De geschiedenis herhaalt zich

Ik lees net in De Pers een stuk over een zoekgeraakt PDF bestandje in de computers van de politie over wie er nu verantwoordelijk is voor de verstrekking van een wapenvergunning aan Tristan van der V.

Het OM weigert echter de uitgestoken hand van een expert. Logisch natuurlijk want we weten allemaal dat bij de overheid de echte computernerds zitten….

Dit bericht deed mij onmiddellijk terugdenken aan Srebrenica in 1994, toen verdween er op mysterieuze wijze een fotorolletje.

Denk ik nu teveel in conspiracy theories?

12 gedachten over “De geschiedenis herhaalt zich”

 1. “Denk ik nu teveel in conspiracy theories?” Nogal gedevalueerd begrip. Maar het is echt niet zo moeilijk om een bestandje terug te vinden. Zie de verklaring van de Fox-IT meneer. En een beetje whizkid kan het ook. Maar het OM wil geen hulp. Dus het is gewoon een belachelijke smoes om een gevoelige fout te verbergen. Of een complot natuurlijk..

 2. Ach, zonder in een klassieke “conspiracy theory” te hoeven vervallen, leek me de aanval op de GGZ in dit hele verhaal al zo overduidelijk een afleidingsmanoeuvre”, dat het pijn deed aan mijn “denkorgaan”. De pijnlijke – geheel “conspiracy theory”-vrije verklaring is – zo vrees ik – helaas, dat OM en politie echt zo dom zijn. Zo dom? Ja, zo dom!!!
  😉

 3. In dit geval interesseert het me geen ene moer wat er in die PDF staat. We weten dat daar de naam van een enkele dienstdoende agent in terug te vinden zal zijn die hier zijn handtekening gezet heeft. Om nou dat ene schaap op te offeren om een cultuur te redden waar dit soort zaken kennelijk mogelijk is en waar bestanden verdwijnen als sneeuw voor de zon lijkt me kwalijk.

  En om uit te vinden wie er verantwoordelijk is voor die cultuur is dat hele bestand totaal overbodig!

  Dus: teveel conspiracy theorien? Ja! Je verliest het hele overzicht door je op zo’n zinloos detail te focussen!

 4. Daar heb je wellicht gelijk in, maar door eerst en bovenal met de beschuldigende vinger naar de GGZ te wijzen, hebben het OM en/of de politie enig geneuzel over hun eigen handelen wel over zichzelf afgeroepen.

 5. Maar, als je nou een echte conspiracy zoekt…

  Wellicht hebben ze wel expres dat bestand kwijtgemaakt, juist om iedereen met conspiracy theorien zand in de ogen te strooien.
  Zo, DAT is pas een conspiracy theory 🙂

 6. Oh, maar ik was eigenlijk helemaal niet op zoek naar een “conspiracy theory”, zie #3 :mrgreen:

 7. En een echte “conspiracy theory” wordt het pas als de anti-Castro Cubanen erbij betrokken zijn, toch?

 8. Kennedy en Elvis zijn niet dood! Derhalve zijn zij op zijn minst betrokken bij het zoek maken van pdfjes! Om over het achterover drukken van een fotorolletje maar te zwijgen. Laat Maurice de Blaffer maar eens een van zijn diepgravende onderzoeken doen naar deze materie.Wie weet wat voor een bruine bagger er nog uit het torentje komt. Toch?

 9. GJ_ Schreef:

  Ja! Je verliest het hele overzicht door je op zo’n zinloos detail te focussen!

  Noem je de vraag naar verantwoordelijkheid “zo’n zinloos detail”?
  Mede door dit typisch manier van denken is Nederland in die toestand geraakt om doofpot land te worden.

 10. nexus m. Schreef:

  GJ_ Schreef:
  Noem je de vraag naar verantwoordelijkheid “zo’n zinloos detail”?

  Voor de vraag wie verantwoordelijk is/zijn is dat hele bestand overbodig.

Reacties zijn gesloten.