Christenunie blaast islamhaat nieuw leven in

JoeyRamone meldde in het Krapuliteitenalarm:

“Kijk nou es an, de gristenhondenunie neemt het stokje van de Führer der Lage Landen over: Sommige stromingen binnen de Nederlandse islam zijn “een risico voor de maatschappij”. Dat zegt Gert-Jan Segers, kandidaat-Kamerlid voor de ChristenUnie, vanmiddag in NRC Handelsblad.

Denk je eindelijk van dat islamgezeur af te zijn omdat Wilders zijn speeltje niet meer leuk vindt, begint de Christenunie er weer over:

 “Er zijn vitale stromingen binnen de Nederlandse islam die haaks staan op de fundamentele vrijheden van de democratische rechtsstaat, zoals godsdienstvrijheid.”

Zo weet Gert-Jan Segers ons te melden.

Nou, die vitale stromingen die haaks staan op de Nederlandse rechtsstaat zijn er ook binnen het christendom in Nederland. Neem bijvoorbeeld het standpunt ten aanzien van vrouwen binnen de gelederen van de SGP, maar daar hoor je de Christenunie niet over.

Hij noemt het voorbeeld van islamitische jongeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam: zij haalden onlangs een Britse imam naar Nederland die pleit voor het doden van afvalligen onder bepaalde omstandigheden. Segers:

“Je ziet dat bij de jongere generatie het religieuze bewustzijn toeneemt.”

Als er al een probleem is dan zit het hem precies daarin: dat mensen zomaar dingen geloven. De Koran, de Bijbel of Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

 “Deze studenten wilden graag in de leer bij deze man. Het salafisme is een vitale stroming, niet een die langzaam naar de marge verdwijnt. En die Nederlandse islamitische gemeenschap staat in contact met 1,3 miljard moslims wereldwijd waar je diezelfde ontwikkeling ziet.”

Oh, en hoe precies staan die miljarden moslims met elkaar in contact? De Nederlandse christenen staan dan misschien ook wel ook in contact met christenfanaten wereldwijd, en die halen ook best wel heul rare dingen uit – ik bevind mij nog steeds in de VS zal ik maar zeggen – maar daarom ga ik nog niet allerlei rare en kwalijke zaken die er door christenen wereldwijd worden uitgevoerd op het bord van christenen in Nederland leggen. Alhoewel Gert-Jan Segers daarvoor wellicht wel een geschikte kandidaat zou zijn.

40 gedachten over “Christenunie blaast islamhaat nieuw leven in”

 1. Rouvoet in godbetert de NIeuwe Revu [pdf]:

  “Ja, moslims geloven in iets dat niet bestaat. Allah bestaat niet, God
  wel. Daarom hebben we ook verschijnselen als zending en evangelisatie.
  Om andere mensen die je het goede gunt daarmee te confronteren.”

  Een zegening die talloze miljoenen mensen met de dood namens die unieke god van mijnheer Rouvoet hebben mogen bekopen.

  En verder ben ik zo vrij te zeggen dat deze mensen niet geloven. Ze blaten wat na van een stapeltje papier dat blijkbaar superieur is aan het stapeltje van de anderen.
  Ach, laat ik zwijgen.

 2. Nou, als je dit leest in dat pdf’je begrijp IK niet dat ik de ozokeurigeweloverwogendenkendoverkomende Dré ooit mijn zegen heb gegeven 😆

  Q:Jezus liep over water. Jezus wekte doden tot leven. Jezus
  veranderde water in wijn. Waan of werkelijkheid?
  A: “Werkelijkheid. Het geloof in de levende God staat voor mij voorop,
  dát is essentieel en dragend in mijn bestaan. Daar hoort bij dat je de
  Bijbel letterlijk neemt. Het antwoord is ZONDERMEER:JA, dit zijn HISTORISCHE WAARHEDEN.”

  En in Loch Ness zwemt een monster Dré. Ga maar es zoeken….

 3. met dat letterlijk nemen van de bijbel kunnen we nog heel wat leuks verwachten. Logisch dat ie schrikt van de consequenties van wat hij zelf gelooft en belijdt
  bv deuteronium 22 12
  Aan de vier hoeken van het kleed dat u draagt moet u kwastjes maken.
  Dat lijkt me nog wel te doen.
  bij Deuteronium 22 20 t/m 25 over sexuele misdrijven moet Rouvoet toch in de problemen komen denk ik

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Deuteronomium+22&id18=1&l=nl&set=10

  (http://www.maroc.nl/forums/islam-meer/309515-doodstraf-steniging-de-bijbel.html)

 4. Ja, die letterlijknemers hanteren toch de snackbarmethode: ze kiezen wat hun uitkomt en de rest laten ze staan.
  Meer voor de Engelslezenden hier.

