De Mufti van Den Haag spreekt in Tel-Aviv

Als Wilders en Bosma zeggen “Wij Zijn Israël!”, dan doen ze dat niet uit solidariteit met verdrukten en ze lopen daarmee geen enkel risico. Neen, dat doen ze, omdat ze daarmee denken te ontkomen aan het zoeken van oplossingen in de dagelijkse Nederlandse praktijk. Nee, de spindoctors hebben een beter plan en het is nog goedkoper ook (Bosma): Gruwelpropaganda bedrijven met een eeuwenoud boek. En doen, alsof de Israëlis voor “ons” nu wel eens even de kolen uit het vuur gaan halen.

De Mufti van Den Haag

Zelfs Likud.nl voelde zich gisteravond op Krapuul.nl geroepen, om het sprookje de wereld uit te helpen, dat Israël iets tegen de Islam op zich zou hebben. De Israelis kijken wel uit, om zich voor het karretje van racisten te laten spannen. Maar Israëlisch Rechts wil dat kantje van Wilders met genoegen “gedogen”, zolang hij de Palestijnen (die ze “Arabieren” noemen) blijft voorstellen als het grootste gevaar dat Nederland en het Westen bedreigt.

We worden door de PVV-achtigen tot vervelens toe doodgegooid met de Mufti van Jeruzalem die zich door Hitler liet gebruiken om diens antisemitische program te ondersteunen. Maar lijkt Wilders niet heel erg op een soort Mufti van Den Haag, die zich door Likud en Ariel Eldad laat gebruiken, om hun anti-palestijnse program te ondersteunen?

En, voor wat hoort wat. Hitler ondersteunde in ruil voor de steun van de Mufti de Arabische bevrijdingsstrijd tegen Engelse en Franse mandaten. Dat is wat Wilders ook probeert: “Ik steun jullie sabotage van de twee-staten-oplossing. Laten jullie dan mij begaan, om onder de (valse) vlag van Israël de moslims te discrimineren.

De bedrieger bedrogen, of de bedrogene bedriegt?

Ik denk dat het niet “of” is, maar “en”. Ze bedriegen elkaar, maar profiteren daar ook van. De enigen die in alle gevallen bedrogen en misleid worden zijn de Nederlanders, de PVV-stemmers voorop.

Het komt Likud wel goed uit, dat Wilders in de VS, in Nederland, in Duitsland en in Denemarken dingen over de tweestaten-oplossingen zegt, die ze zichzelf niet kunnen veroorloven. Zeker, nu Geert Wilders de Nederlandse regering gegijzeld heeft. Aan die verantwoordelijkheid kunnen en mogen Rutte en Verhagen zich niet onttrekken.

Omgekeerd, mag Wilders van zijn sponsors alle mogelijke sprookjes vertellen over de Palestijnen als “immigranten” in hun eigen land, erfelijk belast met het gif van de moslim-“ideologie”, geneigd tot alle kwaad en bedrog, precies zoals de “niet-westerse” immigranten in Europa.

(Dat veel Palestijnen van Joodse afkomst zijn en al veel langer christelijk dan de Friezen, bij voorbeeld, die zeven eeuwen na Christus nog de missionaris Bonifatius bij Dokkum vermoordden… dat is een hinderlijk detail, dat maar beter weggelaten kan worden. Goethe kloeg dit soort redeneringen weliswaar al meesterlijk aan in zijn bijna twee eeuwen oude “Wahlverwandtschaften”, maar de PVV maakt wel uit wat onze “wortels” zijn en wat niet.)

Wilders werkt daarbij langzaam maar zeker toe naar de parallel: “Wat Israël met de Palestijnen doet, moeten wij ook met onze “niet-westerse immigranten” doen”. Daarom past het Likud-idee van Bantustans*) op de Westoever niet in Wilders’ plaatje, maar wel dat van Eldad, namelijk verdrijving over de rivier de Jordaan heen. Immers, waar zou je in Nederland zo’n Bantustan moeten inrichten?

Wie niet ziende blind is, kan er nu echt niet meer omheen: Wat Wilders wil, is massadeportatie van moslims uit Europa.

En een Nederlandse regering die met kromme redeneringen zoiets “gedoogt”, is mijn regering niet.

