Een trip in Cornwall

Het begint mij bij deze serie op te vallen dat de vrouwelijke vocalisten sterk overheersen. We spreken waarschijnlijk niet voor niets van “moedertaal”. En raar natuurlijk, dat ik bijna het gevoel heb dat ik mij moet excuseren, want in het omgekeerde geval zou ik daar waarschijnlijk niet het idee toe hebben.
De Welshe zangeres Gwenno Saunders met een neopsychedelisch lied in het nauw verwante Cornish, de al bijna drie eeuwen uitgestorven taal van Cornwall. Mooi.


Amser

Deel van de zomerserie over liederen/liedjes in echt “kleine talen” van Europa:

 1. de Faeröer
 2. Sápmi
 3. Alguer
 4. Palermo
 5. Zuid-Tirol
 6. İstanbul
 7. Grischun
 8. Epirus
 9. Ingermanland
 10. Lijfland
 11. Feer
 12. Ellan Vannin

2 gedachten over “Een trip in Cornwall”

 1. Pingback: Een lied bij de lijsterbessenoogst | Krapuul

 2. Pingback: O schone rivier de Aktuba | Krapuul

Reacties zijn gesloten.