Democratie zonder grenzen

Gisteren werd een berichtje rondgestrooid over een nieuwe politieke partij, die zich Directe Democratie noemt. De partij meldt op de homepage “WELKOM. Word GRATIS lid en krijg stemrecht in de Tweede Kamer” en “Als DIRECTE DEMOCRATIE zetels behaalt, kunt u elke week over ongeveer tien vragen stemmen. Uw stem bepaalt de stem van DIRECTE DEMOCRATIE.” Een partijprogramma of beginselen zijn niet te vinden.

“Ik ben John Kreuk en lijsttrekker van DIRECTE DEMOCRATIE. Dit is mijn idee: We hebben 66000 stemmen nodig per zetel. Om mee te mogen doen met de verkiezingen moeten we E 11250,- waarborgsom aan de staat betalen. We krijgen dat geld terug als we 75% van de stemmen behalen die nodig zijn voor één zetel. We doen mee met de verkiezingen als we 66000 leden hebben. E 11250,- waarborgsom : 66000 leden = E 0,17. Als we 66000 leden hebben, dan vragen we ieder lid E 0,17 over te maken. Dit geld krijgt u terug als we één of meer zetels hebben behaald.”

Zo simpel is het dus om een partij te beginnen. Het hoeft nergens over te gaan, als je maar 570 steunverklaringen hebt. U kunt trouwens ook terecht bij John Kreuk uit Kerkrade om uw ramen te laten wassen en andere schoonmaakdiensten. Vermeld bij betalingen wel waarvoor het bedoeld is, want het schoonmaakbedrijf All Clear en Directe Democratie gebruiken dezelfde bankrekening.

Met dank aan @orthelius voor de hint

15 gedachten over “Democratie zonder grenzen”

 1. ik zie ook een banner op de site voor info over erectiestoornissen

  is lijstrukker niet een betere kwalificatie? 😆

  wie zegt mij dat deze man onKreukbaar is? voor hetzelfde geld gaat hij lekker wachtgeld trekken als voldoende sukkels hem aan een zetel zouden helpen

  alleen op die manier heeft hij voldoende tijd om al die overboekingen van € 0,17 handmatig te verwerken

  misschien een tip voor John, al dan niet in de ideeënbus op zijn site: don’t quit your day/night job

  only in Limburg

  of is het een antifascistische hoax?

 2. “ik zie ook een banner op de site voor info over erectiestoornissen”
  —–
  Dat zegt wat over je eigen surfgedrag, niet over John Kreuk of All Clear. 😀

 3. Kaaskop, die banner verschijnt niet voor niets op jouw scherm. Als je de ganse dag op waterfietsforums actief bent, verschijnen er banners met waterfietsverhuurders op je scherm.
  #privacy #geenwaardeoordeel #iederzijnmeug

 4. Tja , de Koekkies He , af en toe CCleaner draaien ( gratis program ) en je bent van een hoop troep af , anders moet je gewoon al die aan Sharpe gelieerde banners accepteren ( was het gewoon “alleenstaande Moeders ” of ” Bloedhete alleenstaande Moeders ” JvdH ?? 😈 😀 😈 )

 5. Jaja, McDonalds en KFC democratie.
  Afhalen voor paar centjes en snel opmaken.
  Cola gratis erbij. 😛

 6. Mis, het gaat wel ergens over. Een partijprogramma en beginselen zijn wel te vinden. Goed lezen en nadenken voor je iets schrijf.

Reacties zijn gesloten.