De eerste fout van Mark Rutte

Nee, dat was niet die vijftig miljard (Rutte noemt het zijn “eerste fout als minister president.” ), alhoewel ik toegeef dat dat een behoorlijke whopper was, hahahaha, vooral nadat hij nog eens zelf benadrukt had ‘goed in de cijfers te zitten’. Nee, dat was lachen.

Maar ook weer niet zo hard lachen voor iemand die wel eens een te snel omhooggevallen projectmanager heeft waargenomen, en dat is vrijwel iedereen die bij een middelgroot tot groot bedrijf heeft gewerkt. Je ziet het aankomen, en dat bederft de lol, vooral ook als je er zelf de gevolgen van zult ondervinden.

Nee Mark, je eerste fout was die van ‘agree-to-disagree’ toen je besloot een kabinet te vormen met de PVV (jajaja, gedoogcoalitie en zo, klets maar raak), een fractie van strafbladhouders, xenofoben en anderszins mentaal dan wel maatschappelijk instabielen, van wie de leider ronduit discriminerende utspraken heeft gedaan, ongeacht wat een zeker Openbaar Ministerie daar al kronkelend van meende te moeten vinden.

En dat zal altijd aan je blijven kleven Mark: de premier van het foutste kabinet van Nederland sinds Seyss-Inquart. Dat was je eerste en definitieve fout. Ik ben maar iets ouder dan jij Mark, en ik vergeet dit niet. En met mij velen niet, en dat zal je tot in de lengte der levensdagen nagedragen worden.

1 gedachte over “De eerste fout van Mark Rutte”

  1. De rellen in Engeland bracht Rutte meteen terug tot misdaad en straf, rellen zouden in NL niet plaatsvinden omdat onze politie zo goed is. Zo’n reactie getuigt niet van enige visie op de mens als levend wezen, sociale structuren en maatschappelijke processen. Het is de mechanistische visie van een machthebber: de politie als metertje en knop om problemen aan te pakken. Ik vermoed dat de sociale intelligentie van Mark beperkt blijft tot die groep mensen die hij nodig heeft om als bubbel boven te blijven drijven.

Reacties zijn gesloten.