Edith Schippers (VVD) liegt maar who cares

Minister Edith Schippers lijkt te hebben gelogen over het al dan niet achterhouden van cijfers over de geraamde kosten voor het houden van de Olympische Spelen in 2028:

‘Ambtenaren Schippers drongen aan op verzwijgen van kosten’

De nieuwe documenten van vandaag zouden verder uitwijzen dat ambtenaren van Schippers in overleg met andere ministeries steeds aandrongen op het verzwijgen van de kosten. Het ministerie van Financiën zou daar tegen zijn geweest en de Kamer en de samenleving juist wel eerlijk hebben willen informeren. De Tweede Kamer houdt volgende week een spoeddebat over de kwestie.

Een woordvoerder laat weten:

“Het is zaak iedereen transparant te informeren over de verschillende varianten. Dat heeft de minister gedaan door het rapport ongecensureerd aan de Tweede Kamer toe te zenden. Het argument van negatieve beïnvloeding van draagvlak heeft geen enkele rol gespeeld bij de beslissing over de aanbiedingsbrief, evenmin een positieve beïnvloeding door alleen de baten te noemen.”

Gezwets, en bovendien doelbewust ingewikkeld geformuleerd volgens mij. Dat rapport zelf verdoezelde al de feiten, en ja dát heeft Schippers ongecensureerd doorgestuurd als ik het goed begrijp. Als haar ambtenaren iets achterhouden is dat óf in haar opdracht, óf buiten haar om gebeurd. Ze wist het of had het moeten weten.

In beiden gevallen zou dit ooit een absolute reden tot aftreden zijn geweest, maar iets zegt mij dat dit weer onbedaarlijk weggeschaterd gaat worden door haar partijgenoot de weglachpremier, en bovendien toegelaten door de zwart-bruine plakbandcoalitie in de Kamer die werkelijk nergens voor terugdeinst om dat afgrijselijke links toch maar buiten de regering te houden, al moet de gereformeerde sharia ervoor ingevoerd, de ontwikkelingshulp afgeschaft of miljarden ervoor verdoezeld worden.

3 gedachten over “Edith Schippers (VVD) liegt maar who cares”

 1. “t is een raar verhaal, ik zag al een soort van lulsmoes van d’r voorbijkomen in de trant van ’t is pas over 17 jaar dus zijn de cijfers nu niet belangrijk?!? Waarom ben je er dan überhaupt nu al over bezig?

  Maar ja, Edith Schippers en cijfers die in haar nadeel werken, dat ligt mekaar niet zo, heeft ze nooit goed weg mee geweten.

 2. Minister Schippers past in al haar handelen de beproefde (markt) tactiek om wat ongunstig is chronisch te verdoezelen en met mooi/niets zeggende PR-praatjes een rad voor ogen van het publiek te gaan draaien.

  Ze neemt steeds in de mond woorden als transparantie, overzichtelijkheid, duidelijkheid mbt tot de Gezondheidszorg bijvoorbeeld, maar zodra het tot haar aankomt gaan ze meteen met cijfers knoeien om het beter te laten uitzien. Dit is een geval van misleiding van de Nederlandse kiezer.
  Hiermee heeft ze mijn vertrouwen verloren.
  Vervolgens heb ik niet voor niets reeds voorstel gemaakt om een Meldpunt Malafide Politici op te richten. Er zit heel veel in.

  “Ongecensureerd” is weer een pr-trucje want de vorm en inhoud is van tevoren besproken en aangepast. De uiteindelijke document zou in wezen altijd “ongecensureerd” zijn en dit betekent in wezen niets.

  Laurent heeft gelijk door te stellen dat een (onnodig) zeer ingewikkeld formuleringzou het aandacht moeten trekken op het feit dat met grote waarschijnlijkheid probeert men hier iets te verdoezelen en aan het licht te onttrekken.

 3. Over de geïnstitutionaliseerde misleiding: De financiële Instituties met honderden miljoenen winst per jaar, Verzekeraars genoemd hebben dit jaar bijvoorbeeld de premies met gemiddeld (dus er zijn veel hogere, want dit is gemiddeld) met 14% voor de aanvullende verzekeringen verhoogd. Tevens de vergoeding van het pakket is door de Verzekeraars sluw omlaag aangepast zodat men minder vergoeding krijgt.
  Werkelijk komt het allemaal op iets van 34% verhoging van de premies bij de Vrezekeraars.

  Dit heb ik toevallig ontdekt toen ik een veel hogere rekening kreeg van mijn laatste bezoek bij mijn tandarts.
  Toen ik de verzekeraar belde met de vraag waarom moet ik nou zoveel betalen, kreeg ik het antwoord dat ik bij mijn tandarts alle smout verhalen want hij zou exorbitante tarieven zijn gaan hanteren.

  ben meteen bij hem op bezoek gegaan en ik kon met mijn eigen ogen constateren dat de tarieven tov van 2011 zijn met gemiddeld 2,4% inflatie correctie gestegen.

  Er klopte niets van het verhaal van de verzekeraar, doch blijven ze het steeds volhouden.
  We lebben in tijden van enorme leugens aangestuurd door dit kabinet.
  Uiteindelijk ben ik blij dat ik geen ruzie met mijn tandarts heb gemaakt want wil echter niet weg bij hem.
  Ik vertrouw hem.

Reacties zijn gesloten.