Edward Snowden lijkt te ontsnappen aan de VS

Nou, het is duidelijk waar je tegenwoordig moet zijn voor nog een beetje fatsoen en echte sociaal-democratie: in Zuid-Amerika! Venezuela biedt Edward Snowden asiel aan, en Nicaragua had hem eventueel ook nog willen opvangen.

Die landen durven, bepaald toch geen economische grootmachten, in tegenstelling tot ons ‘beschaafde’ westerse landen ook gewoon tegen de Verenigde Staten in te gaan, zo blijkt. Daar staan we hier in Europa dus mooi mee te kijk.

Ik ben blij dat Snowden het advies van de Washington Post, om zich als ‘naïeve hacker’ toch vooral aan te geven bij de Verenigde Staten ‘omdat alles wat hem daar zou kunnen overkomen nog altijd beter was dan leven in een onvrije staat’ niet opgevolgd heeft. Je vraagt je af of zo’n nationalistische nitwit bij de Washington Post nog aan Bradley Manning gevraagd heeft hoe dolgelukkig hij is met de behandeling die hem door de vrije Amerikaanse staat ten deel is gevallen. Over naïef gesproken…

7 gedachten over “Edward Snowden lijkt te ontsnappen aan de VS”

 1. “Often the best source of information about waste, fraud, and abuse in government is an existing government employee committed to public integrity and willing to speak out.”

  Deze uitspraak deed Obama in 2008 toen hij nog geen president was. (Guardian)

  En nu kan Snowden gelukkig nog naar Venezuela. Een van de weinige toevluchtsoorden voor degenen die Obama in 2008 nog prees. Droevige ontwikkeling.

 2. Dat is voor hem zeker gelukkig ,in AMERIKA is kort geleden een top journalist vermoord ,die ook al dat soort publicaties deed .Hij schreef voor ROLLING STONE ,onder andere over dezelfde afluister praktijken .Hij is onder zeer verdachte omstandigheden gedood bij een eenzijdig auto ongeluk .Omstanders zagen zijn auto op eens met zeer hoge snelheid vooruit rijden ,waarna plotsklaps een ontploffing kwam gevolgd door een vuurbal en wat over was van het voertuig tegen een boom tot stilstand kwam .Dit gebeurde om een uur of twee in de nacht .Dus indien SNOWDEN ergens kan onderduiken zonder dat zijn verblijf plaats bekent word is de kans dat hij in leven blijft aanmerkelijk groter .

 3. En Europa blijft liever afhankelijk van deze vrije Amerikaanse staat ondanks dat de vrijheid van denken en handelen steeds verder in het gedrang lijkt te komen.
  Al tientallen jaren uit geruchten bekende controle-praktijken komen ‘plotseling’ als nieuws in de bekendheid.
  E.U. doe niet naïef; dit was al langer bekend.

 4. Opmerkelijk:

  Moet Europa asiel verlenen aan Edward Snowden ?
  Ja: 85% (2177 stemmen)
  Nee: 11% (281 stemmen)
  Ik weet het niet: 4% (90 stemmen)
  Totaal aantal stemmen: 2548

  Op Presseurop.

  De goegemeente in Europa is het duidelijk niet eens met haar politieke leiders.

Reacties zijn gesloten.