Defund Obamacare (deel 1)

Op 23 maart van 2010, tekende Barack Obama “The Patient Protection and Affordable Care Act”, in de volksmond ook wel Obamacare genoemd. Deze wet moest een einde maken aan de 45 miljoen burgers in de VS zonder ziektekostenverzekering. Al meer dan 100 jaar waren politici bezig met een soort gelijk plan, maar nog nooit met echt resultaat. Barack Obama had echt geschiedenis geschreven.

Maar is dat ook een goede zaak? Obamacare staat nu tussen de patiënt en de dokter in en de overheid bepaald nu of oude mensen geholpen worden of dat de dokter ze dood moet laten gaan. Verder zullen de tarieven van verzekeringspremies extreem stijgen, werkgevers zullen massaal personeel ontslaan. Om maar te zwijgen over wat er met gehandicapten gaat gebeuren… toch?

Voor de mensen die zich afvragen hoe het plan er grotendeels uitziet? Denk gewoon aan de Nederlandse gezondheidszorg, maar dan iets minder uitgebreid. De tarieven in de VS zullen met 2/3 dalen naar ons niveau. En het allerbelangrijkste, verzekeringsmaatschappijen mogen je niet meer weigeren als je al wat hebt, 30% meer premie vragen omdat je een vrouw bent, of als je te vaak ziek bent simpelweg uit de verzekering gooien.
Verder bespaard de Amerikaanse overheid ook nog eens heel veel geld op de zorgkosten, in 2017 zou de VS 22% van haar bruto nationaal product aan zorg uitgeven, (ter vergelijking in Nederland 9%, België 5%) nu zal dat cijfer dalen naar ongeveer 10%.

Zoals jullie begrijpen, ontstond er blinde paniek onder Republikeinen. Dit systeem, welke Adolf Hitler ook heeft ingevoerd, moest en zou terug gedraaid worden, want we weten hoe het met Hitler en zijn gezondheidszorg afliep.

Dus stapten de Republikeinen eerst naar SCOTUS (Supreme Court of the United States), om de wet ongrondwettelijk te verklaren, maar kregen daar op wat details na, niets gedaan.

Toen was er nog maar een optie en moest alles op alles gezet worden om Obama bij zijn herverkiezing te verslaan. Mitt Romney beloofde plechtig dat hij Obamacare op zijn eerste werkdag zou afschaffen. Dat Romney als Gouverneur van Massachusetts zelf een vergelijkbare wet heeft gemaakt die daar uitstekend werkt, moest maar even vergeten worden, ook dat Romney trots op TV vertelde dat hij Obamacare eigenlijk bedacht had, moesten we even overheen stappen. Want Romneycare was bedoeld voor een staat en niet voor het hele land, Obamacare was een ramp en dat zag iedereen (nee ik maak geen grappen en dik dit niet aan).  Echter Romney werd met gemak verslagen en Obama en zijn programma wonen nog steeds in het Witte Huis en daardoor zal op 1 oktober 2013 Obamacare eindelijk volledig actief zijn in de VS.

Tenminste ging het maar zo simpel, nee in de VS gaat niets normaal….,

In  deel 2 van Defund Obamacare zal ik uitleggen hoe de Republikeinen met een kamikazestrategie alsnog de implementatie van Obamacare proberen te voorkomen, een strategie die zo gevaarlijk is dat de hele wereldeconomie gevaar loopt.

3 gedachten over “Defund Obamacare (deel 1)”

  1. krijg ik het goed dat Obama probeert de verzekeraars af te zeiken?
    Man, wat moeten ze boos op hem zijn!

Reacties zijn gesloten.