Duiventilkarakter van Joost Taverne (VVD)

Joost Taverne,
VVD
achterbanklid

Joost Taverne wie kent hem niet?
De man die vanaf de verkiezingen 2010 zo graag wil dat we per computer stemmen dat hij een wetsvoorstel in die richting een paar dagen voor de verkiezingen van 2012 indient.

Joost die in 2010 dankzij deelname van zijn partij aan bruin1 van de lijst naar de Kamer opschoof en voor zijn geweldige inzet de afgelopen twee jaar beloond werd met een fraaie degradatie van plaats 34 naar plaats 44 op de kieslijst.

Joost komt wederom in de Kamer om, ik citeer: “Ik ben nog maar kort bezig als Kamerlid en ik wil graag verder, omdat ik mij wil blijven bemoeien met onderwerpen die ik belangrijk vind.”

Toen de peilingen 35 zetels aangaven, kreeg hij hoop.

“Maar negen stoelen is best veel, zeker met een kleiner kabinet en veel partijen, zoals toen de verwachting was.”

Woensdagavond om 21.00 uur was Taverne uit zijn lijden.

“Ik moet woensdag wel afscheid nemen van de oude Kamer, maar ik zit eigenlijk alweer half in de nieuwe. Na de formatie mag ik verder. Geweldig!”

Joost wil zo graag, ik citeer: “Ik wil de komende vier jaar mijn ervaring in de Tweede Kamer, mijn juridische kennis en mijn internationale blik gebruiken om het Kamerlidmaatschap in te vullen zoals het hoort.”
Beste Joost: de VVD-top heeft je gedegradeerd, waarom zie je dat niet als een aanwijzing en hou je de eer aan jezelf? Waarom blij zijn met een dooie mus? Je mag bij Gods gratie plaats nemen op het achterste bankje als handopsteker op bevel van Stef Blokhoofd. En dat alléén als de VVD daadwerkelijk in de regering komt. Joost, je was veelbelovend maar je hebt niks waargemaakt volgens je eigen partij en je blijft daardoor zitten op het onderste stokje vlakbij de uitgang in de duiventil waar elke VVD duif boven op je kop schijt. Waar is je eergevoel? Of heb je dat niet?

update 17-09-2012:
Metro ging, na het plotseling opduiken van ene Lutz Jacobi, op zoek naar de acht onbekendste leden van de Tweede Kamer. De acht leverden in combinatie met het woord ‘kamerlid’ 14 dagen terug de minste hits van de Kamerleden op.

Op nummer acht:
8. Joost Taverne – VVD – 526 dagen lid van de Tweede Kamer – 13300 zoekresultaten
Joost Taverne (40) is in de Tweede Kamer woordvoerder staatsrecht, financiering politieke partijen, bestuurs- en procesrecht, auteursrecht en adoptie. In 1998 begon hij als persoonlijk medewerker van VVD-Tweede Kamerlid Clemens Cornielje, die nu Commissaris van de Koningin van Gelderland is. Van 2006 tot 2010 was Taverne diplomaat in Washington DC en vertegenwoordigde hij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

11 gedachten over “Duiventilkarakter van Joost Taverne (VVD)”

 1. Grappig, Ik kan geen enkel wapenfeit vinden over Taverne.
  Niet toen hij persoonlijk assistent was van Cornielje die op 31 augustus 2005 benoemd werd tot Commissaris van de Koningin in Gelderland. Niet als ” diplomaat ” in Washington. Geen ronkende LinkedIn pagina over die tijd. Wikipedia geeft geen uitsluitsel. Maar een zeer ergerlijke website laat Joost zien zoals hij is: een kruipert met een duiventilkarakter

  http://www.kanjoosthetschudden.nl/

 2. Bij mij gaan anders toch wel bellen rinkelen bij die naam: hij was bv. lid van het ‘liberale’ driemanschap, samen met Blok en Dijkhoff, dat betoogde dat de grondwet zodanig gewijzigd moet worden dat mensenrechtenverdragen geen directe werking kunnen hebben (zie http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/?s=taverne). M.a.w. hij is een soevereiniteitsfundamentalist à la Baudet.
  Inderdaad opmerkelijk dat de VVD hem in de achterhoede had geplaatst. Hij is nog een beetje jong om al beloond te worden met een bijzonder hoogleraarschap in Leiden.

 3. Daar weet ik weinig tot niets van. Waarom beloond worden met bijzonder hoogleraarschap in Leiden? Grapje of serieus?

  Ik lees dit:
  Als gezegd komt de wens van de VVD om het pantser van de Grondwet te verstevigen niet uit het niets. Het voorstel is de vrucht van een breed levend ongenoegen onder rechtse politici over de (te) grote invloed die het internationale recht uit zou oefenen op de Nederlandse rechtsorde.