 5. Jeetjemina, is me dat schrikken! Was het niet Jezus die volgens de overlevering tegen Judas zei dat hij hem in 1 dag drie maal zou verraden? Onze gristelijke medemens verlochend alles waar hij kennelijk voor stond in 1 uurtje. Ze zien daar zeker een Kunduzcoalitie aan de horizon. Met zulke gelovigen heb je in dit land Geertje helemaal niet nodig,

 6. @9 Dat een Moslim het je moet vertellen bewijst dat Nederland geen Joodsch Gristenlijke cultuur heeft 😀 Dat was !!Petrus!! die Jezus “voor de haan drie maal kraaide “verloochende …

 7. Zelf ben ik ook Christen, of Christen Socialist.
  Maar wat ze nu weer doen. Dan bestrijdt je de grote “leider” met alles wat je hebt, en dan krijg je dit.
  En ze snappen niet eens dat wij ons gelijk net zomin kunen bewijzen als de Moslims.
  We geloven in dezelfde God, alleen met een ander uitgangspunt.
  De woorde va Jezus: öordeelt NIET, schijnen niet te gelden voor deze super christenen.
  @ Pim vàn Santen, het was niet Judas die Jezus dr5ie keer op een dag verraadde, maar de oorspronkelijke voorganger van de paus, Petrus.

 8. @ 11 het probleem is dat de meerderheid van wie zich Christen noemt niet Jezus volgt maar Paulus …

 9. @1 Jezus!!!!! En dan enorm hartgrondig!!!!!! Wat valt die Rouvoet mij tegen!!! God bestaat en allah niet. Voor zover ik weet betekent allah ook god. Maar nee het kan maar op een manier en dat is de zijne, hoe eng!!!!!

 10. Islamofobie is big business. En vlak voor de verkiezingen haal je als kansloze partij zoals de CU met nietaansprekende thema’s natuurlijk het islamstokpaardje erbij in de hoop wat zetels bij de xenofoben vandaan te snoepen. Jammer menheer Rouvoet, maar daarmee bevestigd slecht wat men over de GristenUnie gezegd word van een huichelachtige partij die net zo extreem is als de SGP.
  Maar menheer Rouvoet. Bent u de bijbelvers in Mattheüs 7 “Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt.vergeten” (of kent u uw bijbel niet zoals veel gristenen). Want als u naar een ander met een vinger wijst, wijzen er drie naar u toe.
  Gelukkig ben ik niet van het type moddergooien, want als we de bijbel erbij gaan halen dan blinkt de bijbel niet uit als het gaat om vrede en verdraagzaamheid. En ook de geschiedenis van het Christendom kenmerkt zich niet door: wijsheid, vrede en verdraagzaamheid.

 11. Sinds de middeleeuwen is er nog niets veranderd, “gelovige” vliegen elkaar nog steeds in de haren. Wordt de Christenunie de nieuwe PVV? Het lijkt erop. Een heel beschamende vertoning. God predikt toch liefde? Leef daar dan ook naar.

 12. Menheer Rouvoet heeft vast wat aan zijn islamitische stemmers uit te leggen. Veel moslims hebben op de CU (en ook op het CDA) gestemd, omdat zij van mening waren dat een gelovige partij hun beter zou begrijpen. Althans dat is hun ook wijsgemaakt door de CU in verkiezingstijden. Ik vraag me af hoe de CU die moslims wijsmaakt dat zij als geen ander begrip hebben voor hun religie, maar aan de andere kant zo vals uit de hoek komen.

 13. ach Sidi Aziz , de CU en het CDA hebben niets uit te leggen aan Moslims die zo dom waren op hen te stemmen . Moslims hebben meer wat uit te leggen , namelijk het feit dat we zo mierenneuken op onderlinge verschillen dat we geen omroep of partij hebben , maar wel over verschillen heen kunnen stappen en Rouvoet of Van Aarsma dinges te stemmen …

 14. Ik zie hierboven steeds de naam van Rouvoet opduiken, maar die is een jaar geleden vertrokken naar graziger weiden (die van de zorgverzekeraars).

