De regering van Onbelang

Ha fijn, er is nog geen regering. Nou ja, geen regering die heel vervelende maatregelen door kan voeren zoals: slavenarbeid voor uitkeringsgerechtigden, bezuinigingen in de amateurkunstsector, het doorvoeren van Marokko- en Libië-deals in het kader van de ‘finale oplossing’ van de instroom van asielzoekers, het opschorten van het sluiten van kolencentrales, etc.

Er is nog geen nieuwe regering.
Houden zo.

Nederlandse regeringen zijn vrij overbodige instituties, in veel zaken gaat het meer om de propagandistische verpakking dan om de inhoud van het beleid. Nederland is een opgeblazen land, een ballon vol lachgas, een dronken luchtschip.

We zijn rijk. Daarom zijn we zo belangrijk in Europa.
Nou ja, belangrijk…
Zo lang we braaf volgen, mogen we ons laten horen.
Dat is mooi, toch?
Het kleine jochie dat zich kleedt als een grote meneer.
En opstijgt van jongensgeluk.

Welke regering er zit maakt voor het grote geheel niet heel veel uit. Zo lang we het beleid van Duitsland volgen. We zouden jaren met de oude onzichtbare VVD/PvdA-regering kunnen doorgaan, een regering die ‘de lopende zaken’ afhandelt, en weinigen zouden enig verschil bemerken.

Maar goed, voor de vorm moeten we toch een nieuwe regering hebben.
Vindt men.
Van mij hoeft het niet.
Kunnen we niet gewoon een tijdje faken?

In afwachting van een nieuwe regering stel ik voor dhr. Klaver voor drie maanden tot theaterminister-president te benoemen, compleet met bezoeken aan het buitenland. Gewoon omdat hij lekker oogt met die donkere wenkbrauwen, dat blauwe reclamecolbertje van hem en die misplaatste rode stropdas. Een paar mooie kiekjes met Merkel en Macron en iedereen weet dat Nederland nog bestaat.

Thierry Baudet kan hem vergezellen als theaterminister van Leegte en het Europese volk toespreken in het Latijn, live, liggend op een witte vleugel, ondertussen spelend met zijn paaseitjes.

In de tussentijd mag Rutte zich dan het apelazerus vergaderen over ‘zijn’ nieuwe regering van Onbelang. Met VVD, CDA, D66, 55+ en het Forum voor Democratie.

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van Oud-Nederland. Een forum van narrigheid, een PVV-akkoord zonder PVV, veel gelul over Volk & Verzetjes, handen aan het bed, een pretparkkaart voor Ouderen, verplicht onbetaald werk voor uitkeringsgerechtigden, een pot geld voor buurtwachters.

Motto van het Zomerspektakel: Ad captandum vulgus, om het volk te vangen. Dat ze weten in de wereld dat Nederland nog bestaat en dat ‘de Echte minister-president serieus werkt aan het formeren van een stabiele regering’.

Laat het vooral lang duren, die zomer zonder regering.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.