E-Day in de Eurozone

Vandaag is het E-day in de Eurozone. Vanavond moet er een akkoord liggen en niet zomaar een akkoord. Er moet een gedegen oplossing komen voor de financiële malaise in de zone. Dan bedoel ik hiermee niet alleen de zuidelijke zone maar ook de noordelijke zone. Deze laatste heeft natuurlijk fijn geprofiteerd door flink de zakken te vullen over de rug van de zuidelijke broeders die er een puinhoop van hebben gemaakt.
Wat na tig overleggen niet is gelukt moet vanavond in een paar uurtjes gefixed zijn. Ik geloof er geen barst van, maar we zullen zien.

Klein lichtpuntje is dat het vandaag Divali is. Misschien dat de diverse regeringsleiders het licht zien in Brussel vanavond en eindelijk met een vernüftig akkoord komen. De eerste dag van het Divali feest heet Dhan-Trayodashi:

De eerste dag heet Dhan-trayodashi of Dhanteras, deze valt op de 13e dag van de maand Ashwin. Het woord Dhan betekent rijkdom. Deze dag is heel belangrijk voor de samenleving.

Nu meet ik rijkdom niet af in geld, maar meer in dit stukje dat ik tegenkwam ergens op het net:

I can buy you a bed – but not sleep
I can buy you a clock – but not time
I can buy you a book – but not knowledge
I can buy you a position – but not respet
I can buy you a medicine – but not health
I can buy you blood – but not life
I can buy you sex – but not love

Lees verder bij de VK Liveblog of bij de Televaag.

Laten we hopen dat het VE-day wordt en dat we ons niet overleveren aan de Chinezen. Laat dat maar over aan de USA waar een derde van de staatsschuld in handen is van China.

1 gedachte over “E-Day in de Eurozone”

Reacties zijn gesloten.