 15. @19: Ik denk dat figuren als Segers en Voordewind zich onder zijn leiding niet zo kleingeestig zouden hebben uitgelaten. Edge of Europe had laatst nog een mooi blog over ditzelfde onderwerp, toen Voordewind zich opwond over niet-bestaande overlast van denkbeeldige minaretten: http://edgeofeurope.wordpress.com/2012/06/09/weg-met-de-godsdienstvrijheid/. Daarin haalde hij Rouvoet als volgt aan (al sloeg dat niet op de islam, maar hij bedoelt het volgens mij wel als levenshouding, in al zijn consequenties):

  Tolerantie van diepe overtuigingen van minderheden is ’n democratische deugd

 16. Laat Rouvoet eens bezig houden met de opkomende discussie over het opereren van bejaarde mensen, want hier gaat het in werkelijkheid over de poen. Daarvoor wil men een langdurige euthenasie in de plaats laten komen. Dan heeft die club echt een onderwerp bij de hand.

 17. Kop ChristenUnie wil islamdebat – ‘Wilders agendeert belangrijk thema’

  SKim door tot conclusie/ belangrijk CU thema is homos: :

  Kinderen mogen leren dat homo’s in hel branden’
  Segers vindt de vrijheid om bepaalde islamitische stromingen te doceren niet onbegrensd.

  “Wij staan pal voor die vrijheid, maar hij is niet onbegrensd. Het is geen vrijbrief om alles maar te doceren. De inspectie zal af en toe over de schouder van de docent moeten meekijken. Als op de godsdienstles wordt geleerd dat je homo’s of afvalligen mag stenigen, dan heb je een probleem.”

  Dat kinderen leren dat homo’s zullen branden in de hel, zoals op orthodox-christelijke scholen gebeurt, behoort volgens Segers “tot de onderwijsvrijheid.”
  Dit zal zo zijn maar geen CU boot op the Gay Pride ..

 18. #16Aziz

  Dat het juist, confessioneel gelovigen zullen elkaar in democratie politiek dekken als het uit komt om elkaar te gaan bestrijden over wie het bij het goede gods eind daarover dan wel elkaar verraden had.
  Ik ben zelf niet gelovig maar zou me voor kunnen stellen dat indien wel zo, ik daar niets mee te maken zou willen hebben.

 19. @23: “Dat kinderen leren dat homo’s zullen branden in de hel, zoals op orthodox-christelijke scholen gebeurt, behoort volgens Segers “tot de onderwijsvrijheid.”
  Dit zal zo zijn maar geen CU boot op the Gay Pride ..”

  Nee, verbaast dat je nog, na zo’n uitspraak? Ik ben eerder verbaasd dat het COC nog niet gereageerd heeft op de verwerpelijke onzin van deze CU-man. Ik zie weinig lucht tussen de aanroep dat homo’s eeuwig mogen branden en soortgelijke preken van salafisten. Er is bij mijn weten nog nooit in Nl. in een moskee opgeroepen om het recht in eigen hand te nemen tegenover homo’s, afvalligen of wie dan ook. Het gaat hooguit om soera’s die verdomd veel lijken op passages uit Leviticus e.d. – passages waar Segers naar eigen zeggen geen enkele moeite mee heeft. De man meet dus met 2 maten.

  De moslim die steun vroeg om een wereldwijd moratorium op islamitische lijfstraffen af te spreken, Tariq Ramadan, werd nota bene verketterd. En afgelopen nacht heeft men in de VS een zwarte man met het verstand van een kind van 8 nog een spuitje gegeven – maar dat valt dan zeker weer niet onder ‘geweld’.

 20. # 25 Joke Mizee

  Heel goed, ik ben er uit ongeloof ingestonken…….

  “Dat kinderen leren dat homo’s zullen branden in de hel, zoals op orthodox-christelijke scholen gebeurt, behoort volgens Segers “tot de onderwijsvrijheid”

  Ik las nl in deze zin dat hij de orthodox christelijke visie dekte, wij SGP /CU samen voor god in de regering – ondertussen implicerend dat CU als niet orthodoxe school zich daar afzijdig van hield, cq verschil moet er blijven.

  Nader beschouwd gaf hij dus aan dat leerschool branden in de hel een acceptabele is en leerschool stenigen tijdens in leven niet. .
  Het is allemaal even treurig en mensonterend maar als het dan toch moet , kijkend naar gods geboden straffe van , wist ik het wel : die ondenkbare god van het eeuwig branden in de hel is ondenkbaar veel sadistischer dan die ondenkbare god van de tijdelijke steniging hel !

