Een likje verf op de deur van een fascist

Toen ik vernam dat de deur van mijnheer Baudet een ongevraagd likje verf had gekregen kon ik mijn glimlach niet onderdrukken. Blijkbaar zijn er nog mensen in Nederland die het fascistische gedachtegoed fout vinden. En de meest basale manier om dat te doen is met de verfkwast en een pot verf een middelvinger op te steken naar iemand als Baudet.

De fascist zal proberen een slaatje te slaan uit dit verfevenement. Zal pogen de antifascist als een stel agressieve vernielers weg te zetten. En de linkse goegemeente zal in gesprek gaan met de fascist om uit te leggen dat…

Nee. De linkse goegemeente hoeft niets uit te leggen. Alsof je een verse drol  moet uitleggen waarom hij doorgespoeld wordt.

Het verfgebeuren is een perfect moment om even te glimlachen en de fascist te laten tieren en schreeuwen over het hun aangedane onrecht. Leunt u op uw gemak achterover en onderdruk de neiging om wat dat ook te gaan uitleggen. Over wat dan ook in gesprek te gaan.

Er zijn nu eenmaal zaken die niet kunnen. Fascisme kan en mag niet getolereerd worden. En misschien zijn er personen en bladen die u willen doen geloven dat het wel meevalt met het fascisme en dat de antifascist het échte gevaar is voor ‘ons’ land. Niet van hun maar van ons, begrijpt u wel? 

Laat u zich geen zand in de ogen strooien door de schreeuwers en de haters. Laat u zich niets wijsmaken. Een likje verf op de deur van een fascist, so what? Wees niet bang de anonieme kunstenaars die met een verfkwast en een pot verf de moeite namen op de voordeur van een fascistisch Kamerlid tegen fascisme te protesteren een flinke schouderklop te geven. (Wat een lange zin weer.) Want een piepkleine stap om fascisten voorgoed uit Nederland te verjagen is gezet. En heel veel piepkleine stappen maken een grote stap.

Misschien dat u een stap kan bedenken om fascisten uit het land te verjagen. Want met een goede discussie gaat dat écht niet lukken.

5 gedachten over “Een likje verf op de deur van een fascist”

  1. Pingback: Een likje verf op de deur van een fascist | Doorbraak.eu

  2. mooi opzetje naar een gezellig middeleeuwse heksen jacht ,want de facisten komen er aan ,of toch weer een stelletje volslagen overbodige leeghoofden met een wanhopige wens toch relevant te zijn .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.