andere religieuze voorkeuren of zonder deze te polariseren.

De zogenaamde dreiging van een aanslag is een hoax. Ditzelfde zagen we in de opmaat tot diverse oorlogen in het Midden-Oosten en andere Islamitische regio’s gebeuren. De énige grootschalige aanslag tegen Amerika was ettelijke jaren geleden in New York. Die aanslag had weinig te maken met Jihadisme maar meer met de wijze waarop de Verenigde Staten al decennia lang aan het roeren waren in het Midden Oosten soepketeltje. Met dank aan de CIA, die Bin Laden nog gesteund hebben ook in zijn begindagen.

Redenen waarom er in Nederland vooralsnog niet al te snel een grote aanslag te verwachten is:

– Nederland is een dermate “vrij” land (nog wel), dat leden van terroristische groeperingen hier gewoon met elkaar kunnen vergaderen en afspreken zonder dat daar direct arrestatie op volgt. Is overigens aan het veranderen aangezien dit land repressiever wordt dan het ooit geweest is (als je de Duitse bezetting niet meerekent).

– Het nieuwe “Staatje” ofwel Kalifaat van ISIS is nog zó enorm pril dat iedere nieuwe grote aanslag tot een enorme en niet te overziene militaire reactie kan leiden van de NAVO en de Verenigde Staten. En, dat dient gezegd te worden, we hebben nog voldoende hardware in de munitiebunkers liggen om het hele nieuwe Staatje naar de vergetelheid te bombarderen. Het heeft voor de Jihadisten van ISIS dan ook geen enkele zin en het zou hun eerder schaden.

– De kans dat er een wereldwijde Islamitische machtsovername door Jihadisten en revolutionairen zal komen is zegge en schrijve 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000001 procent. De kans dat er een Wereldoorlog ontstaat tussen het Westen en Islamitische Jihadisten is nog kleiner.

Dit bericht van de AIVD (en dus van de Regering) heeft alleen maar tot doel om maatregelen in gang te zetten die het volk onder de duim kunnen houden. De manier waarop bijvoorbeeld de activist met de Morgenstervlag tijdens de Veteranendagen werd aangehouden zou al een voorbeeld moeten zijn van welke richting die maatregelen opgaan. Het sneller schieten op wie dan ook door de heren en dames in het Blauw geeft ook al een indicatie naar waar we in ons land naar op weg zijn.

Nee. Ik weiger mee te doen aan deze angstmachine. Ik weiger mij te laten naaien door deze Overheid, deze AIVD en deze polariserende manier van dreigingen verzinnen die er vooralsnog helemaal niet zijn.

En natuurlijk, als er dan een bom afgaat kunnen ze zeggen: “Zie je wel!” Echter, dat is een wel heel slap excuus.

Wat dat betreft hebben de veiligheidsdiensten en Overheden het makkelijk. Zij kunnen iedere repressie vergoelijken door vermeende dreiging en staatsgevaarlijke activiteiten.

En dat voorbeeld hadden we al eens meegemaakt met het RSSHA de SD en de Gestapo.

Hoedt u daarom. Niet voor Jihadisten, maar voor uw eigen Overheid.

27 gedachten over “En daar gaan we weer – De angstmachine van de Overheid komt lekker op stoom”

 1. Ah ja, de BVD. Tijd om ‘Villa Maarheze’ van Cees Wiebes en Bob de Graaff weer eens van mijn boekenplank te halen.

  En inderdaad, JJB: angstmachine. Gooi er een muntje in en onderbuikers beginnen te zingen: “Zie je wel, zie je wel, enge dingen gebeuren er heel snel…”

 2. Iemand moet de rente dat Wilders/PVV/Xenofoob rechts jarenlang hebben opgebouwd ooit gaat incasseren, toch?

  Waar Wilders onmiskenbaar voor nuttig kan zijn, he?

  Zijn zombies willen oorlog, maakt niet uit tegen wie – eerst allochtonen, buitenlanders, Marokkanen, nu de volgende…als het maar oorlog is.
  Voor ons is het leuk omdat het van de echte sociaal-economische problemen doet afleiden.

 3. Heb je die persconferentie gezien ?

  AIVD en NCTB. Trots over het aantal mensen dat opgepakt is inclusief minderjarige kinderen.

  Je kan zeggen wat je wil over die Syriëstrijders, maar ik zie vrij Duits WOII gedrag in het gedrag van de Overheid en haar diensten.

