Column: Vernietig het arbeidsethos, laat de mensen vrij

Binnenkort zijn er in Nederland met een beetje geluk 1.000.000 baanlozen. Wat een groot feest gaat geven. Een feest dat zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Het eerste miljoen is bijna binnen, nog zes miljoen te gaan en we zijn allen verlost van het mensonterende arbeidsethos.

– 1.000.000 mensen die niet meer nodig zijn, in een wereld waarin door het kapitalistische productieproces van materiële en immateriële (= diensten) handelswaar, het leven zelf verkracht wordt. Waarin de mens gedwongen is om zich- en haarzelf te laten prostitueren, want iedere arbeid is prostitutie. Ten gunste van de winst voor een iets grotere bovenmodale middenklasse en een kleinere bovenklasse, die de werkelijke profiteurs zijn.

– 1.000.000 mensen die overbodig zijn, terwijl de winkels nog steeds bomvol liggen met allerlei brol. Brol waar veelal niet eens om gevraagd wordt. Eventueel nuttige – waaronder ook eten – en nutteloze brol waarvan er dagelijks zelfs stapels weggegooid worden. Wegens overproductie. En zelden tot nooit blijkt die nuttige brol duurzaam te zijn. Alles moet kapot kunnen daar het anders niet goed voor ‘de economie’ is. Een ‘economie’ die de onze niet is, daar hij op kapitalisme gebaseerd is. Een systeem waarbij winst maken belangrijker is dan het leven zelf.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Column: Vernietig het arbeidsethos, laat de mensen vrij”

  1. een uitstekend stuk.
    Helaas de zg. linkse partyen, waar de boboos zeer goede salarissen hebben blyven al 100 jaar dezelfde shit herhalen: WERK VOOR ALLEN… Arbeid maakt vrij.
    Helaas zelfs groenlinks ziet heil in dwangarbeid. kyk maar eens in Amsterdam.

    en overal op de wereld trachten de goedwillenden een einde te maken aan de kapitalistische winstoptimalisatiegekte…. waarby ze door links en rechts voor rotte vis worden uitgemaakt.

    Want hoe hard jij en je partner ook werken spoedig loopt het systeem vast en verdwynen je spaar centjes als sneeuw voor de zon

Reacties zijn gesloten.