De “Polenhaatsite” van de SP toch klein beetje tikkeltje anders dan die van de PVV

Thijs Coppus van SP-Limburg legt even uit hoe het werkelijk zit met die baanbrekende “scoop” van HP/DeTijd dat de SP “net zo’n site als de PVV” zou hebben:

Vandaag kwam een journalist van HP de Tijd er achter dat de SP in 2005 een meldpunt voor concurrentievervalsing door goedkope Oost-Europese werknemers heeft gehad. Natuurlijk koren op de molen voor figuren die de SP het liefst met de PVV op een hoop gooien. Daarom werd het meldpunt van de SP al snel met dat van de PVV vergeleken (En lees verder bij SP).

16 gedachten over “De “Polenhaatsite” van de SP toch klein beetje tikkeltje anders dan die van de PVV”

 1. Maar hoe zit dat dan met het feit dat de massa-immigratie geheel de schuld is van de linkse kerk? Is de SP rechts dan? Was het alsnog de schuld van rechts, die immigranten?
  Verwarrend hoor, die fact-free politics van de PVV.
  *verward is*

 2. Ook de VK ziet het verschil 😕
  SP vraagt naar gevallen van concurrentievervalsing die worden veroorzaakt door de toestroom van Oost-Europeanen op de Nederlandse arbeidsmarkt.
  de PVV vraagt om overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen.

  maar wel met als kop : sp begon a; in 2005 meldpunt oost-europeanen.

 3. Alles wordt nu uit de kast gehaald om het klaag en klikpunt van de PVV salonfähig te maken. Op twitter werd door één van de pvv hooligans ook dit http://amsterdam.groenlinks.nl/node/79007 gezien als hetzelfde en ja dat de SP…..
  Onderzoek doen, komen met beleidsvoorstellen en pragmatische oplossingen is een stapje te hoog voor de PVV fractie, zij bevinden zich nog in het peuterstadium vanstampvoeten, schoppen, bijten, waarom en nee zeggen.
  Moest ook erg lachen om de tweet van de de simpele ziel van Bemmel https://twitter.com/#!/JhimvanBemmel/status/169500490017685505

 4. #1 Dat is geen feit maar een grove leugen. De PvdA en de vakbonden hebbenaltijd zo hun bedenkingen gehad bij het importeren van goedkope arbeidkrachten uit Spanje, Turkije, Marokko,…..enz.
  Werkgevers zagen ze echter graag komen, die vind je dus ook vrijwel niet terug in de pvv aanhang.

 5. Overigens gaat het bij concurrentievervalsing meest om uitbuiting van oost europeanen door “ons”. De booswichten zijn dus niet de Polen maar de Nederlanders.

 6. #6 @GJ

  Jóh, dus je bedoelt dat dhr. Wilders ronduit stond te liegen toen hij de PvdA en eigenlijk geheel links de schuld gaf van de massa immigratie?
  Dus Wilders is een jokkebrok?
  Dus Wilders is een liegbeest?
  Dus Wilders is een aartsleugenaar?

  Dit had ik nu helemaal niet verwacht… https://www.youtube.com/watch?v=f3I5UDMmPLE

 7. In dit fragment noemt GW met nadruk Oslo en gaat op de buitenlanders in.

  Vreemd…..
  Zou hij van tevoren hebben geweten over de voorbereidingen van Breivik?

 8. #9
  “Steeds meer mensen uit steeds meer landen raken via internet in contact met radicale jihadisten. Internetfora waarop deze jihadisten actief zijn, vormen voor een belangrijk deel de dreiging tegen het Westen.” zei de AIVD gisteren.
  Wilders zal de pre-print versie van Breivik’s wetenschappelijk pamflet gelezen hebben? Wilders heeft in ieder geval veel van Breivik’s ideologie overgenomen!

