De Leider spreekt: tocht der tochten icoon Nederlandsche traditie

Geert Wilders wijst ons er terecht op dat de Elfstedentocht geen gewoon sportevenement is, maar ‘een icoon van onze traditie’ waar iedereen ‘vol trots’ van kan genieten.

Dus het is niet de bedoeling dat u slechts al Beerenburg hijsend die schaatsers toe gaat staan juichen, onderwijl proberend Tjipke Tjepkema en Gepke Gipkema onder hun gezichtsbedekkende kleding van elkaar te onderscheiden, maar dat u zich wél even bewust wilt zijn van het ‘icoon van traditie’ dat u bijwoont, en aan de daarbij behorende nationale trots middels gepaste patriottistische kledij uiting wilt geven.

Op een nog nader te bepalen tijdstip zal de Heilige Rookworst door lid Graus op een authentiek oud-Friesch offerblok worden aangesneden, waarna de rituele uitkotsing van een stuk Turks halal varkensvlees door lid Bosman ten uitvoer zal worden gebracht.

Hierna zal nog een vertolking van Jean Toots Thielemans’ Rookworsthymne door mondharmonicavereniging ‘Blazen maakt Vrij’ plaatsvinden.

 

 

14 gedachten over “De Leider spreekt: tocht der tochten icoon Nederlandsche traditie”

 1. “Blasen macht frei’ klinkt, hoewel het Duits is, mij toch sympathieker in de oren. :9

 2. Die nationale vrije dag geldt natuurlijk niet voor uitkeringsgerechtigden en overlastgevende jongeren die een bezem in den hand geworpen hebben gekregen.

  Geen werk = Geen vrij, doorvegen dus.

 3. Indien de schroefjes massaal loskomen kunnen dan hele platen gaan kantelen. 🙂

  De handen van sommigen gaan vanzelf omhoog.

 4. Weet Wilders trouwens wel dat Jef Last, communist en homosueel, dat ook vond van die Elfstedentocht en er zelfs een roman over geschreven heeft? (Ik denk niet dat zijn culturele bagage zo ver strekt).

 5. Als ik Fries was zou ik dit niet pikken. Volgende stap: verbod op tweetaligheid en bezit van Fries Paspoort

 6. MOET IEDEREEN NU OP DAT DING INCASHEN!

  Ik kan me die Rayonhoofden heel goed begrijpen dat ze stront zat worden van die Westerlingen en Zuiderlingen die zo pushen voor een Elfstedentoch. Er zijn verdorie in de regio Grönn, Fryslân, Drenthe heel veel hele leuke tourtochten georganiseerd waaronder sommige van meer dan 100km lang. ALs je zo nodig schaatsen wilt kijken ga daar eens kijken! Verdienen die Friese, Groningse en Drentse dorpjes er ook nog wat aan.

  En heb geduld, als het kan dan kan het. We kunnen wel gaan schaatsen maar als je er doorzakt omdat het ijs te dun is ben je nog verder van huis.

 7. #5

  Schitterend, niet aan Unox denken, deed thielemans vast ook niet of
  Brubecks Take 5 ook genieten , komt er als aanzet in terug

  http://www.youtube.com/watch?v= ziet

  Dit dan:

  DEN HAAG – De zondag is terecht altijd ontzien als dag waarop de Elfstedentocht kan worden gehouden.
  Dat laat SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij desgevraagd weten aan NU.nl. Volgens hem komt er op zo’n dag zoveel bij kijken dat dit een belemmering vormt voor de zondagsrust.

  Desgevraagd?
  Lijkt er meer op dat nu. nl op gods mening :lol uitwaren..

 8. Ook in 1942 en 1943 werd de tocht verreden onder goedkeurend oog van de toenmalig regerings-verantwoordelijke…!!

  Uiteraard wensen de brievenbuspissers deze ‘goede-traditie’ niet ongedaan te maken…

 9. De PVV heeft van oudsher wat met georganiseerd schaatsen. Raymond de Roon had in zijn jeugd tot groot verdriet van zijn vader innig contact met oud leden van de Nederlanse Schaats Bond of een organisatie met dezelfde afkorting. Diezelfde organisatie had ook een bovengemiddeld aantal aanhangers in de Heimat van de familie van de geblondeerde leider.

  Vanzelfsprekend moet iedere gelegenheid benut worden om de oranjeblanjebleue vlag te zwaaien en de Arische sportvelden te eren met een opgeheven rechterarm.

  Zou Geert net zo enthousiast zijn als de getinte medemensen uit Afrika net zo succesvol zou zijn met schaatsmarathons als met schaatsloze kluunmarathons?

Reacties zijn gesloten.