Denkt de VS dat Edward Snowden achterlijk is?

Maar natuurlijk: nu Bradley Manning waarschijnlijk voor tientallen jaren de bak in moet voor het openbaar maken van allerlei smerigheden van de Amerikaanse politiek en militaire operaties (Charles Groenhuijsen likt zijn vingers hierbij af), zal Edward Snowden zichzelf graag aangeven in de Verenigde Staten om de louterende werking van de Amerikaanse rechtspraak te ondergaan en gebruik maken van zijn voorrecht de rest van zijn leven in een cel weg te kunnen rotten. Uiteraard zal zijn vader hier graag aan meewerken. Dit natuurlijk omdat Snowden geheel ten onrechte aan het licht bracht met welke Orwelliaanse praktijken de NSA zich onledig hield. Hoofdpersoon Winston Smith uit Orwells 1984 werd immers ook definitief gelukkig nadat hij gearresteerd en ‘behandeld’ was. Alhoewel ze die tenminste nog vrijlieten.

3 gedachten over “Denkt de VS dat Edward Snowden achterlijk is?”

  1. Bradley Manning is ook ‘behandeld’: in een kooi eenzaam opgesloten. Maar vreemd genoeg is hij daar niet gelukkig van geworden.

  2. naakt opgesloten en voor de afleiding met 24/24 uur licht aan met cameratoezicht zonder contact met de buitenwereld voor zijn eigen veiligheid wel te verstaan. Ik weet niet hoe veilig hij zich wel moet voelen.

Reacties zijn gesloten.