Dutch Muslims Quietly Taking Geert Wilders’ Abuse? (Wilders’ schade aan NL, 2)

Gevallen Engel (Adriaan bij Sargasso)
Gevallen Engel (Adriaan bij Sargasso)

Onze zuster-site Loonwatch.com in de VS  gaat op 18 april in op een artikel van Sheila Kamerman en Dirk Vlasblom in de Engelstalige editie van de NRC. Nederlandse moslims maken zich niet al te druk over Wilders, is de strekking.

“Laat hij maar gaan regeren, dan ziet iedereen vanzelf wel dat hij onzin verkoopt”, zou de mening van de meeste immigranten zijn. Wij wagen dat te betwijfelen. De Amerikanen ook. De struisvogel-politiek van de Linkse Schuilkerk (c) (“Wachten tot het vanzelf overwaait”), heeft duidelijk gefaald en gelukkig waait er nu een frisse wind door de zoutzuilengalerij van de Haagse politiek.

Dat is nog niet helemaal tot het buitenland doorgedrongen. Vandaar, dat afgelopen zaterdag toch nog een, zij het grotendeels mislukte-, solidariteitsdemonstratie met Wilders in Berlijn plaatsvond. Vandaar ook, dat de meeste commentatoren op Loonwatch uitgan van de doemscenarios van nog maar enkele weken geleden, waarin het vrijwel zeker leek, dat de PVV de grootste partij zou worden en Wilders misschien wel minister-president.

Ik doe in de commentaar-rubriek een poging, om het laatste nieuws aan de Loonwatch-lezers over te brengen. (Commentaar nr. 18).

Het Loonwatch-stuk begint zo:

Sheila Kamerman and Dirk Vlasblom have an interesting article about how Dutch Muslims are dealing with the ascendancy and rhetoric of Geert Wilders. Some are choosing to ignore him while others see what he is calling for as impossible and unactionable. While they are concerned, some Dutch Muslims also think that the best thing might be for Wilders’ PVV to actually win elections and lead the country because the PVV would then be forced to confront and offer more than just anti-Muslim rhetoric. What are your thoughts?

(make sure to check out Krapuul.nl, which is an anti-hate site and ally of ours tracking everything Wilders does. You will need Google Translator for the site.)

Muslims Quietly Take Wilders’ Abuse by Sheila Kamerman and Dirk Vlasblom

[…]

via Dutch Muslims Taking Geert Wilders’ Abuse? | loonwatch.com.

In plaats van rekensommen over de veronderstelde kosten van “niet-westerse immigranten”, zou het goed zijn, om eens de schade te berekenen, die Wilders tot nu toe al heeft toegebracht aan de Nederlandse reputatie in het buitenland.

2 gedachten over “Dutch Muslims Quietly Taking Geert Wilders’ Abuse? (Wilders’ schade aan NL, 2)”

 1. mooi Huib
  en ja, achter loopt het altijd.

  ik kreeg na 2 jaar pas te horen: klopt wat je zegt. maar toen sloeg men weer “te” ver door. want men dacht dat HEEL Nederland met Wilders was.

  quote
  om eens de schade te berekenen, die Wilders tot nu toe al heeft toegebracht aan de Nederlandse reputatie in het buitenland.
  unquote

  + het geld dat zijn haatzaaien de samenleving gekost heeft. beveiliging en meer.

  een flink bedrag zal het zijn, dat steunen van die Vrijheid van Beledigen en Schofferen van Wilders.

 2. info Schreef:

  mooi Huib
  en ja, achter loopt het altijd.

  ik kreeg na 2 jaar pas te horen: klopt wat je zegt.
  maar toen sloeg men weer “te” ver door. want men dacht dat HEEL Nederland met Wilders was.

  Ja, je wordt er soms moedeloos van 😕

Reacties zijn gesloten.