De aanbiedingen van de Euroshopper Rusk en Prawn Chips vliegen je om de oren

Albert Heijn komt met een nieuw wapen in om de prijzenoorlog te winnen, namelijk een nieuwe bonuskaart. Met deze bonuskaart kunnen klanten persoonlijke aanbiedingen ontvangen. Die voordeeltjes op maat baseert de grootgrutter op het aankoopgedrag van de klant, die als ruil zijn of haar persoonlijke gegevens weggeeft.

Wie persoonlijke voordeelacties wil ontvangen moet de nieuwe bonuskaart online activeren. De klant moet daarbij het bonuskaartnummer, naam, adres, woonplaats, e-mailadres én geboortedatum achterlaten bij het supermarktbedrijf. Voor webwinkelbestellingen is ook een telefoonnummer vereist.

Een woordvoerster van Albert Heijn (AH) verzekert dat de persoonsgegevens “extra beveiligd” zijn. “Wij gaan daar heel zorgvuldig mee om

Verder lezen.

Zes januari aanstaande vervalt uw oude bonuskaart. Dan moet u maar een anonieme nieuwe nemen (zoals ik al vele jaren doe, maar eigenlijk mijd ik AH liefst omdat het een winkel is die past bij de gentrificatie van menige Amsterdamse woonwijk, met hun Mereltjes en Evertjannetjes die je aan flarden rijden met hun met chips volgeladen minikarretjes met vlaggetje (en ma of pa – afhankelijk van pappa- of mammadag – gooit de meeste chips er dan weer uit want die zijn hartstikke ongezond).
Wat wordt het: zegelboekjes gauw volmaken voor zes januari of dan toch maar een nieuwe kaart? Voor wat voor afwegingen zet die goeie ouwe doopsgezinde Zaanse kruidenier ons toch allen weer. (Wedden dat het AH-publiek onder licht gemor “toch maar wel” die gepersonaliseerde voordeeltjes zal accepteren?).

7 gedachten over “De aanbiedingen van de Euroshopper Rusk en Prawn Chips vliegen je om de oren”

  1. Kan je me uitleggen wat er zo byzonder is aan doopsgezind? Iets in de trant van kruideniers zijn niet te vertrouwen (wat ik vind) , maar doopgezinde kruideniers…..

  2. Laat maar ook, een reaktie op mijn vraag. Ik snap het best, ik heb dan ook niets met religie, behalve dat een deel van mijn familie (voor de duidelijkheid, ik ben daar geen afstammeling van) zonodig als doopsgezinde de zending in moest in Indie.

  3. Zo, dus, je koopt dagelijks/ wekelijks/ maandelijks ‘product X’ bij de Appie. En hoeveel zal die zgn. “korting” daadwerkelijk bijdragen, met dit nieuwe systeem? In je portemonnee? Valt ‘elders’ niet meer winst te behalen?

    Ik ben zo’n flapdrol die met enige regelmaat van anonieme kaart switched. Vaker vraag ik aan de persoon aan de kassa, die ik moet betalen, om ‘hun persoonlijk door de Appie verkregen’ code te gebruiken (tip!).

    M’n korting verkrijg ik toch wel.

    “online activeren”

    Koninklijke Ahold (een NV? wtf..) staat nu/ net bij mij in de blok op IP: 141.93.35.163 (ah.nl)

    Oh, en haal dat ‘royale’ er maar af, aangezien de beoogde online activatie niet via het httpS-protocol gaat. De ‘kniepstuuvers’. https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_Secure

    NAW gegevens (naam/ adres/ woonplaats) zijn volstrekt niet ‘veilig’ in de handen van datgene, waar ‘Appie’ ooit voor stond. Maar ja.

    “De klant moet daarbij het bonuskaartnummer, naam, adres, woonplaats, e-mailadres én geboortedatum achterlaten”
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Identiteitsfraude mede mogelijk gemaakt door ‘marktwerking’.

  4. @4,
    “behalve dat een deel van mijn familie (voor de duidelijkheid, ik ben daar geen afstammeling van)”

    U zegt? Het is mij al een tijdje duidelijk dat jij iemand bent met een verhaal.

    “zonodig als doopsgezinde de zending in moest in Indie.”

    Vertel dat verhaal eens. Onderschat nooit hetgeen wat ooit al eens verhaalt is door deze en (het zelfs paradoxale) ‘gene’. Ik kan zo geen link vinden naar het ‘open podium’ op Krapuul. Evengoed..

  5. @6 Lees al mijn reacties en je hebt een verhaal. Nog lang niet compleet, overigens.

Reacties zijn gesloten.