Eerste leugen-om-slechtwil in Marked for Death ontmaskerd

Geert Wilders is begin jaren negentig overvallen door ’three Arab youth’ in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Vrij Nederland, dat voorinzage kreeg in Wilders’ nieuwe boek ‘Marked for Death’, meldt:

Wilders beschrijft dat hij eens – hij zegt niet wanneer – het slachtoffer was van een straatoverval in Kanaleneiland. Drie ‘Arabische jongens’, ‘roofdieren’, vallen hem aan, spuiten ‘een soort gas’ in z’n gezicht, slaan hem in elkaar als hij op de grond ligt en pakken zijn portefeuille af. ‘It was not the first time I had been robbed, nor would it be the last, but it was the only time I ended up in the hospital.’

Wie hem die andere keren heeft beroofd en wanneer, daarover schrijft hij niet, meldt Vrij Nederland.

Maar deze overval vond niet plaats in Kanaleneiland. Wilders werd overvallen in de Hugo de Grootstraat, in een nette buurt nabij het Spoorwegmuseum achter de statige Maliebaan. Kilometers verwijderd van Kanaleneiland. De overval werd namelijk al eerder beschreven in het boek Tovenaarsleerling van Meindert Fennema.

Ook bevestigde de broer van Wilders op Twitter dat de identiteit en ook de etniciteit van de overvallers niet bekend is.

1 gedachte over “Eerste leugen-om-slechtwil in Marked for Death ontmaskerd”

  1. Leugen-om-slechtwil is een cultuur fenomeen binnen VVD/CDA en daar wil Wilders er voor 100% aan voldoen want het is zijn eigen kring.

    Ooit vertelde mij een VVDer dat dit eigenlijk de eerste basisregel van marketing is.

Reacties zijn gesloten.