De Handbalkeeper

Zelf heb ik 25 jaar de edele handbalsport bedreven en veel vrijwilligerswerk gedaan binnen de vereniging. Maar uiteraard waren de wedstrijden natuurlijk altijd het leukst.
Het moet een jaar of 23 geleden zijn, we hadden een prima team en daar hoorde ook een prima keeper bij. De keeper had echter één vervelend trekje: als iemand praktisch vanaf de achterlijn schoot ging de bal er negen van de tien keer in. Iets wat eigenlijk helemaal niet kon en waar wij als team ons altijd mateloos aan ergerden. Wat deed hij nu? Elke keer als er zo’n bal kwam trok hij één been omhoog. Natuurlijk wisten onze tegenstanders dit ook en die maakten hier handig gebruik van. Uiteraard wekte dit veel wrevel in het team en ging het nergens anders meer over dan een opgetild been. Gesprekken volgden, hij wist het, maar kon er niets aan doen. Het was een gewoonte geworden, een aangeleerde reactie.

Een paar weken gingen voorbij en het moet op een woensdagmiddag zijn geweest. Ik had de oplossing gevonden, ineens wist ik het. ’s Avonds gingen we weer trainen en na de warming-up deden we altijd drie rondjes keeper warm schieten vanaf alle posities. Ik kroop naar de achterlijn, laag schot, voet omhoog, goal. Weer dat irritante voetje.
Ik legde de training stil, liep naar de keeper en knoopte zijn veters aan elkaar. Ikzelf kroop weer in de hoek, schot. Hij had hem! De keeper zelf lag wel in het netje, hij wilde zijn been weer optillen en dat ging natuurlijk niet meer met aan elkaar geknoopte veters!
Vorig jaar zag ik hem nog eens keepen, hij pakte keurig alle ballen, hij zag mij, lachte en we wisten genoeg.

Wordt het nu niet eens tijd dat de oppositie in de Tweede Kamer ook eens een lumineus idee krijgt en de veters van Geert Wilders aan elkaar knoopt zodat hij ook in het netje belandt? Hem knipt en scheert?
De PVV slingert de ene leugen na de andere de wereld in met als één van de trieste dieptepunten afgelopen week het shariadebat. Door Joram van Klaveren, en eerder al door de Grote Lijder zelf, werden er weer leugens verspreid als zou er in Nederland shariarechtspraak plaatsvinden. Gelukkig werd Van Klaveren vakkundig gefileerd door Sharon Gesthuizen (SP), Tofik Dibi (GL) en Martijn van Dam (PvdA).
Bovendien zit ik bij wijze van spreken al jaren voor het raam om te kijken hoe een tsunami van moslimimmigranten maar niet los wil komen. Ik heb ze nog niet gezien. Dit laatste schijnt overigens niet meer de enige mantra van de PVV te zijn, het spinbureau heeft weer iets nieuws bedacht: Europa en dan met name Griekenland.

Ik word zo langzamerhand een beetje moe van die retoriek van de PVV. Vorige week heb ik twee dagen naar de Algemene Politieke Beschouwingen zitten kijken.
Ik zag een tamme Roemer, een Cohen die zijn best deed, Sap met een stekkerdoosje en Pechthold die het weer opnam tegen de Grote Lijder. Tot op de dag van vandaag zie ik daar niets van terug in de pers of op TV. Ja, Sap met haar stekkerdoosje, die nog wel. Het enige wat ik zag is een Geert Wilders en een Mark Rutte die stonden te kissebissen, inhoudelijk is er op TV weinig tot niets voorbij gekomen, of ik moet het gemist hebben.

Het wordt de hoogste tijd dat óf de oppositie óf de pers eens de veters van die blonde Kuifmakaak aan elkaar knoopt! En dan hoeft hij van mij niet in een netje te vallen, maar gewoon op den platten bek.

9 gedachten over “De Handbalkeeper”

 1. Beste Dirk, de verklaring is weer niet ingewikkeld – de mensen die stiekem achter de vertoning Wilders zitten hebben als eerst punt de media van Nederland onder de hand gekregen. D’r komt uit allen dat wat ze volledig zint.

  Dit doe lang voordat je aan een politiek show begint. De journalisten moeten uit je hand (letterlijk!) gaan eten, de zenders en pers moeten in je hand zijn, pas dan mag je aan je politieke (Wilders) vertoning.

  Ga maar na hoe is medialand in de laatste jaren veranderd, dan krijg je door waar ik het over heb.

 2. @3 goeie benadering inderdaad. Met computerbugs denk ik ook niet te lang na over hoe het nu zo komt, maar vooral hoe ik er vanaf kom.

 3. Laurent Schreef:

  @3 goeie benadering inderdaad. Met computerbugs denk ik ook niet te lang na over hoe het nu zo komt, maar vooral hoe ik er vanaf kom.

  Met alle respect wat ik weet is dat je eerst het probleem moet zien te begrijpen, pas dan zou je naar oplossingen moeten zoeken die bij het probleem passen, oftewel oplossen.

  Verbeter me aub als ik het verkeerd heb, maar wat voor praktische oplossingen kan men aandragen voor een probleem dat men niet begrijpt? Iedereen kan wat roepen, dat doen we allemaal en op de lange termijn wint degene die de meest voorbereid erop is.

  Voor een oplossing ga ik altijd eerst van een goede analyse uit. Zodra de structuur van probleem bekend wordt, zou ook een kind het oplossing kunnen aandragen.

  Over de oppositie en Wilders heb ik reeds aangedragen: laat maar iemand in het Parlement hem het vuur onder de schenen leggen. Dus zoek Parlementariërs die niet alleen voor de vergoeding in het Parlement zitten, maar ook hart voor de zaak hebben.

  Bouw tevens aan linkse media oftewel pluriforme mediabronnen.

 4. Dirk Visser Schreef:

  @ nexus m. Het gaat mij niet zozeer om een verklaring maar om een oplossing!

  Eigenlijk was voorafgaande bedoeld als antwoord aan Dirk Visser.

 5. nexus m. Schreef:

  Laurent Schreef:
  @3 goeie benadering inderdaad. Met computerbugs denk ik ook niet te lang na over hoe het nu zo komt, maar vooral hoe ik er vanaf kom.

  Met alle respect wat ik weet is dat je eerst het probleem moet zien te begrijpen, pas dan zou je naar oplossingen moeten zoeken die bij het probleem passen, oftewel oplossen
  (…)

  In het algemeen heb je best gelijk, maar in het geval Wilders ben ik voorbij het punt waar ik nog wil proberen te begrijpen waarom anderhalf miljoen idioten op hem stemt. Het enige dat mij interesseert is hoe we hem buitenspel zetten, om maar eens in sporttermen te blijven.

 6. #7 we zitten nu allemaal op hetzelfde bankje, om de woorden van Dirk te gebruiken.
  De oplossingen van andere landen zijn geweest:
  1. Vooral cordon-sanitair. als dat niet gebeurt is moet je ook bij het antwoord Mark, Maxim, Ivo enz betrekken.
  2. Meer actieve parlementariërs die niet bang zijn om de grote Mond open te doen en zo nodig “vuur te spuwen” op de draak zelve.
  3. Niet moe worden, geduldig blijven en doorgaan met alle middelen tot nu toe, inclusief humor, parodie, satire enz. Resultaten komen niet van de ene op de andere dag.
  4. In andere landen blijkt dat de protesten de straten innemen.

Reacties zijn gesloten.