De economie kan beslist geen #VVD meer gebruiken

Er werden in juni 610 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Het aantal faillissementen was in het eerste halfjaar van 2012 uitzonderlijk hoog. In deze periode gingen ruim 3 760 bedrijven en instellingen failliet, een kwart meer dan in de eerste helft van 2011.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen. Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in juni uit op 628. Dit is ruim 10 hoger dan in mei.

(CBS)

4 gedachten over “De economie kan beslist geen #VVD meer gebruiken”

  1. VVD’ers zullen vast en zeker glashard beweren dat het zonder VVD nog veel erger was geweest. Uiteraard zonder enige grond of bewijs. 😎

  2. Vind je ’t gek met zo’n als een waanzinnige lachende Dr. Doom aan het roer de crisis door.

    En achter ieder faillissement een enorm drama, persoonlijk, gezinnen, werknemers, leveranciers………Kan je aan ’t loketje als een halve crimineel worden behandeld, VVD de ondernemerspartij.

Reacties zijn gesloten.