 4. Wel een erg naïef zeg. 150 doorgedraaide en gehersenspoelde jongeren zijn meer dan voldoende om een aanslag te plegen. Ik ben er van overtuigd dat de wil er zeker is.
  Of de Navo Isis zou aanvallen speelt geen rol. Ik ben er daarom een groot voorstander van om al deze Syrië-gangers hun Nederlanderschap te ontnemen en uit Europa te weren. Laat ze lekker in hun eigen Kalifaat blijven, daar kunnen ze moorden wat ze willen.

  Klaas

 5. Heeft niets met naïviteit te maken hoor Klaas. Natuurlijk zijn die mensen die aan de strijd meedoen daar erna niet meer hetzelfde. Net als onze soldaten die in Afghanistan gestreden hebben. Er is altijd een risico op doordraaien. Bij iedereen die in gevechtsacties betrokken is geweest.

  Er is een risico vanwege het gedachtegoed van ISIS, ja. Er zijn meer terroristische organisaties in de wereld waar Nederlanders ook sympathie voor hebben gekoesterd of koesterden. In het verleden bijvoorbeeld de Rote Armee Fraktion.

  Doe dus niet alsof dit alles een Islamitisch probleem is. Het gaat mij om de schromelijk overtrokken houding en berichtgeving van en door de AIVD en de NCTB.
  De manier waarop dit allemaal het land in wordt geslingerd via de media en de Politiek is linea recta te vergelijken met de idioterie die de Nationaal Socialisten riepen over het Poolse gevaar of de Sudeten kwestie.

  Daar gaat het mij om. Niet of er een gevaar bestaat. Er bestaat namelijk ALTIJD wel een gevaar ergens. Er zijn ook gekken in Nederland die raketwerpers bezitten en daarmee op gerechtsgebouwen schieten en dan mag je blij zijn dat ze dat niet naast de 5e baan op Schiphol doen. Einzelgängers, lone wolves hou je niet tegen. Je kan hooguit preventief handelen.

  Paspoort afnemen of de oude wet op vreemde krijgsdienst weer in ere herstellen is een begin. Niet toelaten in ons land en daar lekker laten wonen is ook een mogelijkheid maar dat zou dan Wettelijk vastgelegd dienen te worden. Daarmee wens ik je veel succes.

  Gaat er niet van komen.

  Gewoon normaal blijven doen. Niet meegaan in die angstcampagne die een hetze aan het veroorzaken is. Kijk maar wat er gezegd wordt op Twitter over Islamitische mensen.
  Allemaal één pot nat. Net als in Nazi Duitsland de Joden.

  En dát is waar ik tegen ageer.

 6. Mee eens, niet meegaan in een hetze.
  Toch, als je hoort wat er in Irak voor beestachtigheden worden uitgehaald door jongens die straks weer gewoon in de schilderwijk wonen dan begint het toch te knagen. Is de berichtgeving hierover echt overtrokken? Er hoeven maar een paar gekken te zijn die bommen laten afgaan tijdens grote evenementen en de beer is los.

 7. De kans dat die jongens niet meer terugkeren in de schilderswijk omdat ze door hun hoofd geschoten zijn bij een tegenoffensief is groter dan dat ze wel in de schilderswijk komen te wonen.

  Er gaat daar een enorme oorlog uitbreken, zeker als ISIS doet wat het wil en naar Jordanië en Israël gaat oprukken.

  En dan zal het Westen niet meer afzijdig kunnen blijven. Mark my words.

 8. … en daar kom ik vervolgens met mijn vervelende vraag: Wie heeft ze de wagonladingen wapens reeds geleverd?

  Omdat de leveranciers de meest belangrijke deel van het probleem uitmaken. (Het is altijd erg gemakkelijk het probleem ergens anders te verschuiven, he?)

 9. Als er geen wapens geleverd worden vechten ze wel met kapmessen en hakbijlen. Zou nog bloediger worden. Kortom: onzin om de leveranciers van wapens de schuld te geven van een oorlog.
  Als Israël betrokken wordt bij een oorlog dan zijn de rapen pas echt gaar. En dat weten ze bij Isis, daar is het nu juist om te doen. De chaos die dan ontstaat is de perfecte voedingsbodem voor een Islamitische heilstaat.
  Misschien toch beter als het Westen een paar preventieve bombardementen uitvoert om Isis te verzwakken? Komen ‘onze jongens’ gelijk ook niet meer terug naar de Schilderswijk.

