De ongelooflijke beloningen van ’topbestuurders’

Een salaris van 400.000 euro op jaarbasis en een oprotbonus van een paar miljoen, zijn soms gewoon niet genoeg. Waarom betalen bedrijven of stichtingen hun topbestuurders zoveel?

Gezien de ellende die sommige ’topbestuurders’ veroorzaken voor bedrijven en de gemeenschap, lees ik deze term niet als een topbestuurder die deze naam krijgt omdat hij echt zo goed is en daarom tot de top behoort; nee, ik lees dit als een bestuurder die door wat voor oorzaak ook zichzelf op een prima plaats heeft gemanoeuvreerd.

Het plan is om een vaste hoogte in te stellen voor de vergoedingen die bedrijven betalen, of stichtingen!, aan hun ’topbestuurders’ en indien deze overschreden wordt of bij problemen: geen steun van de overheid. Dat betekent wel dat de ‘gewone’ werknemer ook weer wordt getroffen door het wanbeleid van een topbestuur. Hoe kun je dat nou keren, zo’n achterlijk graaisysteem? Ik zou het even niet weten.

Maar het zou al helpen voor de algemene moraal, als topbestuurders niet alleen bonussen ontvangen, maar ook afgerekend kunnen worden op wanbeleid. Niet dat ze maar aan kunnen rotzooien, in de zekerheid dat ze toch wel dat salaris of die bonus krijgen. Als je als ‘gewone’ werknemer niet voldoet, kun je ook ontslagen worden, zonder dik salaris of oprotbonus van een paar miljoen. Daar zou toch een wet voor gemaakt moeten kunnen worden. Toch?

6 gedachten over “De ongelooflijke beloningen van ’topbestuurders’”

 1. Inderdaad. Het zijn gewoon parasieten. Wat doen we daar over het algemeen mee? We verwijderen ze.

 2. en daar gaat de sp subiet een halt aan toe roepen…
  adel verplicht
  anders stem ik geen sp
  basta!

 3. Bonussen zijn zo passé, ligt veel te gevoelig.
  Men doet het nu veel slimmer en ook daar is flink veel geld te graaien, meer zelfs.
  Gewoon, met een salarisverhoging.

  Maar pas op, binnenkort toch weer een bonusje, met daarbij het bericht: ‘Uitgekeerde bonussen stuk lager’.
  Plus die verhoging snap je.

  RATTENVOLK!

  http://goo.gl/WjgvQ

Reacties zijn gesloten.