Een-achtste van Amsterdammers zwaar in schulden

100.000 Amsterdammers met problematische schulden

Steeds meer bewoners die moeten rondkomen van de zogenoemde beslagvrije voet. Dat houdt voor een alleenstaande volwassene een bedrag van 601,39 euro per maand in en voor een ouder met kind 841,94 euro.

Armoede bestaat niet volgens Mark Rutte en wie het nodig heeft krijgt hulp
Rutte vindt wel dat het in Nederland „pittig” is om met een bijstandsuitkering rond te moeten komen. Maar er is volgens hem geen situatie waar „onmiddellijk ontwikkelingshulp naartoe moet”. (7 dec 2011 in Tweede Kamer)

Nog erger zijn de mensen eraan toe die zelfs dat inkomen niet meer halen. „Er zijn steeds meer gevallen bekend van mensen met schulden die door een opeenstapeling van beslagen terechtkomen op een besteedbaar bedrag dat lager is dan in de wet vastgelegd”, legt burgemeester Van der Laan uit.

Volgens de premier is het aan gemeenten om eventueel actie te ondernemen als mensen onder het sociaal minimum zakken.(7 dec 2011 in Tweede Kamer)

1 gedachte over “Een-achtste van Amsterdammers zwaar in schulden”

 1. ~Volgens de premier is het aan gemeenten om eventueel actie te ondernemen als mensen onder het sociaal minimum zakken.(7 dec 2011 in Tweede Kamer)~

  Waarmee Mark Rutte weer eens blijk gaf, van zijn onnozelheid.
  http://www.vng.nl/eCache/DEF/68.html

  De gemeenten willen (vaak) wel, het is de verdere/ hogere overheid (lees: VVD/ CDA) die telkenmale in gebreke blijft.
  http://www.vng.nl/eCache/DEF/21/152.html

  ~Hij stelde daarbij wel dat het in Nederland „pittig” is om met een bijstandsuitkering rond te moeten komen.~

  Pittig? Goh, en laat Mark Rutte nou dat WWB-gedrocht hebben gemaakt!
  De (lokale) ambtenaren ondervinden dagelijks problemen met de uitvoering van..Zoals bekend en genegeerd door de opportunisten van o.a. de VVD.

Reacties zijn gesloten.