Demissionaire Rosenthal ijvert voor verspreiding rechts-rabiaat gedachtengoed

Geert Wilders heeft nog steeds geen visum gekregen voor een bezoek aan Australië, alwaar hij zou willen spreken voor de anti-islamgroep Q Society. Australië heeft daar namelijk niet zo’n trek in. En Uri Rosenthal voelt zich blijkbaar ook als demissionair minister, van een regering waar Wilders nu ook officieus geen deel meer van uitmaakt, nog steeds geroepen in zijn gesprek met zijn Australische collega Bob Carr aandacht te vragen voor deze kwestie.

„Ik doe daarmee wat ik ook voor elke andere volksvertegenwoordiger zou doen. Je hoeft het absoluut niet met Wilders eens te zijn, maar – zeker in een democratische wereld – moet hij kunnen gaan waar hij wil”, zei Rosenthal.

Yeah right. Dat zou ik nog eens moeten zien als het een SP-kamerlid betrof. En bovendien vindt bij uitstek Geert Wilders zelf dat lang niet iedereen zou moeten kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Weet-ie ook eens hoe dat voelt. Alhoewel hij er dan natuurlijk weer uitgebreid over kan huilen in de pers. Net zoals elk bedreiginkje door twaalfjarigen van hem in het nieuws moet komen, maar dat in het geval van Roemer op last van Justitie buiten het nieuws gehouden moet worden.

18 gedachten over “Demissionaire Rosenthal ijvert voor verspreiding rechts-rabiaat gedachtengoed”

 1. Ufo Rosenthal begrijpt niet dat een bezoek van Wilders een enorm veiligheidsrisico met zich mee brengt en dus kost het geld. Als Wilders die kosten uit eigen zak betaalt, laat gaan, zeg ik.

  Waarom moet de gemeenschap opdraaien voor de kosten om een onruststoker te beschermen in de uitoefening van zijn vak? De Australische gemeenschap al helemaal niet, want is een Nederlander.

  Het is de omgekeerde wereld.

 2. Helemaal mee eens.
  Ik wil ook niet dat uit mijn belastingcentjes een rechts-extremist door deze demissionaire Minister wordt bekostigd voor het wereldwijd verspreiden van Haat.

  Ik zou erbij zeggen – ik geloof niet dat uit hoofd van zijn beroep minister Roesenthal zou erbij willen dat het export van Haat door Wilders als nationaal exportproduct wordt beschouwd.

  Zou ik ook verwachten dat mocht Wilders toch illegaal het voet in Australië leggen, dat de competente organen hem meteen gaat uitzetten en aan Nederland terug leveren.

 3. U schrijft “En bovendien vindt bij uitstek Geert Wilders zelf dat lang niet iedereen zou moeten kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Weet-ie ook eens hoe dat voelt”

  Het lijkt mij dat juist Wilders heel goed weet hoe dat voelt, met continu beveiliging om hem heen.

  Hmm, dat kost geld he!, Net als de mogelijke toestanden in Australië Laten we toch gewoon iedereen die
  gewelddadig genoeg is, ons aller gedrag bepalen. Gratis!

 4. Luister es, er zijn honderden Kamerleden of ex Kamerleden waar een vuiltje aan zit. Flauw om daar over te beginnen.
  Het is in elk geval zo dat u over Brinkman, Sharpe en Hernandez mag schrijven wat u wilt zonder het risico te lopen om daardoor met geweld te maken te krijgen, of om daardoor uw carrière te verprutsen. Dat wordt anders als het over MO gaat.

 5. @6 die vuiltjes zijn om te beginnen minder groot dan de bakken mest die er aan (ex-)PVV-ers kleven. Nooit eerder in de Nederlandse parlementaire geschiedenis is er een dergelijke verzameling half-criminele clowns de Kamer ingetrokken.

  Maar daar gaat het hier helemaal niet om. Het gaat mij erom dat Rosenthal zich speciale moeite getroost het rabiate, anti-islamitische gedachtengoed van de PVV te laten verspreiden.

 6. @6 correctie: we hadden wel eerder een dergelijke stoet van half-criminele clowns, namelijk met de LPF. Ik had dat even verdrongen, excuus.

 7. Laurent,

  Ik geloof in de gelijkwaardigheid van mensen, het is voor mij vanzelfsprekend dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Er zijn echter ideologieën die die gelijkwaardigheid niet erkennen. Zo behandeld de islamitische ideologie vrouwen als vee, homoseksuelen als ongedierte en ongelovigen als tweederangs burgers. Het gaat niet om mensen, ook niet om moslims, en ook niet om de vraag of moslims niet gelijkwaardig zijn aan elk ander. Het gaat om ideologie. Helaas is het is het zo dat links Nederland het voor elkaar heeft gekregen dat betrokken mensen niets in het debat kunnen inbrengen omdat ze bang zijn voor represailles en voor hun baan. Daar heb je wellicht Sharpe aan te danken.