  Hebben alleen rechtse politici ongenoegen?

 4. @6: “Grapje of serieus?” Beide: ironie. Onder m.n. de vorige rector magnificus zijn o.a. Paul Cliteur en Afshin Ellian als hoogleraar benoemd, werd de nieuwe rechtenfaculteit door een omstreden rechter uit de VS ingehuldigd en verkregen figuren als Frits Bolkestein en Jaap de Hoop Scheffer een bijzondere stoel.

  “Hebben alleen rechtse politici ongenoegen?”
  Dit ongenoegen is eerder neoconservatief dan rechts te noemen. Het is de bron van de anti-Europa sentimenten bij de VVD dat mensenrechtenverdragen telkens hun beleidswensen in de weg staan. We zouden ook een nationaal hof in kunnen stellen om wetten aan de grondwet te toetsen, maar dat willen dit soort lieden evenmin. Die vraag is min of meer de lakmoesproef. Eigenlijk willen ze bereiken dat de regering haar handen vrij heeft door de rechtsstaat te ontmantelen.
  (zie ook http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/debat-in-leiden/)

  Wat Taverne nu weer wil, art. 93 en 94 uit de grondwet schrappen, is bv. ook weer heel sneaky.

 5. VVDers en hun zogenaamde vrijheid.

  Als ik bijvoorbeeld die JOVD mannetjes en mutsjes zie en hoor praten. Zo ver van de maatschappij dat ze staan. Opegegroeid in rijkdom studeren op paps kosten ergens een softe flut studie (rechten , economie, geschiedenis) in de grote stad. Waar ze 90% van de tijd in hun dispuut hangen lekker zuipen en lanterfanten. (Jiskefet Lullo’s zijn geen compliment).

  Dat soort balletjes en huppelkutjes willen meebeslissen wat er met tante Mien die drie hoog achter woont en na 40 jaar trouwe dienst als verpleegster gebeurd.

  Die jonge VVDers hebben nog nooit in hun leven 1 dag gewerkt en kwaken hun corrupte ouders na. Ze zouden eens voor de aardigheid een jaar in de bijstand moeten leven gewoon om eens te voelen hoe dat is. Nee niks geld krijgen van je rijke paps en mams (veelal bankiers die het met gegraai hebben verkregen).

  Ze leven in een droomwereld die niks maar dan ook niks met de werkelijkheid te maken heeft daarbuiten waar die 99% leeft.

  Ik walg van VVDers want ze staan mijlenver van de wereld vandaan. Overigens zien Jonge VVDers er doorgaans ongezonder uit dan jongen socialisten. Komt omdat die veel minder in het dispuut hangen en bier zuipen. Maar die doen nog eens aan sport of gaan eens naar buiten waar het echte leven is.

  Vooral dat dikke vette jongetje dat vaak voor de JOVD praat. Wat een misleid menneke is dat. Die denkt wel even te weten hoe je je ouders of je gehandicapte kind thuis moet verzorgen en zo lang mogelijk.

  Je hoort hem nooit over die dure management lagen bij zorginstellingen en banken. Tjah dat is zijn pappa natuurlijk daar moet je niet aan willen komen natuurlijk.

  VVD voor als je misleid wil worden.

 6. Je bedoeld Bram Dirx uit Venlo waarschijnlijk.

  Wat is er toch met Venlo?
  Geert Wilders
  Jolande Sap
  jongetje Bram Dirx

  Staat er soms een een SP stemmende leraar maatschappijleer voor de klas in de dorpsschool?

 7. @7, Joke: ” Dit ongenoegen is eerder neoconservatief dan rechts te noemen. Het is de bron van de anti-Europa sentimenten bij de VVD dat mensenrechtenverdragen telkens hun beleidswensen in de weg staan.”

  Deze soort ultrarechtse mensen willen wetten en straffen voor iedereen opstellen waaraan ze zelf niet hoeven aan te houden. Superarogantie van de ongenaakbaren.

  Beter voorbeeld op dit moment voor de VOC mentaliteit is er niet. Aan de hand van deze politieke koeinhandel van de VVD-lieden zou je kunnen stellen dat de slavernij de Rechtse Nederlandse traditie erg sterk heeft gekleurd.

  Ze verlangen naar een slavenmaatschappij weer.

 8. 20 sept 2012:
  Landelijk voorzitter Bram Dirkx van de JOVD heeft dinsdag zijn functie neergelegd wegens persoonlijke omstandigheden. Dat heeft de jongerenorganisatie van de VVD bekendgemaakt.

Reacties zijn gesloten.