  En idd, het COC mag deze bedreigende uitspraken van niet over hun kant laten gaan , opvaarders van de turkse gay pride boot zijn ook al bedreigd , het werk van de COC en m.i. de politiek blijkt zo actueel als het maar kan.

 21. @17 bakrastani
  Allicht hebben ze natuurlijk bij de CU en CDA niets uit te leggen aan hun Islamitische stemmers u over het xenofobe gedrag van dit heerschap. Ik denk dat ze er uberhaupt er niet eens aan zullen denken om het te doen. Het eventuele stemmen winnen onder sommige moslims zal gewoon door blijven gaan. Moslims die op de CU en het CDA stemmen zijn over het algemeen niet de meest snuggere. Die zullen die rare opmerkingen niet eens als een aanval of verraad zien. Die zullen het eerder met hun kinderlijke verstandelijke vermogens uitleggen alszijnde: “Ze bedoelen de slechte moslims ermee die stout zijn”.

  Waarom zouden ze het uitleggen trouwens. Ze weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Net zoals Spanje nooit heeft uitleggen of excuus willen aanbieden voor de moordpartijen in Marokko met als climax het bombarderen van de Rif met verboden wapens zoals gifgassen en een heuse plan om de Ait-Wayagher stam uit te roeien tot de laatste man en vrouw. Het meest bizarre vind ik de Riffijnen die in dienst gingen bij Franco om mee te vechten aan zijn zijde in de Spaanse burgeroorlog. Aan de zijde van de smeerlap die Noord-Marokko bezette en opdracht gaf tot de uitroeing van de Rif. Familieleden vertelden mij trots hoe hun echtgenoot/vader/oom/broer/neef met officieruniform terugkwam naar Marokko. Hun aap is in een uniform gestopt en daar mag je trots op wezen. Als je in zo’n achtergebleven primitief berggebied een simpel bestaan hebt geleefd en je wordt ineens door Franco in een unifrom gestopt dan voel je je natuurlijk nog eens iemand.

  Net zoals Frankrijk in haar arrogantie nooit een excuus aan Algerije heeft hoeven maken voor de genocide op anderhalve miljoen Algerijnen en massale verkrachtingen. Dat kan ook niet verhinderen dat tienduizenden Algerijnen met vlaggetjes en applaus Franse staatshoofden welkom heten.

  En wat betreft de interne moslimverhoudingen. Ik denk dat de Islamitische wereld nooit een eenheidsworst is geweest- ook al willen extremisten zoals Wilders en HansJansens dat de wereld wijsmaken. Die willen de wereld zelfs laten geloven dat president Obama een moslim is en dat Obama bezig is om er een Islamitische staat van te maken. Net zoals zij bezig zijn de wereld te vertellen dat de Arabische oliestaten bezig zijn om van Europa een Islamitische staat te maken door een geheime deal met Europa af te sluiten om Arabische moslims te laten wonen in Europa. Op deze manier zou dan Europa geislamiseerd worden. Alsof de Arabische oliestaten ene ruk om het lot van de moslims ooit hebben gegeven. Ik heb echt medelijden met de Europeanen die zo’n verhaal geloven- met als dieptepunt een Breivik die door dit spookverhaal zich zo bedreigd voelt dat zich een drama heeft voltrokken.

  Eerlijk gezegd vind ik het veel belangrijk of iemand redelijk is dan of iemand moslim is. Wie redelijk is, kan rekenen op mijn sympathie. Of het nu een Jood, christen, moslim of atheist is.
  Ik denk dat het de grootste fout is om te willen bouwen op iemand die toevallig dezelfde groepskenmerken heeft. Dat is een fout waarbij ik hard op mijn bek ben gegaan. En dat zouden de PVV-ers ook moeten inzien dat een gemeenschap waar slechts Henk-en Ingrids leven ook niet zaligmakend is. Zeker gezien de onderlinge overtallige onbenullige conflicten over schuttingen die een centimeter afwijkten van de erfgrens, een buurman die zijn auto verkeerd parkeert of een tak die over de schutting steekt. Maar zulke drama’s vind onze Geert niet interessant om te melden, want achterlijk gedrag bestaat slechts bij de moslims.

