Dion Graus van Hormonen-maffia naar Wilders-maffia?

Als je in mega-stallen kistkalveren en ander slachtvee  snel wil laten groeien, moet je hun hormonen toedienen. Probleem daarbij is echter dat die hormonen niet uitgewerkt zijn, als het vlees de consument bereikt. De consumptie van dergelijk vlees brengt allerlei minder gewenste hormonen in uw lijf.  Daarom wordt toediening van (een teveel aan) hormonen in België en Nederland strikt verboden.

Dat is niet naar de zin van de hormonen-maffia in Zuid-Nederland en Vlaanderen. De handel in hormoonpreparaten is lucratief en effecten op de vleesconsumenten interesseren de maffiosi niet.

Volgt een kat-en-muis-spel tussen veterinaire inspecties en maffia’s. Wordt het transport van meer dan een bepaalde hoeveelheid hormonen per auto verboden? – Nou, dan plakken we een artsenteken op de voorruit. Of we doen alsof we kleine toegestane hoeveelheden afleveren per boerderij, terwijl we eigenlijk heel veel hormonen afleveren bij een enkel bedrijf.

Iemand die daar met hart en ziel tegen in ging, was de Vlaamse dierenarts Karel Van Noppen.

Als veearts-keurder moest Karel Van Noppen veeboeren controleren op het gebruik van hormonen. Na een aantal dreigementen bleef hij toch doorgaan met zijn werk. Op 20 februari 1995 werd zijn auto staande gehouden nabij zijn woning in Wechelderzande, en werd hij met drie schoten doodgeschoten.

Is het toeval dat de gerechtelijke molens in zulke gevallen veel langzamer malen dan, bij voorbeeld, wanneer het gaat om massa-vernietigingswapens bij Saddam Hoessein of de heer Ahmadinejad te vinden? Whatever, pas in 2002 werd recht gesproken (WIKI):

In april 2002 werden vier verdachten schuldig bevonden aan de moord: Carl De Schutter, Albert Barrez, Alex Vercauteren en Germain Daenen. Deze groep is bekend geworden als de “hormonenmafia”. Alex Vercauteren, een Lokerse vetmester, werd veroordeeld voor het opdracht geven voor de moord, Albert Barrez voor het uitvoeren ervan. Daarnaast werden ook organisator van de moord Carl De Schutter en tussenpersoon Germain Daenen veroordeeld. Vercauteren kreeg levenslang, de andere drie kregen 25 jaar gevangenisstraf.

Niets, maar dan ook niets, suggereert dat Dion Graus zelf betrokken zou zijn geweest bij deze moord. Als ik zelf opdrachtgever zou zijn geweest voor de moord, had ik zeker ook kletskous Dion er buiten gelaten.

Maar er zijn twee verontrustende tekenen die erop wijzen, dat Graus in dezelfde periode wel betrokken was bij de hormonenpraktijken.

Verschillende getuigen bevestigen dat ze Dion hebben zien rondrijden in een personenauto met artsenteken op de voorruit. Dion zegt zelf dat sommige dierenartsen hem zo lief vonden dat ze hem hun auto uitleenden. Je zou echter ook kunnen veronderstellen dat dit een list van Dion is geweest om politiecontroles te ontwijken.

Tevens is bekend dat Dion Graus bij een farma-bedrijf is ontslagen, omdat hij valselijk had opgegeven bij meer klanten te zijn geweest dan hij in werkelijkheid had bezocht. Ook hier zou heel goed sprake kunnen zijn van ongeoorloofde aflevering van grotere hoeveelheden hormoonpreparaten dan toegestaan. Graus zou dat dan administratief  hebben “afgedekt” door de afgeleverde hoeveelheid te verdelen over meerdere fictieve klanten.

Als Dion Graus tegenwoordig wordt gevraagd waarom zijn agressieve dierenliefde niet geldt voor de mishandelde dieren in megastallen, dan probeert hij zich met smoesjes eronderuit te werken: “Het is mijn portefeuille niet”, bijvoorbeeld. Het duidelijkste wat ik hem er ooit voor tv over heb horen zeggen is dat “we nu eenmaal hebben te aanvaarden dat in het buitenland ook megastallen zijn, en dat we de Nederlandse boeren niet kunnen laten wegconcurreren”.

Dat laatste is natuurlijk onzin. De PVV-fractie in het Europarlement die toch nooit wat uitvoert, zou een Europese regel kunnen voorstellen en de groene euro-fracties in de strijd tegen dierenmishandeling in productiebedrijven kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld.

Want als het om kernpunten van de PVV gaat, dan is geen bondgenootschap hun te gek. Denk maar aan het ritueel (onverdoofd) slachtverbod dat op voorstel van de opportunistische Dierenpartij in het Nederlandse parlement werd aanvaard. Om de moslims dwars te zitten, zetten Geert en Dion toen zelfs de goede relaties met Israël op het spel!

Er lijkt me something very rotten in Dions Dierenparadijs. Misschien zou de caviapolitie eens een onderzoek kunnen doen naar Dions mogelijke wetsovertredingen in de tijd dat hij pharmaca uitventte bij megastallen in Brabant en Limburg. Hebben die ook eens wat te doen. Maar het lijkt me meer een klusje voor Peter R. de Vries, eigenlijk.

In het tuigdorp dat PVV-fractiekamer heet zal één crimineel meer of minder nauwelijks opvallen.  Maar het kan een nuttig sein zijn voor de urgentie van het regels stellen aan verenigingsstructuur en openbare financiën van partijen die aan verkiezingen willen meedoen. Want een type als Dion Graus zou in een normale partij natuurlijk nooit tot afgevaardigde verkozen zijn. Hij zit er alleen omdat hij een bewonderende streekgenoot van Geert Wilders is.

Zo werkt dat bij maffia’s.

Dion Graus: van de hormonenmaffia naar de Wildersmaffia?

1 gedachte over “Dion Graus van Hormonen-maffia naar Wilders-maffia?”

  1. Bah waarom is het altijd Katholiek Zuid Nederland waar dit soort Ellende vandaan komt en denken dat ze daar de rest van Nederland ook maar even in mee moeten nemen en hun wetjes aan op te leggen. Begin er wat stront ziek van te worden.

Reacties zijn gesloten.