————

*) Bantustans waren de “autonome” gebieden die het Zuidafrikaanse apartheidsregime reserveerde voor niet-blanken. Likud wil, als we wikileaks en anderen mogen geloven, ook een Bantustan-oplossing.
Netanijahu beschreef die onlangs aan een delegatie uit het US congres als volgt:
“Geen eigen grenzen, geen leger, geen vliegveld of haven, geen gezag over het eigen luchtruim en electronische frequenties (radio, tv, internet en mobilofoon)
en, uiteraard, Israël niet alleen erkennen, maar erkennen “als Joodse Staat”.
Waarmee de niet-joden (of niet als jood erkenden) in Israël in een moeite door ook verder uitgeburgerd worden.

21 gedachten over “De Mufti van Den Haag spreekt in Tel-Aviv”

 1. Goed stuk, Huib. Ik ben benieuwd wanneer Israel genoeg van de man krijgt of wanneer hij een foute stap maakt en uitgekotst wordt. Want dat is geen als, maar een wanneer. En overbodig om te zeggen dat het mij niet snel genoeg kan zijn.

 2. @2 Ik vrees helaas dat Israël, gelet op Nethanyahu cs. de laatste 20 jaar, staat te popelen om deze
  ruftende Mufti uit Limburg uit te roepen tot een nieuwe Mozes. Nog even en wie iets tegen Wilders heeft is ook meteen automatisch antisemitist. 😥 Daar zal onze nationale Buitenlandse Zaken-zionist Uri Rosenthal wel voor zorgen.

 3. Natuurlijk wil Wilders massa-deportatie van moslims, knap van Huib dat hij dat nu in een flits van inzicht gezien heeft.

 4. Ik heb vooral onthouden “geen vliegveld of haven” voor de Palestijnen. Dat is idd zeer belangrijk.

 5. Ja, @jvdh #4, mijn titels worden steeds beter. Krapuul is een goeie leerschool 🙂
  @Keira: Als Amerikanen en EU nog lang hypocriet blijven doen, ben ik bang, dat Wilders dit een-tweetje nog lang zal uitmelken. 🙁
  @Abdul: Uri Rosenthal is geen zionist. Net zo min als Job Cohen dat is. Maar kritiek op Israël is gewoonweg “not done” in Nederland. Ik heb al meegemaakt, dat ik wegens kritiek op Wilders voor antisemiet werd uitgemaakt. Door islamofobe Duitsers, nota bene. Die klampen zich vast aan de Mufti van Jeruzalem, God hebbe zijn ziel, die volgens hen de schuld is van Hitler’s Endlösung. Echt waar!
  Die Mufti was volgens hen een socialist, net zoals Hitler. Daarom is het Duitse volk volstrekt onschuldig. Calimero.
  Ik denk dat de verschillende Israëlische facties Wilders op gepaste afstand zullen blijven houden. Hij heeft zijn nut als vogelverschrikker en flapuit inzake de tweestaten-oplossing. Maar Israël heeft niets te winnen bij een massadeportatie van moslims uit Europa. Die compliceren alleen maar de politiek van etnische schoonmaak, die velen in Israël in gedachten hebben.
  @mercator: je hebt me niet teleurgesteld. Ik was even bang dat je het met me eens zou zijn 🙂

 6. Yooowww…this came just in from Haaretz.com…

  Wilders is niet enkel op uitnodiging van Ariel Eldad in Israël…maar ineens ook de officiële gast van de Staat Israël! Tijd voor een diplomatiek relletje?

  Wilders is waarschijnlijk al in Nederland geïnterviewd door journalist C’naan Lipshiz van Haaretz.com
  (Lipshiz woont in Nederland.)

  En in het betreffende artikel staat:
  “Unlike his frequent visits to Israel in the past, he will this time be formally received as a guest of Foreign Minister Avigdor Lieberman. Wilders has said he was proud to be compared with Lieberman. ”

  “Upon Wilders’ insistence, Israel became the only foreign country mentioned in the Dutch government’s coalition agreement. Wilders – who lived for two years in Kibbutz Tomer in his youth – demanded that the agreement declare support for Israel. He said this is changing the Dutch government’s attitude to Israel. He cited the rebuke by the Dutch foreign minister last week of ICCO – a large humanitarian organization which spent public funds on the anti-Israel site The Electronic Intifada.”

  http://tinyurl.com/336dq5r

  Dat verklaart dus alles. Kabinet Rutte moet verplicht het extremistische Israël steunen.
  Tijd voor kamervragen??

