Consumenten misleiden: de trucjes van de voedselindustrie

Hoe voedselfabrikanten consumenten om de tuin leiden met misleidende ingrediëntenlijsten. Als op het voedingswaarde-etiket op de verpakking alle ingrediënten van een product genoemd worden, hoe kan men dan alsnog klanten misleiden? In bijgaand artikel een paar van de meest gebruikte manieren (Anarchiel).

3 gedachten over “Consumenten misleiden: de trucjes van de voedselindustrie”

  1. mooi stuk en zo waar.alleen “meergranenbrood” is ook een onbetrouwbaar label want niet vastgelegd, alleen als erop staat “volkoren” is het wettelijk beschermd en gezond

  2. Voor het geval Anarchiel hier meeleest: volgens mij bedoelen jullie natriumnitriet en niet natriumnitraat. Nitraten komen van nature voor in allerlei soorten groene groente en je moet er weliswaar niet te veel van binnenkrijgen (zoals met alles), maar ze zijn zeker niet “zeer kankerverwekkend”.

    Het zou ook wat moois zijn als er van een “zeer kankerverwekkende” stof 2½ gram in een kilo groente zou mogen zitten. 😐

    Als conserveermiddel worden nitraten oa. gebruikt ter voorkoming van botulisme.

Reacties zijn gesloten.