  Klaas

 10. nou klaas, er is al menig oorlog uitgebroken omdat er wapens uitgeprobeerd moesten worden.
  wapenindustrie leeft daar immers van!!
  veel beter dan angstig te gaan zitten wachten wat de jongens en een enkel meisje gaan doen als ze terugkomen naar nederland, is..
  er voor zorgen dat ze geen reden hebben om er heen te gaan.
  want helaas is de reden maar al tevaak een grote teleurstelling in de nederlandse maatschappij.
  bv door als je klein bent op school steeds te horen dat je alles kan worden wat je maar wilt..
  en na je afstuderen er achter komen dat je 3x zoveel diploma’s moet hebben en 5x zo hard moet werken dan de autochtone nederlander om een baan te krijgen
  en je zelfs dan nog met de nek aankijkt als vieze rare moslim..
  alles staat en valt met elkaar accepteren zoals je bent..
  de autochtone nederlander moet nu maar eens beseffen dat er ook andere nederlanders zijn.
  en dat er dus ook islamitische nederlanders zijn en joodse en bruine in alle tinten.
  en eens ophouden met maar meteen te roepen bij alles waar ze het niet mee eens zijn .. terug naar eigen land.. ze zijn in eigen land.
  ik hoop dat degenen die terugkeren verstandig genoeg zullen zijn om psychiatrische hulp te zoeken.
  veel veteranen doen dat niet.. en dan lees je opeens dat ze doorslaan en dr vrouw en/of kinderen vermoorden, terwijl het toch zo’n rustige man was.

 11. Klaas, je meent het niet serieus of je ben vol met frustraties.

  ISIS en verwanten betekenen haast helemaal niets zonder wapens.
  Daarom levert het Westen steeds wapens aan alle islamitische groeperingen.

 12. Veteranen? Psychiatrische hulp zoeken? Waar heb je de afgelopen tijd gezeten Ineke?
  Deze jongens weten precies waar ze heen gaan en wat er van ze verwacht wordt. Ze gaan uit volle overtuiging dat Allah dit van hen vraagt. Heropvoedingskampen past beter bij deze categorie jongens.
  Over de acceptatie van moslims: ik heb regelmatig Turkse en Marokkaanse HBO-stagiaires. Prima jongens en meisjes maar vaak met een flinke taalachterstand. Vanwege die taalachterstand vinden ze moeilijker een baan. Ik geef ze mee: lees Nederlandse kranten, kijk Nederlandse televisie, doe er zelf ook wat aan. Maar helaas, je echt in Nederland verdiepen blijkt vaak een brug te ver.

  Klaas

 13. Klaas. Als je zelf eens in een oorlogssituatie terecht bent gekomen kun je pas oordelen over deze “jongens”. Je weet niet waar je het over hebt. Dan kan je vragen, waarom jij wel ? Nou, ik ken veel veteranen. Van de Vietnam Oorlog tot Afghanistan en alles daartussen. Van diverse nationaliteiten. Ik weet dus waar ik over praat.

  Over Marokkanen, de meeste Marokkanen die ik ken studeren aan de Universiteit en het HBO. Die spreken en schrijven vaak nog beter Nederlands dan Nederlandse studenten. Ik zou dus niets zo maar aan taalachterstand willen wijten aangezien het overgrote deel van de Nederlandse jongeren tegenwoordig een grote taalachterstand heeft.

 14. Beste Jan-Jaap, deze jongens zijn niet per ongeluk of door anderen gestuurd in een oorlogssituatie terecht gekomen, ze zijn er vrijwillig heen gegaan met het doel om mee te moorden. Heel wat anders dan de veteranen waar jij het over hebt. Vandaar mijn ‘veteranen?’. We hebben het hier over jongens die naar Irak gaan om uit overtuiging beestachtigheden uit te halen.

 15. Ja, het klopt dat zij vrijwillig kiezen voor de strijd in Syrië en het eventuele Kalifaat dat daar gesticht is door Abu Koekebakker. Dat is verschillend met militairen die betaald worden en door de politiek gezonden worden.

  Maar dat neemt niet weg dat de angst dat deze pestventjes terugkeren om hier aanslagen te plegen schromelijk overdeven is.

 16. @Klaas, ” Maar helaas, je echt in Nederland verdiepen blijkt vaak een brug te ver. ”

  Bedankt dat je je ware frustraties uiteindelijk hier neerlegt, omdat ze tenminste emotioneel iets compenseren voor je totaal gebrek aan kennis over belangrijke onderdelen en vraagstukken.

