COC: Raad van State praat discriminatie goed

Zo reageert COC voorzitter Bergkamp op het advies van de Raad van State over de weigerambtenaar:

Volgens de Raad is het verbod om homo’s te discrimineren ‘niet in geding’. De Raad pleit in haar advies zelfs voor méér ruimte voor de weigerambtenaar. De eis – die bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam stelt – dat elke nieuw aan te nemen trouwambtenaar ook homoparen trouwt, gaat de Raad te ver. Bergkamp: ‘Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk gaat het er om wat je zwaarder laat wegen: godsdienstvrijheid of het verbod om homo’s te discrimineren. Bij de Raad delven homo’s het onderspit. Gelukkig denken de Commissie Gelijke Behandeling en de Tweede Kamer daar anders over’ (COC).

3 gedachten over “COC: Raad van State praat discriminatie goed”

 1. En we weten toch allemaal wie de baas van de RvS is?
  Onze steile, humorloze calvinist Donner.
  May I have to say more……?

 2. Dit is en hele scheve situatie.
  De ambtenaar moet zijn taak vervullen waarvoor hij getekend heeft in zijn werkcontract en daar bovenop mag hij/zij niet discrimineren. Dus gewoon homoparen trouwen. Punt uit.

  Heeft hij/zij inderdaad gewetensbezwaren dan doet hij/zij goed om van die arbeidscontract af te komen want het lastte verplicht hem om zijn functie uit te oefenen. Anders geeft hij/zij blijk zijn werkfunctie naar de letter van de arbeidscontract niet te doen vervullen.

  Wanneer is deze situatie begonnen dat een gemeente ambtenaar per stuk zijn werktakken mag afwijzen?
  Wat voor precedent wordt hier geschept?

  Dubbele standaarden: van de ene kant brallen dat de uitkeringsgerechtigden (WW) elke mogelijke werktaak moeten aannemen en uitvoeren zonder mogelijkheid tot afzegging en van de andere kant mag een staatsambtenaar naar zijn eigen zin, werktaken volledig weigeren?

  Kom op, dit is geen recht, maar willekeur. Daar mag de Nederlandse Staat nooit achter komen te staan.
  De Nederlandse Staat dient deze zaken principieel op te lossen binnen het arbeidscontract en overeenkomstig opgelegde werktakken.

 3. En voor deze vorm van discriminatie heeft dit land geen enkele moslim nodig,dit kan christelijk Nederland helemaal zelf,hihi.

Reacties zijn gesloten.