 22. #25 Joke Mizee
  “‘ De moslim die steun vroeg om een wereldwijd moratorium op islamitische lijfstraffen af te spreken, Tariq Ramadan, werd nota bene verketterd””
  Ik heb toch maar even gegoogled omdat ik geen voorstander van Ramadam als bruggen bouwer was en niet om het een of ander, er is een EU, euro , economische , voedsel, milieu crisis plus verkiezingen om de hoek , het zou dat dat zijn boodschap , bron wiki er zo uit zag:

  Doodstraf en lijfstraffenRamadan heeft de islamitische leiders opgeroepen toepassing van de doodstraf en lijfstraffen op te schorten totdat overeenstemming is bereikt over de vraag in hoeverre en op welke manier deze straffen heden ten dage mogen en kunnen worden toegepast. Dat hij enkel een opschorting vroeg van deze straffen leidde tot kritiek van zowel moslims als niet-moslims. Zij zagen het als een halfslachtige poging om zich enerzijds als modern voor te stellen, en anderzijds de sharia niet af te vallen door deze straffen te verwerpen. In 2003 leverde dit standpunt van Ramadan een confrontatie op met de latere Franse president Nicolas Sarkozy. Tijdens een tv-debat beschuldigde Sarkozy Ramadan ervan steniging van vrouwen te verdedigen, Ramadan ontkende dit en verklaarde dat hij wel degelijk tegen deze straf is, maar dat het in de huidige omstandigheden beter is niet te ijveren voor een totaal verbod, maar voor een moratorium (opschorting) op deze straf, volgens Ramadan moet steniging in haar religieuze context worden gezien. [33]

  Met deze positie -met ‘slechts’ een moratorium op steniging- distantieert Ramadan zich scherp van democratische moslims zoals Mohamed Arkoun, Soheib Bencheikh, Afshin Elian, Irshad Manji, Bassam Tibi en zovele anderen die deze steniging alle volledig afwijzen.

 23. @ 30 Kaapt u deze discussie niet een beetje mevrouw , ik weet dat u niet graag een kans voorbij laat gaan om Moslims in een kwaad daglicht te zetten , maar dit gaat over de Moslimhaat van de Christenunie hoor , niet over wat wij Moslims nu weer fout doen , of hoe we iets nu weer interpreteren …..en Afshin Elian als democratische Moslim neerzetten ?? a gut mag ik de moordenaar van Kerwin Duinmeijer dan als Joodse rascist wegzetten ?? Koos haatte weliswaar alles waar het geloof van zijn voorouders voor stond .. maar als Elian een Moslim is …

 24. @Katja
  Eerlijk gezegd begrijp ik geeb bal van uw onsamenhangende teksten. U slaat wartaal uit en heeft het nog niet eens in de gaten dat u hier een modderfiguur slaat.En wat heeft u voor rare lijstje van “moslims” die als democraten worden neergezet.
  Wat is er zo islamitisch aan een Irshad Manji die letterlijk heeft gezegd dat je de islam het beste kan bestrijden door je voor te doen als een moslim? Irshad Manji is noch moslim noch een progressieve of democratische vrouw. het is een vrouw in dienst van neoconservatieve moslimhaters.
  Het is een vrouw die graag over moslims praat, maar niet met moslims. Elk debat gaat ze uit de weg of geeft geen enkel kans om met hun in debat te gaan. Want met mensen waar je het niet mee eens bent, daar hoef je niet mee in debat te gaan volgens haar. Lekker democratisch. Een ware democraat komt op voor mensen met meningen waar hij of zij het totaal niet mee eens is. Als je Irshad een democraat noemt, dan kan je Stalin ook een democraat noemen.
  Ook haar standpunt om de oorlog in Irak te steunen is niet echt progressief. Zogenaamd om voor de vrouwen daar op te komen. Nou Irshad het Irak onder Saddam was behoorlijk vrouwvriendelijk waar vrouwen behoorlijk geemancipeerd waren. Iets wat je nu niet kan zeggen. Vrouwen vallen tegenwoordig in Irak ten prooi aan verkrachtingen, prostitutie’s en ander geweld.

 25. @Katja
  Voor je weer op de proppen komt met je “islamhervormers” en “islamdemocraten” om de discussie te kapen. Het gaat islambashers helemaal niet om mensen helpen of maatschappelijke verandering te brengen. Het gaat hun om hun vijandbeeld te bevestigen. Daarom wordt elk kritiek, die binnen en buiten de moslimgemeenschap geuit en binnen hun vijandbeeld past, aangegrepen.
  Het gaat de moslimbashers helemaal niet om mensenrechten anders had de positie van vrouwen en homosexuelen in India en hindoestaanse gemeenschappen hun geintresseerd. En waar blijft de steun aan het Palestijnse volk dat onder een wrede bezetting? Irshad Manji is sterker nog onvoorwaardelijk pro-Israel. Ze heeft zelfs een boek geschreven vol flauwekul hoe fout de Arabieren wel niet zijn en hoe het morele gelijk staat aan de kant van Israel.
  En je helpt niet een groep mensen door een hetze tegen ze te begin in zalen vol met de meest rabiate moslimhaters.