 9. wat kunnen jullie ouwehoeren en ergens een punt van maken!
  natuurlijk zijn er hardwerkende polen, sympathiek en aardig!
  maar er zijn ook criminelen die hier komen met het doel te skimmen of overvallen te plegen, dat is ook zo met roemenen, bulgaren enzovoorts
  dat is algemeen bekend, net zo goed als je in alle bevolkingsgroepen dat soort mensen hebt
  hang nou toch niet de politiek-correcte huichelaar uit alsjeblieft
  dat meldpunt van wilders gaat net iets te ver, net zoals die van de SP in 2005, maar daar hoor je niemand over!
  ja hoor, we hebben weer iets om ons druk over te maken
  en dan dat speculeren over breivik, pure domme sensatie!
  denk eens een keer zelf na

 10. “..denk eens een keer zelf na..”

  Heb ik reeds gedaan in je plaats.
  Lees nogmaals #9 en toon aub enige empathie in plaats van autisme als we praten over de slachtoffers van een massa-moordenaar en zijn ideologische leider.

 11. # 11 Ene Heleen krijst o.a : `Ja hoor, we hebben weer iets om ons druk over te maken en dan dat speculeren over breivik, pure domme sensatie! Denk eens een keer zelf na’

  Ophouden met dat stomme Ingridgejank! We maken zelf wel uit of we al dan niet nadenken!
  Ten overvloede, ook voor jou: Reacties van nieuwkomers die een gebiedende wijs bevatten, worden nièt op prijs gesteld!

 12. #11 @Heleen roeptoeterde:

  natuurlijk zijn er hardwerkende polen, sympathiek en aardig!
  maar er zijn ook criminelen die hier komen met het doel te skimmen of overvallen te plegen, dat is ook zo met roemenen, bulgaren enzovoorts

  Ja jóh is ut echt?

  dat is algemeen bekend, net zo goed als je in alle bevolkingsgroepen dat soort mensen hebt hang nou toch niet de politiek-correcte huichelaar uit alsjeblieft

  Zo hé, is het werkelijk? En daar kwam je zomaar achter, zonder eerst te inventariseren dmv een NSB website?

  ja hoor, we hebben weer iets om ons druk over te maken

  Wie bedoel je met ‘we’?
  De 10 ambassadeurs, die de regering vrijdag as. ter verantwoording roept? De eurocommissarissen? De voorzitter Europees parlement? De Poolse kranten de er volop over schrijven? Radio stations die oproepen tot een boycot van nl producten? De directeur van de Pools-Nederlandse KvK? De voorzitter van het VNO-NCW? De twee CDA dissidenten? [oh nee, die 2 niet dit keer]

  Die bedoel je met ‘we’ Heleen?

  Al deze gasten zitten er allemaal zo erg naast met hun overtrokken reactie? Terwijl het maar net ‘iets’ te ver gaat?

 13. Zeg Geert en Ino, gooi dit eens in een persbericht, dan vertel ik later misschien wel eens waar ik het vandaan heb.

  “De PVV benadrukt dat het meldpunt niet bedoeld is om álle bewoners van Slavische staten in een slecht daglicht te stellen. Vele Hongaren, Tsjechen, Roemenen, Oekraïners en Wit-Russen lijken voldoende op Nederlanders, zijn in staat om zich op een Nederlandse manier te gedragen en hangen afdoende op een Nederlandse manier de Joods-Christelijke beginselen aan om normaal deel te kunnen nemen aan onze Nederlandse gemeenschap. Het gaat de PVV uitsluitend om ‘Oostblokkers’ die te weinig in staat zijn afstand te nemen van hun eigen zeden en gewoonten, zoals bijvoorbeeld Polen en Russen. Die zullen het hier niet redden en kunnen maar het beste naar Siberië verhuizen.”

  En dan noemen jullie dat “Algemeen Plan Oost”… pakkende naam he?

 14. laat mij eens raden heer DSW, de schrijver van het oorspronkelijk stuk schreef dit in het Duits ???

 15. En dat vraag je terwijl ik net een portie ovenfriet stond af te wegen? 😮 (nee, serieus!)

  😛

Reacties zijn gesloten.