Die Heimat in rep en roer

In Duitsland is grote ophef ontstaan omdat het Bundes Verfassungsschutz leden van Die Linke nauwlettend in het oog houd.

Das Bundesinnenministerium will trotz „öffentlicher Proteste“ die Linkspartei und deren führende Politiker weiter durch den Verfassungsschutz beobachten lassen. Parteichef Klaus Ernst spricht von einem „ungeheuerlichen Vorgang“, Gregor Gysi von „einem Skandal“. Frankfurter Allgemeine

De Duitse AIVD volgt dus gewoon 27 van de 76 leden van Die Linke die in de Bundestag vertegenwoordigd zijn. De Bundestag is, zeg maar, onze Tweede Kamer. Ik zie het al voor me Emiel Roemer achterna gezeten door onze AIVD, omdat hij links is en dus gevaarlijk.
Laat dit even op u inwerken. *nadenkmoment*

Grote kritiek op het Bundes Verfassungsszchutz in deze is natuurlijk dat ze tien jaar lang de NSU hun gang hebben laten gaan met het gevolg dat er acht Turken, een Griek en een politie agente zijn vermoord. Gewoon omdat het kan. Men heeft nooit de link gelegd dat die moorden iets te maken konden hebben met rechts extremisme en al helemaal niet dat de moorden een verband hebben. Men was een beetje blijven hangen in de jaren zeventig toen de RAF actief was. Het gevaar komt altijd van links nietwaar?

De beer is los dus in Duitsland, mede door de discussie over de NPD. Een gevaarlijke groep neo-nazi’s die gewoon mee doen met de verkiezingen…

Mocht u het allemaal nog trekken en u bent nog niet van uw stoel gevallen, neem dan eens een kijkje op de site van de NPD. ‘Arbeit, Familie, Vaterland’, het zegt weer genoeg.

Nog even over Die Linke, het is een vreemde partij natuurlijk:

Die Überwachung ihrer Abgeordneten durch den Verfassungsschutz empört die Linkspartei. Dabei haben manche Genossen ihr Weltbild nie verändert, in dem die DDR als vorbildlich gilt. FAZ

. Misschien hebben ze ook wel gelijk, dat mag u zelf bepalen.

4 gedachten over “Die Heimat in rep en roer”

  1. Ik heb het gelezen en ik weet zeker beter dan jij waar ze mee bezig zijn: links is altijd het doel geweest voor rechtse clubjes.
    Waarom zijn o.a alle bewijzen over de zaak Van Traa zo snel verdwenen.

    Ik weet met zekerheid dat jij amper beseft waar je het over heb.
    Dit is zeker niet kwetsend bedoeld.
    De realiteit is veel zwarter dan je denkt.

Reacties zijn gesloten.