  Ga eens kijken wat “acceptatie” van mensen betekent want die is bepalend voor het ergens in willen verdiepen. Omdat niemand wil zich verdiepen terwijl tegen bewust geschopt wordt.

  Er is dus geen integratie zonder acceptatie. (Behalve binnen de slavernij waar een heleboel van onze mentaliteit nog ervan afstamt)

  Je zal zeker nu dagenlang je hoofd over dit feit gaan breken, doch komt ’s mogelijk ooit binnen.

 17. Ben het niet altijd met Jan Jaap Bedelijn eens doch vind ik dat hij het hart op de juiste plaats heeft voor de jongens die met zware PTTS problemen als gevolg van de uitzendingen in het buitenland kampen.

  Tevens zegt het @Ineke zeer goed: “…de autochtone nederlander moet nu maar eens beseffen dat er ook andere nederlanders zijn. ”

  Dit heet acceptatie vertaald met andere woorden.

 18. Nexus, de moslim als slachtoffer, zo zie jij het graag he? Eigen verantwoordelijkheid voor de situatie waarin je zit telt voor jou blijkbaar niet zo zwaar. Dat er hordes moslim, Antilliaanse, Surinaamse en noem maar op jongens en meisjes zijn die wel door de autochtone Nederlander geaccepteerd en geïntegreerd zijn zie je over het hoofd.
  Als je een taalachterstand hebt, een boerka wilt dragen, antisemitische uitingen doet, vrouwen geen hand wil geven, allemaal keuzes die mede bepalend zijn voor je succes op de arbeidsmarkt. Iedereen is behept met vooroordelen, jij ook als ik je reactie lees.

  Klaas

 19. @Klaas, je hoeft voor mij niet zo veel woorden steeds te gebruiken om uit te leggen dat je een adept van de assimilatie ben.
  Het druppelt werkelijk van elke woord dat je schrijft.

  Integratie is iets anders – het vereist acceptatie. Het laatste is waar het schoen wringt in Nederland en bij jou.

  Assimilatie is iets wat van de slavernij in onze maatschappij overgebleven is, doch daar gaat de discussie van de Zwarte Piet over.
  Misschien moet je daar je mening gaan ventileren.

 20. Het ergste is als de gebruikelijke xenofobie op zijn platte Verdonkiaans geinstrumentaliseerd wordt om de minderheden bewust te gaan onderdrukken:

  “..vrouwen geen hand wil geven,”

  ( wat je hier zeer ondoordacht, onder de druk van je dwangassimilatie stoornis aangeeft, is dat volgens jou allochtone, buitenlanders hebben geen recht om binnen situaties persoonlijke keuzes te mogen maken. Het heeft iets met persoonlijke vrijheid te maken, wat uit je woorden gelezen geen recht is voor allochtonen, buitenlanders.)

 21. Wat een hoop gefrustreerde bla bla nexus. Heb je nog wat over het onderwerp te melden of blijf je schelden.

  Klaas

 22. O klaasjekind toch,
  Antillianen worden geaccepteerd? Jahoor behalve tijdens opsporing verzocht of als er een negroide burger in de krant staat of op de antillen iets wordt gedaan wat rechtsen niet zind….dan zijn het teringzwarten die moeten ophoepelen en dobbernegers..
  Surinaamse burgers die de afschaffing van de slavernij willen vieren moeten oprotten naar der eigen land??

  De een geeft geen hand,de ander schopt een vrouw het ziekenhuis in na een kroegtocht.
  De een geeft een vrouw in de moskee tijdens vroom gebed uit respect voor vrome gebeden geen hand en de ander zet haar achter het raam in de blote tieten.

  Pikorde in vrouwenrespect…ligt er aan wat jezelf ageert.

 23. @klaas, neem ik aan aan de hand van de feiten dat je laatste zin als karakterisatie van je eigen persoon heb opgeschreven.
  Dan klopt het volledig, omdat je inderdaad zeer gefrustreerd klinkt en zonder enige onderbouwing. Jammer.

  Op Krapuul werkt men vooral met harde feiten.

 24. Onzin.

  De Tweede Wereldoorlog begon voor Nederland toen de Duitsers binnenvielen op 10 mei 1940.

  FEIT.

Reacties zijn gesloten.