Demonstratie #Keppelop toont eindelijk het ware racistische gezicht van het CIDI

Er gebeuren vreemde dingen dezer dagen. In Duitsland is een ”Beauftragter” die zich bezighoudt met antisemitismebestrijding tot de slotsom gekomen dat het dragen van een keppeltje gevaarlijk kan zijn. Het lijkt me een redelijk aanvechtbare opmerking van een functionaris met sowieso een nogal ”freischwebende” opdracht, maar het sluit wel naadloos aan op het altijd licht naar paranoia neigende Joodse volksdeel. En de behoefte van veel rechtse politici om daarop in te spelen en er electoraal voordeel mee te behalen, natuurlijk.

Vandaar dus dat het CIDI, ons aller Israel-lobby bij uitstek en tevens onze eigen Nederlandse self-proclaimed antisemitisme bestrijder, onmiddellijk een demonstratie uitriep in Den Haag onder het motto ”Keppel op”. Wat gebeurde was dat (volgens eigen zeggen van het CIDI) zo’n 200 tot 250 mensen naar Den Haag togen. Onder hen – inderdaad – de nodige rechtse politici van VVD, CDA en christelijke partijtjes. Geheel volgens verwachting dus. Verder – en dat is op de foto’s  te zien – bestonden de deelnemers in meerderheid uit de aanhang van de groep ”Christenen voor Israel”, de vaderlandse groep die het trouwst is aan het CIDI, onze Nederlandse christen-zionisten. Compleet met hun eigen Israelische vlaggen en keppels waren ze naar het Plein in Den Haag getrokken, zodat de anti-antisemitisme demonstratie daarmee meteen het solide karakter kreeg van een demo voor Israel. Voor deze soort christenen  is dat namelijk hetzelfde: Joden en ”het bijbelse land Israel” zijn voor hen synoniem. Vrijwel alle kritiek op Israel is daarom  ook automatisch antisemitisch.
En het CIDI? Dat staat eigenlijk op datzelfde standpunt.

Iedereen die wel eens een kwaad woord zegt over illegale nederzettingen, bezetting of wat dan ook, is ook voor het CIDI nu eenmaal een antisemiet die geen oog heeft voor het feit dat de Joden zo hebben geleden in WOII.  Het CIDI lobbyt nog steeds keihard om de zogenoemde IHRA-definitie van antisemitisme aanvaard te krijgen, die dit allemaal heel precies zo benoemt. Het was daarom misschien goed dat de organisatie dit standpunt met deze demonstratie in Den Haag nog eens duidelijk liet zien.

Maar er was meer. Het CIDI had ook het duo Baudet & Hiddema uitgenodigd en Baudet kreeg zelfs het woord. Waarin hij, die zijn proefschrift opdroeg aan de antisemiet Le Pen, die vijf uur lunchte met een Amerikaanse griezel en racist, en onlangs nog een filmpje over de onderdrukking van vrouwen rondstuurde uit onverdacht fascistische bron, riep dat antisemitisme iets is wat hierheen komt door ”de open grenzen”. Iets wat kennelijk alleen onder moslims voorkomt en waaraan ”we iets moeten doen”. Waarmee het CIDI, dat ooit ook ijverde voor meer begrip tussen Joden en moslims, in één klap dus zijn demonstratie tegen antisemitisme ook een onvervalst racistisch stempel meegaf.

Vroeger was de strijd tegen antisemitisme het bestrijden van (de ideeën  van) mensen die de pest hadden aan Joden omdat ze Joods waren.  Maar volgens het CIDI is de strijd tegen antisemitisme nu blijkbaar zo geëvolueerd dat het een strijd is geworden tegen moslims, en vóór een ongeconditioneerde steun aan Israel, ongeacht of het nu land steelt, huizen afbreekt, of Palestijnen vermoordt en onderdrukt.
Lekkere club dat CIDI: vóór de bezettingsmacht Israel, voor racisme, vóór mensen die openstaan voor antisemitisch rechts en tegen een homeopathische verdunning van het boreale Nederland zijn,  en tegen de ”antisemitische” moslims. Het CIDI, voor Israel, voor racisme, voor antisemieten zolang ze maar voor Israel zijn.  Het is maar dat u het weet.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimst