De brandblussende pyromaan; eindelijk eens iemand die zegt hoe het zit

Emile Roemer: “Het kabinet doet nu alsof de huidige crisis een onvermijdelijk natuurverschijnsel is. Onzin, het is mensenwerk. En de mensen die het hebben veroorzaakt, willen het nu ook oplossen. Echt, de VVD is de pyromaan die tegen de brandweercommandant zegt: zal ik even de leiding overnemen bij het blussen”

Ein-de-lijk eens iemand die zegt hoe het zit, en duidelijk maakt hoe stompzinnig het was om de VVD, dé bankierspartij bij uitstek, na een toch voornamelijk door banken veroorzaakte financiële crisis, tot grootste te kiezen. Kijk, dat die bankiers en aanverwant grootverdienend volk daarop blijft stemmen, dat begrijp ik. Maar al die sukkels met een middeninkomen en lager die dat ook hebben gedaan, die kan ik alleen maar veel plezier wensen met de gevolgen van het beleid van dit kabinet, en blijf maar fijn dromen dat je ooit ook grootverdiener wordt.

35 gedachten over “De brandblussende pyromaan; eindelijk eens iemand die zegt hoe het zit”

 1. Roemer durft: “De SP heeft al veelvuldig geklaagd dat er in de crisis meer aandacht is voor de financiële markten dan voor de burger.
  Roemer stelt ook dat de geloofwaardigheid van premier Mark Rutte in het geding is. „Is Rutte wel de premier van álle Nederlanders, of alleen van de rijke? Dat zal steeds vaker de vraag worden.”

  De grote heisa nu is bedoeld om alle belastinggeld vanuit de burgers en staat naar de kleine bankiers/verzekeraars-elite toe te sluizen. Aan het eind, zodra het proces voltooid is, krijg je het advies: “Bekiekt het maar!”

  Oftewel volgens de Stichting die deze politiek ondersteunt: “Wen maar vast aan!”

 2. @1
  Neuh die stichting doet “KIJK EEN MOSLIMS/ANTILIAAN/LINKSPERSOON!” en de hele zooi kijkt daar weer naar terwijl zij als fighter brand weer wat lobby wetjes doordrukken en zich verkneukellen over het domme volk.

 3. Roemers eigen partij is vastgoedberzitter, en de veruit rijkste partij van dit land. Ook gewoon door geld los te weken uit mensen die dat “vrijwillig” doen.
  Er is niets nieuws onder de zon.

 4. De pyromaanvergelijking is alleraardigst, inderdaad…

  Roemer stelt ook dat de geloofwaardigheid van premier Mark Rutte in het geding is. „Is Rutte wel de premier van álle Nederlanders, of alleen van de rijke? Dat zal steeds vaker de vraag worden.”

  Ja, en dat is dan eigenlijk weer hopeloos naïef (geformuleerd) van Roemer. Dat is namelijk al lang geen vraag meer! En net doen alsof dat wél nog steeds een vraag zou zijn, is hem volgens mij niet waardig…
  😉

 5. 14-5-1948 Schreef:

  Roemers eigen partij is vastgoedberzitter, en de veruit rijkste partij van dit land. Ook gewoon door geld los te weken uit mensen die dat “vrijwillig” doen.
  Er is niets nieuws onder de zon.

  Ja erg hé , mensen die collectief iets doen en niet alleen alles voor zichzelf …. zo on – amerikaans .. ( want dat schijnt de maatlat te zijn , hoe amerikaans we kunnen zijn …. )

 6. 14-5-1948 Schreef:

  Roemers eigen partij is vastgoedberzitter, en de veruit rijkste partij van dit land.

  Wat een lef dat ze bij de SP geen buitenlandse geldschieters gebruiken als PVV/Wilders het doet.
  Schandelijk,hé!

 7. Ron Schreef:

  Roemer is gewoon een vadsige polpulist. Een hoop gebral, maar geen enkel argument.

  Gut, welk een splijtend inzicht.

 8. 14-5-1948 Schreef:

  Roemers eigen partij is vastgoedberzitter, en de veruit rijkste partij van dit land. Ook gewoon door geld los te weken uit mensen die dat “vrijwillig” doen.
  Er is niets nieuws onder de zon.

  Het vastgoed van de VVD is uiteraard in handen van de individuele leden, zoals bv Jos van Rey wethouder in Roermond. http://www.geennieuws.com/2011/10/vvd-senator-jos-van-rey-leest-de-krant-niet/

  Wat betreft giften aan politieke partijen was in 2008 in elk geval het CDA de koploper. Uiteraard wil de PVV geen openheid van zaken geven. Maar ik heb me laten vertellen dat GW ergens een tweede heus in Israel heeft. Waar zou hij dat vandaan hebben?
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/cdsa/

 9. Ron Schreef:

  Roemer is gewoon een vadsige polpulist. Een hoop gebral, maar geen enkel argument.

  Ene `Ron’ dus. Alweer zo’n pévévé-frustrato die jijbakkend komt zeuren omdat zijn lijder een eerlijk mens en excellent politicus als Roemer niet de baas kan.

 10. Ja, wat moet Roemers anders zeggen dan Dat VVD de aansteker van de crisis is. Hoewel ik het ook niet met de manier van bezuinigen eens ben, vind ik de bezuinigingen wel nodig. En echt buiten de wereldomvattende crisis is zijn wat Nederland betreft, grotendeels de linkse partijen die ons opzadelde met een generaal pardon van VOORLOPIG 20 miljard op jaarbasis de schuldigen. 20 miljard is al meer dan de benodigde bezuinigingen. Wat zou dan logischer zijn in de allereerste plaats daarop te bezuinigen? Maar nee hoor dan raak je hoofdzakelijk de achterban van SP, Groenslinks en PvdA. Dus heer Roemers, dit en niets anders maakt de bezuinigingen meer dan noodzakelijk. En hoewel de oplossing simpel is, wentelt men die nu af op de werkers, gepensioneerden en chronisch zieken. En hoewel Rutte ook mijn premier niet is, de afbraak van het door ons verworvene is geheel voor rekening van links met behulp van het CDA!

 11. @Pieter Ik zou ook gewoon maar alles geloven dat Geert Wilders zegt.
  Volgens Trots op Nederland zouden de kosten van het generaal pardon over 20 jaar €6.116 miljoen zijn
  (zeg maar 6 en een kwart miljard.) De VVD gaat uit van 6 miljard.
  Overdrijven is ook een kunst.

 12. Pieter, je heb gelijk maar het ongelijk van Roemer had u ook kunnen staven met te wijzen op de zegeningen die er zijn in de oostbloklanden en daar waar de Mao communisten ooit de gevestigde orde waren. Echt nog steeds blinde armoede, vooral voor de ouderen! Daar zijn de door links geimporteerde meute met hun nietsdoen, kapitalisten bij vergeleken . En ik weet niet of u daarmee bekend ben, maar de SP leer, stamt echt van Maoiisten en oostblokcommunisme af. Trouwens zo ook Groenlinks. Weet u nog die CPN van Bakker? Zo niet, Googlet eens en u weet genoeg..

 13. @Siem, In de VS leeft ruim 15% van de bevolking onder de armoedegrens. 46 miljoen mensen.
  In Nederland en de rest van Europa is het niet veel beter. En uiteraard gaat het slechter worden. En nee dat ligt niet aan het kleine percentage moslims in europa (3%) en ook niet aan het communisme.

 14. Siem Schreef:

  En ik weet niet of u daarmee bekend ben, maar de SP leer, stamt echt van Maoiisten en oostblokcommunisme af. Trouwens zo ook Groenlinks. Weet u nog die CPN van Bakker? Zo niet, Googlet eens en u weet genoeg..

  Wat een kleinburgerlijke en dómme reactie!! Siem alles goed? Heb je nog iets anders bij te dragen dan de geestelijke diarree van je brallende blonde Meester uit Venlo?

  De SP was de éérste echte partij die waarschuwde voor de macht van de EU, heb er nog in meegelopen in de massademo’s daartegen in Amsterdam, eind jaren negentig. Nooit een rechtsmens gezien toen. Noch Henken & Ingrids, want die dachten allemaal dat ze rijk werden van de Euro. Hou ze een worst voor en ze slikken hem in. Vooral Ingrid.
  En nu tracht het rechtse gepéupel middels hun blonde trekpop Wilders , als ordinair rapaille de SP -standpunten over de EU te jatten? Wat een schamel ziektevolk om dan nog te mutsen over Máo, och gut….. 😥

 15. 14
  SIem

  Hebt u ooit gehoord van ontwikkeling in een partij.
  De SP had die wortels, klopt.
  Maar heeft er afscheid van genomen.

 16. Witte duif Schreef:

  @Siem, In de VS leeft ruim 15% van de bevolking onder de armoedegrens. 46 miljoen mensen.
  In Nederland en de rest van Europa is het niet veel beter. En uiteraard gaat het slechter worden. En nee dat ligt niet aan het kleine percentage moslims in europa (3%) en ook niet aan het communisme.

  Nou, het is hier wèl veel beter dan in het kapitalistische paradijs in de VS, kan ik je vertellen. Buiten de rijke agglomeraties is de VS in een Derde wereldland aan het veranderen.

 17. # 19 en wat dan nog? SP-politici doen niet aan zelfverrijking maar dragen een groot deel van hun Rijkswedde-inkomsten af ten behoeve van de partijkas. Niks mis mee toch? Hulde, zou ik zeggen.

 18. @20: In staatsvorm uitgevoerd noemt men dat staatskapitalisme. Oftewel: exploiteren van de massa door de staat. Dat dit door een ideologie gebeurt die dat onder de noemer collectivisme doet, verandert dat niet.
  De SP bedrijft feitelijk partijkapitalisme.

 19. Blijft het feit dat de crisis veroorzaakt is door VVD-achtige financieelcriminelen, wat het oorspronkelijke onderwerp van deze post was. Er zitten niet veel SP-ers onder de bankiers en hypotheekverstrekkers.

 20. 14-5-1948 Schreef:

  De SP bedrijft feitelijk partijkapitalisme.

  Slaat nergens op. Voordat dit door jou veroordeeld wordt, moet Wilders dan eerst maar eens aantonen uit welke vreemde mogendheid zijn inkomsten vandaan komen.

 21. @23 Waarom moet Wilders verklaren wat hij doet, terwijl de SP al deed wat ze doet voordat de PVV bestond? Trouwens, waarom zou persé ik iets over Wilders moeten zeggen? Ik stem niet op ’s mans partij, en wens er ook niet mee geconfronteerd te worden.

 22. @22: Daar heb je inderdaad een punt. Onder de SP zitten wél veel sjoemelaars, op SPTransparant staan daar veel gedocumenteerde gevallen van. Sjoemelaars zijn in het klein van die bankiers in het groot zijn. Het enige verschil zit hem in wat ze aankunnen qua grootte, de mentaliteit is hetzelfde.

 23. Pieter Schreef:

  En echt buiten de wereldomvattende crisis is zijn wat Nederland betreft, grotendeels de linkse partijen die ons opzadelde met een generaal pardon van VOORLOPIG 20 miljard op jaarbasis de schuldigen.

  Uit welke duistere bron heb je die wijsheid opgediept? Zelfs Rita van TON kwam uit op 6 miljard all-in (d.w.z. uitgesmeerd over 20 jaar) en die was er niet bepaald op uit om de cijfers gunstig te laten lijken.

 24. 14-5-1948 Schreef:

  Waarom moet Wilders verklaren wat hij doet, terwijl de SP al deed wat ze doet voordat de PVV bestond?

  De SP doet niks illegaals of tegenwettigs. Ze sparen gewoon op hun rijksssalararis uit. Zo raar dan?
  Niks mis mee!

 25. @ Laurent:

  Laurent Schreef:

  Nou, het is hier wèl veel beter dan in het kapitalistische paradijs in de VS, kan ik je vertellen. Buiten de rijke agglomeraties is de VS in een Derde wereldland aan het veranderen.

  Wat denk je dat zich in Europa aan het ontwikkelen is? Jaar na jaar nemen inkomensverschillen toe. De bezuinigen treffen ook hier de lage inkomens dus het de aantallen onder de armoedegrens groeien.

 26. Het gaat niet meerom de schuld vraag!

  Het gaat om ……

  DE OPLOSSING !!

  De oplossing zou kunnen zijn om de banken die aan deze crisis veel hebben verdiend heel simpel hun bankiers en beurshandelaars vergunning in te trekken!

  Ze heben die imers niet voor niets gekregen maar voor veel misbruikt. Dat kan niet in overeenstemming zijn met he geen dat de bedoeling was van de verguningen.

  Jongens als Goldman-Sachs moeten gewoon hun vergunning kwijt raken dat is de oplossing om de crisis beheersbaar te maken, want ze hebben zoveel kapitaal dat ze het zo nog twee of drie keer kunnen flikken! >

  Dus gewoon intrekken! De markt zal dan vanzelfs uit hun macht verdwijnen en er gaat een grote signaal werking van uit dat ook voor bankiers verantwoordelijk handele wordt verwacht!

 27. 29
  Philip Winkelhorst.

  In principe hebt u gelijk.
  Doet zich waarschijnlijk wel een probleem voor.
  De FED. is niet van de overheid , maar van de banken.

 28. SP is zelf grootkapitalist??

  Grote onzin, De afdrachtregeling van alle kamerleden ( Nemen genoegen met een modaal salaris), Statenleden, raadsleden en bestuurders, gaat naar de parij….de derde van dit land qua leden. Daar kan de SP leuke acties mee doen en publicaties uitgeven. De SP is gewoon “de” partij voor een sociaal Nederland. Nog geen 20 jaar geleden verdiende directeuren 4 x zo veel als zijn werknemer in een groot bedrijf en nu is dit 20 x……daar heeft de gehele kliek in DenHaag van PvdA…tot en met PVV en VVD nog nooit iets aan gedaan.

 29. 14-5-1948 Schreef:

  Trouwens, waarom zou persé ik iets over Wilders moeten zeggen? Ik stem niet op ‘s mans partij, en wens er ook niet mee geconfronteerd te worden.

  Wanneer je niet met Wilders en zijn ”partij” geconfronteerd wenst te worden zit je hier zwáár verkeerd : D

 30. Witte duif Schreef:

  @ Laurent:

  Wat denk je dat zich in Europa aan het ontwikkelen is? Jaar na jaar nemen inkomensverschillen toe. De bezuinigen treffen ook hier de lage inkomens dus het de aantallen onder de armoedegrens groeien.

  We bewegen ons wel in die richting ja, maar we zijn nog niet zover als daar, bedoelde ik.

 31. Inderdaad Roemers uitspraak van de brandstichter helpt de brandweer blussen moet je aan H&I uitleggen als volgt..
  Mark is partijleider van een partij die vooral gesteund wordt en steun verleent aan ondernemers,middenstanders,bedrijfsdirecteuren,rijkelui en Nederlandse staatseigendommen probeerde om te bouwen naar bedrijven die winst moeten maken om hun aandeelhouders(de rijken)uit te kunnen betalen.
  Daarom zijn o.a. het openbaar vervoer,de zorg en zorgverzekeraars,de energiebedrijven en dergelijke niet meer betaalbaar voor de…..Henk en Ingridjes van Nederland met een minimum of modaal inkomen….
  Om deze voorzieningen zogenaamd nog betaalbaar te kunnen houden moeten Henk en Ingrid meer betalen maar hoeven de eigenaren /aandeelhouders hun winst niet te beperken..

