De Telegraaf ingehuurd nu Wilders het vuile werk niet meer aankan?

duivelKrapuul zag het meteen. Het ochtendblad De Telegraaf is plotseling teruggevallen op de anti-linkse stemmingmakerij die de ouderen onder ons nog kennen uit de zestiger en zeventiger jaren.

JvdHeuvel, onze Telegraaf-watchdog, signaleerde gisteren al, dat de krant de NyFer-weerlegging van de Wilders-demagogie over de “kosten” van immigranten, die via RTL (notabene!), die nog geen twee uur na publicatie van het kritiekloze stuk verscheen, NIET vermeldde.

We zijn niet de enigen die onraad ruiken. Frits Abrahams’ kolom van vandaag in de NRC, windt er geen doekjes om:

De duivel himself

De Telegraaf heeft zich op een nieuwe politieke prooi gestort en zijn naam is Job Cohen. Terwijl Cohen gistermiddag op het partijbureau in Amsterdam kalmpjes het verkiezingsprogramma van de PvdA presenteerde, maakten zijn journalistieke tegenstanders aan de Basisweg zich op voor een geharnaste anti-campagne, gericht op de verkiezingen van 9 juni. (…)

via Dag » De duivel himself.

Het doelwit van de Telegraaf-campagne is Job Cohen. En bij uitbreiding: heel democratisch links.

Gisteren een vuile aanval op Cohen’s beslissing om geen burgemeesterswachtgeld te aanvaarden. Vandaag een reuzenkop:

‘De PvdA pakt de gewone man’. Eerste alinea van dit ‘nieuwsbericht’: „De PvdA torpedeert de middeninkomens. De partij zadelt de hardwerkende Nederlander op met een reeks lastenverzwaringen op het gebied van consumptie, zorg en wonen.”

Opnieuw een gemene verdraaiing van de waarheid. Wie meer dan 150K per jaar verdient (boven de aftrekposten), moet over de rest 62% belasting betalen. Gaat dat over “middeninkomens” van “hardwerkende Nederlanders”? Een kind met drie jaar lagere school kan zien, dat het hier gaat om een toplaag.

Maar de hetze is in gang gezet. De tijden van Wiegel (“Den Uyl verjubelt ons geld”) zijn weer helemaal terug. Als ik het goed zie, is de Telegraaf-campagne niet zozeer ten gunste van Wilders, maar ziet ze vooral op een wederopstanding van het aangeslagen CDA en de opkrabbelende VVD.

Precies de boodschap van Hirsi Ali: Met Wilders-argumenten, maar zonder W. zelf, rechts versterken.

Smerig!

2 gedachten over “De Telegraaf ingehuurd nu Wilders het vuile werk niet meer aankan?”

 1. Ik ben het eens met de kop van de telegraaf.
  De gewone man is iemand die bagger veel verdient.
  De rest is niet gewoon maar dat zijn asociale parasieten die te dom zijn om op te klimmen in de maatschappij.
  EN voor domheid moet je betalen.
  Bovendien gaan met zo’n idee alle topmanagers naar het buitenland en kan de asociale parasiet zijn handje ophouden bij de linkse overheid.
  Het is een schande

  👿 👿 👿

Reacties zijn gesloten.