Dik lachen om een indiaan op bezoek bij de SP, ugh

Hoe democratischgezind en onracistisch men in Nederland is blijkt dezer dagen weer eens met het bezoek van president Evo Morales van Bolivia, die speciaal langsgaat bij een partijleider die waarschijnlijk nog het dichtst bij hem staat, Emile Roemer.
PvdA-kanon Sharon Dijksma op gezag van De Telegraaf:

Vriend van ‪#Roemer‬ denkt ook dat onze Ned. aardappel homosexualiteit bevordert! ‪#hilarisch‬ ‪#Morales‬ ‪#Bolivia‬ http://www.telegraaf.nl/binnenland/657 …

“Onze” Nederlandse aardappel. Morales vindt het eigenlijk diefstal, daar gaat het om. De aardappel komt uit zijn land.
NRC-Handelsbladredacteur Thijs Niemantsverdriet:

T Niemantsverdriet ‏@thijsniemant

Opmerkelijk: SP-leider @emileroemer manifesteert zich als gematigd en regierungsfahig, maar ontvangt vandaag wel loony leftie Evo Morales.

Regierungsfahig – ja zo. Loony leftie. Dat krijg je als je gekozen wordt vanwege de woede over de uitverkoop van publieke goederen op last van IMF en Wereldbank. En donker van huid bent.

Is NRC-Handelsblad niet (deels) eigendom van SP-er Derk Sauer? Zou hij niet zo’n grote redactionele invloed hebben of is hij van partij veranderd na deze vangst?

8 gedachten over “Dik lachen om een indiaan op bezoek bij de SP, ugh”

 1. wederom een moment dat je je ogen uit je kop moet schamen omdat je Nederlander bent.

 2. Ik vind het beneden alle peil dat Dijksma dit zegt. Voor zover ik weet heeft de president van Bolivia gevraagd via de ambassadeur om met Roemer te mogen spreken. En omdat Roemer een beschaafd man is, ontvangt hij hem en heeft een gesprek. Ben je dan gelijk vrienden? Volgens mij niet. Kortom, grote #fail voor Dijksma!!!!!!

 3. @2 Quinoa, graag! Uitermate smakelijk naast gezond.

  Overigens is Morales in eigen land niet bepaald populair, maar soit.

 4. Dat “loony leftie”…. Is toch diep triest dat een redacteur zich zo verlaagt, al is het dan via twitter.
  NRC is voor 90% in handen van textielboeren, die zullen zich daar niet om bekommeren.

  @10: Groot gelijk! Bedankt voor je aanvullingen wat dat betreft.

  @9: “Overigens is Morales in eigen land niet bepaald populair, maar soit.”
  Het schijnt dat ze morren inderdaad, maar bij zijn herverkiezing had hij nog een overtuigende meerderheid. Misschien gaat het de mensen niet snel genoeg – of misschien maakt het hun te weinig verschil – wie zal het zeggen? Enkele weken geleden bereikte Morales een nieuwe mijlpaal: de nationalisering van het electriciteitsnet. Hij koopt ze allemaal netjes uit en kondigt zo nu en dan forse prijsstijgingen aan, maar trekt die dan schielijk weer in – zo ook dit keer. Er is ook sprake van inheemse volkeren die telkens naar La Paz marcheren, maar waar hun onvrede uit bestaat – ik heb geen idee. Is het omdat de nationalisatie van de mijnen hun niet snel genoeg gaat, of is het voor hun lood om oud ijzer wie ze exploiteert? En als het om hun autonomie gaat: ik dacht dat de nieuwe grondwet hun die in redelijke mate garandeert. Het schijnt dat Bolivia een participatieve democratie heeft, dus de mensen hebben behoorlijk wat inspraak (meer dan wij in elk geval). Dat laten ze dan ook merken. Maar nationalisatie is wellicht ook niet altijd zaligmakend…

 5. De achterlijkheid van Sharon Dijkstal is als een inktvlek voor de hele PvDA.
  De partij zou iets er aan moeten doen om deze achterlijkheid te beperken en met mensen van het huidig wereld meer te gaan gebruiken.

  Sharon, ik schaam me plaatsvervangend voor je, want voor die knuppel van niemantsverdriet hoef je geen zorgen te maken – zombies hebben geen hersenen.

 6. Pingback: De vrienden van Rosenthal en Schultz, of: waarom Roemer maar premier moet worden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.