CPB: ik eis een second opinion

Nu de VVD haar verkiezingsbeloftes weer volledig waarmaakt en het CPB weer eens de mist in gaat met haar berekening, eis ik een second opinion.

De VVD had een fantastische slogan bedacht voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2010: “De economie kan wel wat VVD gebruiken.” Mooi bedacht natuurlijk, alleen men vergat de zin af te maken: “Helaas kan de VVD de economie niet gebruiken.”
Alle partijen hadden hun plannen door laten rekenen voor de verkiezingen in 2010 en onze nationale lachebek liet ons weten dat zijn club er het beste vanaf kwam en men trapte er nog in ook.

We hebben afgelopen week weer gezien waar de ellende met een rechtse regering toe leid. Eén dikke brok frustratie. Rutte lacht nog wel, maar dan als een boer wiens hele mond pijn doet in plaats van die ene kies.
Had hij zich eerder met Jan Kees “Bigmac” de Jager nog sterk gemaakt in Brussel voor de welbekende drie procent/zestig procent regeling, zijn de heren nu met handen en voeten gebonden aan diezelfde regeling. “Kunnen we weer lekker snijden Jan Kees! Daar zijn wij de beste in!”

Bovenstaande dubieuze doorrekeningen van het CPB werden afgelopen week dus volledig ontkracht. Berichtte het CPB omstreeks maart vorig jaar een groei van de economie in 2012 van +1,5 %, komt het CPB afgelopen week weer met cijfers dat er geen groei is van anderhalf procent, maar een krimp over 2012 van -3/4 %, oftewel, een verschil van 2 1/4 %.

Het lachen is Rutte inmiddels vergaan. Het uitruilen om de PVV te vriend te houden is inmiddels weer begonnen. Dat zijn immers geen cijfer fetisjisten? Die geef je gewoon even één van hun mantra’s kado en dan bewegen ze wel de volgende weken.
Maar die 400.000 extra banen die Rutte beloofde hebben we weer mooi in the pocket! Die 12.000 handjes extra aan het bed die Fleur A. beloofde is ook mooi! De 144 politie laat ik aan uw eigen beleving over….

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Coen Teulings dit kabinet even de oren wast als PvdA’er. Je weet het niet! Als men die man nodig heeft bij het kabinet is hij god, als hij wat laat onderzoeken wat de gedoger niet bevalt wordt hij weggezet al linkschmens. Maar als er wat onderzocht wordt over de economie zijn de haantjes er als de kippen bij.

Ik eis een second opinion over die cijfertjes, mag bij de dokter ook!
Het kan niet zo zijn dat op basis van één berekening ons land nog verder wordt gesloopt.

5 gedachten over “CPB: ik eis een second opinion”

 1. Enkele denkfoutjes in dit stuk.
  Het VVD programma is doorberekend.
  Op grond van toenmalige aannames.
  Dan gaat men onderhandelen met partners om een regeringsakkoord te krijgen.
  En dus moet er water bij de wijn.
  Dit laat ook zien dat programma’s doorberekenen door CPB geen zin hebben.
  En wie zegt dat de aannames goed waren.
  In een ding ben ik het wel eens met de auteur.
  Het is een zeer slecht kabinet.

 2. #2 Conclusie1: Rutte en de VVD hebben niet goed onderhandeld.
  Conclusie2: Die CPB berekeningen zeggen geen fluit.
  Conclusie 3: zie de laatste 2 zinnen in het artikel.

 3. De Elite probeeerde eerst de banken te redden dat is gelukt.
  Nu hebben zy de SP nodig om belastinverhoging af te dwingen.
  Juiched trekken de rode horden naar hun eigen ondergang.

Reacties zijn gesloten.