Deense regering: regeren met extreemrechtse brievenbuspissers niet goed voor imago Denemarken

In Denemarken lopen ze een beetje voor op Nederland. Zo kwam men daar al eerder op het idee dat het ‘benoemen van problemen’ vooral toegestaan moest worden en dat iedere rechtsgemankeerde brulaap daarmee ook zoveel mogelijk invloed op de regering mee moest krijgen. Van Denemarken heeft Bruin I hier te lande dan ook de gedoogsconstructie afgekeken.

Waar ze in Denemarken ook mee voorlopen is in het besef hoeveel schade het (indirect) aan de macht laten van een stel xenofobe, brievenpuspissende, spikemeppende dan wel bijlzwaaiende charlatans onder leiding van een mavoklantje met een grote bek de reputatie van een land toe kan brengen.

De centrumlinkse regering aldaar heeft gesteld dat de Deense Volkspartij (DF) in het buitenland het beeld van een aangename, progressieve en diverse natie heeft vernield door het instellen van discriminerende visaregelingen en het willen herinvoeren van grenscontroles. Mette Reisman, de woordvoerder van de Sociaaldemocratische Partij voor toerisme en consumenten, beweert dat Denemarken nu een koud en sceptisch imago heeft waar het vreemdelingen betreft.

Marlene Borst Hansen van de Radikale benadrukt echter dat de verantwoordelijkheid voor deze situatie niet alleen bij de DF gezocht moet worden, maar zeker ook bij de rechtse partijen die bereid waren met de DF samen te werken.

Kijk, dat noem ík nu nog eens problemen benoemen. Laat Nederland daarin Denemarken dan ook eens navolgen, we kunnen er niet vlug genoeg mee beginnen.

5 gedachten over “Deense regering: regeren met extreemrechtse brievenbuspissers niet goed voor imago Denemarken”

 1. Inderdaad stinkt Denemarken op dit moment onmiskenbaar naar overvolle plee. Die geur reikt langzaam naar Europa toe.

 2. @1 Kennelijk wil deze centrumlinkse regering die plee eens doortrekken. Beter laat dan nooit.

 3. Zo zie je maar weer: behalve de tsunami aan diarree is er altijd nog hoop..:-)
  Je hebt het mooi opgeschreven Laurent. Dank!

 4. In Nederland is rechts bovendien bezig om de coffeeshops te sluiten. Vreemdeling en cannabis vijandig zal Nederland nauwelijks nog een toerist trekken.

 5. @4, gelul, aangezien o.a. Amsterdam ‘de door Ivo opgestelde regels’ niet *hoeven na te leven*. En dat ook niet doen, gezien de vele miljoenen Euro’s die toeristen spenderen; aldus ‘de staatskas spekkende’.

  Het landelijk selectief hanteren v/d regels (wat uiteindelijk niet meer is dan een zwaktebod van de eerder genoemde VVD’er, incl z’n partij voor & door bejaarden.), schreeuwt om legalisatie & regulatie.

  Inwoners van Denemarken en het extreemrechtse deel van (de VVD &) Nederland ‘zouwûh’ ‘es een jointje moeten roken. Ivo voorop.

Reacties zijn gesloten.