Echte ouderen de klos bij ANBO

splijtzwamHet lijkt erop dat Liane den Haan gelijk aan Agnes Jongerius een splijtzwam is binnen een hechte beweging. De vernieuwingsdrang van het Melkertbanen-voor-45 plussers meisje kent geen grenzen.
De verjonging van de ANBO moet er doorheen gedrukt worden ter meerdere eer en glorie van de bedenkster zelf. In haar ogen ben je al oud als je 45 bent en zij wil die gehele groep daarboven vertegenwoordigen. Lees: lid maken. Gevolg een ANBO die splijt, kinderachtige verloren rechtszaak tegen ex-leden (betaald vanuit de contributies) en een Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland (NbvON)

Maar van een crisis is geen sprake, integendeel de oudjes mogen straks heel democratisch meestemmen over besluiten, via telefoon, post of internet. In ruil daarvoor krijgen de lokale ANBO-afdelingen, die volledig uit vrijwilligers bestaan. maar liefst 38% minder geld per lid voor het organiseren van activiteiten. Want de kachel in het hoofdkantoor in Woerden moet natuurlijk ook gestookt worden tijdens deze mega-operatie van leden royeren die het met de veranderingen en onnodige verrijking van het hoofdkantoor niet eens zijn. Met dank aan Lilian, zeggen de vrijwilligers en haken af of worden lid van een andere club. Goed gedaan Lilian Liane! Hoeveel jonge aanwas krijg je op deze manier binnen je club?

En dan krijg je de gotspe die met een grote (achterbakse) grijns wordt uitgesproken:

Volgens directeur Den Haan is er van een crisis geen sprake. ‘Het is een klein groepje van het oude ANBO-kader dat niet zo goed tegen verandering kan. We hebben drie jaar lang inspraakronden gehouden over de nieuwe koers. Toen heb ik niemand van de huidige critici gehoord. Nu ineens roepen een paar van die bestuurders schande. Dan denk ik: dat had je dan eerder moeten doen. Ik vind het treurig voor alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze mooie vereniging.’

“Die bestuurders”? Wat een respect voor ‘die oudjes’ van een meissie dat nog nauwelijks droog achter de oren is en vooral zichzelf op een goudschaaltje wil tillen.

3 gedachten over “Echte ouderen de klos bij ANBO”

  1. En weer eentje uit de Neo-Liberale baantjesmachine van de PvdA .. In haar gemeente zijn die al met Toen Links gefuseerd … Wist trouwens niet dat het COC ook nog CEO’s had , dat is ze volgens haar profiel geweest …CEO van het COC … ( Is dat trouwens de nieuwe standaard carrière ?? van COC naar ouderen “vertegenwoordiging” ?? )

  2. Pingback: ANBO maakt zich ook druk op het internet | Krapuul

Reacties zijn gesloten.