 8. @9 Als jij (vooral) het Oude Testament letterlijk gaat nemen kom je heel veel vergelijkbare dingen tegen. Niet alle christenen voeren dat 1-op-1 zo uit. Ook niet alle moslims, en zeker niet alle moslims in Nederland.

  En ik denk dat degenen die over het al dan niet ontslaan van mensen gaan al sinds diverse jaren eerder rechts zijn dan links, dus daar hoeven de diverse extreem-rechtssympathisanten zich niet zo druk over te maken, dunkt me.

 9. @9 , alles wat je doet is je vooroordelen ventileren en je ultra rechtse voorgangers nabauwen , vrouwen behandelen als vee ?? Je bedoel ze als prijskoeien etaleren en borstvergrotingen en botox behandelingen opdringen zoals de kapitalistische consumptie ideologie doet ?? En wie zijn die betrokken mensen die niets in het debat kunnen inbrengen , De Moslims zelf waar jij ongetwijfeld nooit zelf mee hebt gesproken ??

 10. @10 ,Christenen en het oude testament , wat heeft dat er nu weer mee te maken ?? De beweringen van John zijn gewoon pertinent onwaar ,

 11. Laurent,
  Weer de vergelijking met het christendom. Op de eerste plaats heb ik daar net zo weinig mee als met islam, maar daar is wel een verschil. Neem bijvoorbeeld een controversiële film als de “Da Vinci Code” Of het waarheid is of fictie interesseert mij persoonlijk niet, en ik voel me er ook niet door beledigd, hoewel sommige mensen waarschijnlijk wel. Hoe dan ook, de film werd een hit, er zijn geen doden gevallen. Hoe zou dat zijn als er een controversiële Islam variant op deze film zou komen? Zouden er slachtoffers vallen?. Waarom word die film niet gemaakt? Omdat alle betrokkenen vrezen voor hun leven? Omdat het Christendom belachelijk maken toegestaan is, maar de islam niet? Daar gaat het om!

 12. [ 13 ]

  Ja kijk Laurent, als je rooie Kees zo graag hebt, dan ook de hele boel onder je hoede nemen hè ; )

 13. @12 er staan zowel in de Koran als in het Oude Testament dingen die in de huidige maatschappij heel erg raar zijn. Uiteraard, want ze ziin beiden een 1500 à 2000 jaar geleden geschreven. Dus ik ga er niet van uit dat mensen die heden ten dage een van die religies aanhangen in dit land die boeken letterlijk volgen. Ja, die zijn er wel, maar de meesten zijn zinniger dan dat.

  @John; jij zegt dat het jou niet om de moslims zelf gaat maar om de ideologie. Tussen de islam en het christendom zijn er geen dramatische verschillen als je de ideologie strikt volgt, qua idiote gevolgen.

  Dus waarom gaat Wilders alleen tegen de Islam tekeer?

 14. Laurent,

  Zie mijn vorige reactie. Omdat er genoeg mensen zijn die wel tegen het christendom tekeer gaan en dat veilig kunnen doen. De enkeling die het lef heeft om iets over de islam te zeggen moet beveiligd worden. Daarom zijn die er niet zoveel.

  Al Bakrastani,

  Het doet er niet toe of ik het met je eens ben of niet. Maar jij mag wat mij betreft alles vinden over botoxende vrouwen etc en dat ook zeggen. Daarvoor zul je geen gevolgen ondervinden. Het punt waar het om gaat is dat het wel gevolgen kan hebben als iemand iets onaangenaam zegt over de islam, Waarbij waar of niet waar eigenlijk nog niet eens op de eerste plaats komt.
  Het gaat om de cultuur van geweld. Stop die geweld cultuur en behandel ieder als gelijken. Daarna mag van mij iedere moslim geloven wat ie wil. En hopelijk ik geloven wat ik wil

 15. Die vrijheid waar je het over hebt is gelul , zolang er nog meisjes ( gebeurt regelmatig ) door hun Nederlandse ouders het huis worden uitgestuurd omdat ze kiezen als Moslima te leven , zolang een partij hier in Nederland mij en mijn geloofsgenoten wil verbieden gebedshuizen te bouwen terwijl ze dat mijn katholieke zuster NIET willen verbieden .. Zolang ik bedreigt word als ik wat zeg over de Fascistenleider Wilders maar dan bij een aangifte van het kastje naar de muur word gestuurd , zolang bussen bewust haltes met Moslima’s voorbij rijden .. is jouw vrijheid niets dan een farce …

 16. @John: ik zou wel eens willen weten wat het aantal bedreigingen aan ‘islamkritische’ figuren is vergeleken met die aan openlijk Fortuyn-Wilderskritische mensen, sinds 2002. Wij krijgen hier op Krapuul ook heel vriendelijke mails binnen zo nu en dan, bijvoorbeeld.

Reacties zijn gesloten.