  Ik ben ontzettend benieuwd of de volgers die Geert verafgoden überhaupt weten waarover ze praten als ze de SP wegzetten als maoïsten,Roemer is een linkse populist en verkoopt alleen links gebral,de rijkste partij van NL die het geld inneemt van vrijwilligers enz..
  Hieronder een korte vergelijking de SP versus de PVV die er uit springen.
  -De standpunten van de SP zijn in overleg en instemming met de 50000 betalende leden vastgesteld en gemakshalve bijna letterlijk overgeschreven in het partij*programma van de PVV. (*Bij de PVV geen inspraak/overleg over standpunten en geen contributie,geen leden).Dus de onderbuikgevoelens zijn geanalyseerd en besproken waardoor veel mensen inzicht krijgen hoe iets echt in elkaar zit. Dus geen links volksmennerij maar samen met de mensen standpunten uitdragen. Dus nadenken is geen volksmennerij en niet nadenken wel.
  >De PVV heeft geen eigen opbouwende standpunten alleen maar gemopper over moslims die allemaal misbruik maken van de welvaart die Nederlanders alleen voor zichzelf opgebouwd hebben Dit noemt men populisme,het onderbuik en onrechtvaardigheidsgevoel door jaloersheid van mensen misbruiken om veel stemmen te krijgen…Henk en Ingrid denken echt dat hun lage uitkering de schuld is van deze mensen terwijl de VVD aanhang eigenlijk hun geld weg rooft… Dit onder de noemer we mogen niet discrimineren dus niet alleen de sociale voorzieningen van moslims alleen afpakken kunnen we niet maken en daarom moet IEDEREEN maar inleveren.
  -De leden van de SP zijn over het algemeen sociaal betrokken Nederlanders met een hoog percentage leraren,verpleegkundigen en vakbondsmensen die bereid zijn te hun welvaart te delen en weten dat in de toekomst veel buitenlanders in Nederland moeten komen werken om de sociale uitkeringen(ook van H&I)te kunnen blijven betalen.
  >De PVV stemmer wil niets delen en hebben over het algemeen een soort kudde gedrag..
  Als de grote leider iets roept zal het wel waar zijn en we zijn als Nederlander toch wel gek om ons te gedragen tegen buitenlanders.
  Hullie stelen toch onze baantjes,uitkeringen en spreken een rare taal..en die *hoofddoekjes dan…
  Intussen worden de uitkeringen van de moslims maar ook van H&I gesaneerd en afgeschaft door de bankierspartij de VVD met de hulp van de CDA en hun grote leider Geert…deze denkt dat hij daardoor zijn moslimhaat om kan zetten in echte politieke anti moslim/buitenlander beslissingen de de VVD en CDA aan hem beloven!
  (*Intussen zijn ze vergeten dat ze 15 jaar geleden ook hoofddoekjes op moesten als ze de kerk bezochten)

  -Naast de subsidie waar alle Politieke Partijen die in de 2 de kamer zitten recht op hebben en ook door de vrijwillige afdracht van de SP leden die voor de SP in de politiek meedraaien is de partij in staat om op een behoorlijke manier reclame ,opleidingen en partijmedewerkers te betalen waardoor de kwaliteit van de SP blijft groeien en floreren. Sommige mensen hebben achteraf spijt van deze afspraak en vinden dat ze teveel moeten betalen of afdragen..Als het inderdaad een te grote aanslag op de inkomsten van de betreffende leden is zal dit lid aftreden of de partij verlaten. Als er veel tegenstand komt zal het partijbestuur in overleg met de leden andere afspraken maken.

  >De geldstromen van de PVV komen uit onbekende bron met het risico dat Geert standpunten moet verdedigen die de geldschieter van hem eist als tegenprestatie..Dit is de reden dat de PVV geen echte politieke partij wil zijn omdat ze dan moeten uitleggen hoe ze aan hun geld komen…Er gaan geruchten dat dezelfde financier als Anders Behring Breivik ook geld stort naar Geert..
  Als voorbeeld kun je denken dat bijvoorbeeld de krant van Wakker Nederland geld stort op voorwaarde dat Geert weer de 2 de kamer op zijn kop zet waardoor ze veel kranten verkopen.
  Misschien wordt er geld op gestort door de CDA of VVD op voorwaarde dat Geert al zijn beloften aan H&I inleverd!

 32. Ik zag net op Fok! een aardige andere vergelijking (met dank aan KlappernootatWork):

  Wilders zit op de plee te ruften met de deur open, tot er iemand roept: wie stinkt hier zo? Wilders roept dan: “Cohen!” en doet dan snel de deur dicht!

  😛

Reacties zijn gesloten.