 7. @6: Ik ben het gedeeltelijk met je eens Huib, nl. dat Wilders niet eerlijk is. Natuurlijk wil hij-zoals de meeste PVV en/of Vlaams Blok stemmers-liever alle dan alleen de criminele moslims uit Europa zien verdwijnen. Alleen: hij zegt dat niet onomwonden en dat is fundamenteel oneerlijk. Of politiek pragmatisch, t is maar hoe je het noemt.
  Maar voor die vrome wens zijn héél andere dan ethnische redenen. Islam is nu eenmaal incompatibel met een moderne kennismaatschappij, dat heeft niks met racisme of ethnische toestanden te maken. een massa-deportatie van moslims een “ethnische zuivering” noemen is even oneerlijk. Toen de nazi’s hier werden weggekaagd sprak toch ook niemand over een ethnische zuivering? Ik zou eerder e term “wettige zelfverdediging” gebruiken.

 8. Ik snap Wilders zijn fascinatie met Israel niet. Net zoals ik het linkse huilie-huilie over die arme Palestijnen niet snap. Laat die mensen allebei s met rust zeg. Alsof Tel Aviv Wilders nodig heeft om orde op zaken te stellen of omgekeerd.
  Met alle respect voor Wilders, maar die uitspraak “de strijd van Israel is ook onze strijd” is onzin.
  Palestina is een banaal grensconflict dat ze maar ter plaatse moeten oplossen. En de sterkste zal zijn oplossing opleggen, zo gaat dat nu eenmaal.

 9. @ Mercator: Zou je dan niet willen dat de PVV een partij was, waar je lid van kon worden, zodat je je bovenstaande opmerking in @11op de ledenvergadering zou kunnen maken? En kunnen discussiëren met het partijkader over de positie van de PVV tov het Israëlisch-Palestijns conflict?

  En wat betreft je opmerkingen in @9: hoe kom je erbij dat een moderne kennismaatschappij onverenigbaar is met de islam? Je weet natuurlijk zelf heel goed dat dit onzin is. Heb je enig idee hoeveel moslims er in India in de IT sector werkzaam zijn? Hoeveel Russische wetenschappers moslims zijn? De Russen waren de eersten met een raket om de aarde en een bemande ruimtevlucht. Misschien was je toen nog niet geboren en weet je dat niet zo goed. Die technologie hebben ze echt zelf bedacht en ontwikkeld. Daar waren ook moslims bij betrokken.

 10. @14: welk beestje?
  Mss bedoel je dit: dat het best zou zijn dat de rest van de wereld s een paar maanden de andere kant uitkijkt en de staat Israel zelf dat Palestijns probleem laat oplossen op de manier die hen best past.

 11. @ 13: ja, Yoeri Gagarin was een moslim, dat weet ik wel 😐 !
  Noem mij eens 1 moslim merk van auto’s, fietsen, kofiiemolens, computer, noem maar op ?
  het enige wat moslims ooit gepresteerd hebben is wat noten en vruchten verkopen en wat foeilelijk kunstambacht.
  Oh ja en mss het domesticeren van de kameel.

 12. Er zijn 26 officieel islamitische staten (vaak met geen burgerrechten voor minderheden als Koerden

  Kunt u uitleggen wat het Koerdische geloof precies is?

 13. Noem mij eens 1 moslim merk van auto’s, fietsen, kofiiemolens, computer, noem maar op ?

  Zalig hoe een tiep dat zich naar een groot cartograaf uit de Lage Landen noemt de kenmerken van waarachtige beschaving opsomt.

  Nou, Iran leverde in de oude tijden bussen voor het openbaar vervoer aan Oost-Europa. Merk: Irannational. Da’s een.
  En toevallig IS de koffiemolen een Arabische vinding, maar het zal mij werkelijk worst wezen. Want het zou gaan lijken alsof ik met argumenten tegen deze randfiguur in zou gaan. Kijk uit dat je niet van de rand van de aarde afvalt, jong.

 14. Likoed is weer betrapt op teksten plakken.

  Daar heb ik hem al diverse malen voor gewaarschuwd.

  Daarom volgt nu DE LAATSTE WAARSCHUWING 😡

 15. Tja, Likeur 19. Ik wou ook wel zo’n hip logo als avatar. Hoe speel je dat klaar? 😀

 16. Het jodendom is een geloof zoals elk ander geloof, en net zo min een natie als het christendom, islam, of welk ander geloof dan ook. In dat licht gezien is de staat israel een gedrocht dat nooit had mogen worden opgericht. Het is het resultaat van de plaatsvervangende schaamte voor de eeuwenlange systematische vervolging van joden in de westerse samenleving. Onze steun aan Israel heeft ons in het midden oosten veel goodwill gekost en is voor een aanzienlijk deel de wortel van het huidige terrorisme. “Wie de wind zaait zal de storm oogsten.”

Reacties zijn gesloten.