 26. #31/ 32

  Reactie was aan Joke Mizee die Tariq Ramadam , die hier eerder een topic van discussie was., naar voren bracht. Tekst was een klein stukje copy paste uit Wiki over Ramadam. .
  Ik heb er niet bij stil gestaan of me er in verdiept wie van de daarbij genoemde namen wel of geen moslim democraat zou zijn ; voor u ligt dat anders , u haalde daar 2 namen uit dat bepaald niet zouden zijn.
  Kortom , mijn reactie ging wat mij betreft over de visie van Ramadam die een invloedrijke en voorname Eu rol als zijnde ook neerlands , frans , zwitsers en wie Eu meer regerings adviseur heeft gespeeld.

  Mocht het verdere probleem mijn on topic verwijzing naar eeuwig branden in de hel als sadistischer, was dit satire van een soort die ik beter voor me had kunnen houden om misverstanden denk ook aan Donner , te voorkomen.

 27. @28 / @30:
  Mijn gedachtengang was ongeveer als volgt:
  * Al die imams e.d. die Segers voor zijn geestesoog ziet verschijnen met oproepen tot geweld, bestaan niet (althans niet op dit continent). De zgn. oproep homo’s van flatgebouwen te gooien, is van een imam uit 1300 (zie https://krapuul.nl/blog/25750/alles-over-de-imam-die-opriep-om-homos-van-flatgebouwen-te-gooien/) Al-Haddad, waar Segers mee in debat is gegaan, zegt dat afvalligen ter dood gebracht mogen worden ‘in moslimlanden, als aan de voorwaarden is voldaan’. Meestal citeert men uit de Koran, en is dat geenszins een oproep het recht in eigen hand te nemen – ik herhaal het nog maar een keer. Integendeel zelfs: de wet van het land is bindend.
  * “Zal branden in de hel” klinkt idd. net even wat anders dan “verdient de dood”. Een bijbelboek als Leviticus stelt echter wel degelijk dat homo’s en andere zondaars ter dood gebracht moeten worden. Niemand neemt dat letterlijk, maar homo’s worden er wel door tot paria verklaard. De voornaamste reden dat zoiets dreigender klinkt uit de mond van een moslim, is dat er landen zijn waar daadwerkelijk de doodstraf wordt voltrokken voor dergelijke ‘zonden’ – en zo kwam ik dus terecht op Tariq Ramadan.

  Waar Afshin Ellian in alle talen zwijgt als er homo’s worden teruggestuurd naar Iran – je zal hem daar echt nóóit over horen – neemt Ramadan het voor hen op. Hij doet dat in voorzichtige termen en zal steniging e.a. lijfstraffen nooit veroordelen – dat zou inconsequent zijn, aangezien hij juist meent dat het niet aan de mens is om te oordelen – maar hij is ervan overtuigd dat zulke praktijken niet te rijmen vallen met het principe van rechtvaardigheid in de islam. Zo heeft hij een keer in een Afrikaans land, ik meen Eritrea, de bewoners van een dorp zozeer aan het twijfelen gebracht dat ze vonden dat hij een punt had. Iemand als Sarkozy zou liefst op hoge poten eisen dat zulke barbaarse praktijken stoppen (bekijk dat tv-fragment maar eens, als je Frans verstaat) – en dat zou dus nooit het gewenste effect hebben (alsof wij westerlingen geen boter op het hoofd hebben, gezien het bestaan van de doodstraf). Als Ramadan steun zou hebben gekregen om in redelijke bewoordingen de discussie aan te gaan, zouden heel wat mensenlevens gespaard zijn gebleven.

  Als ik het goed heb dienen alle scholen binnenkort weer voorlichting over homoseksualiteit te geven. Wedden dat streng-christelijke scholen zich daar weer onderuit weten te wurmen door zich te beroepen op de vrijheid van godsdienst?

 28. Het Ironische in deze discussie is dat de CU een lijstverbinding heeft met een partij als de SGP en onder haar eigen leden ook veel mensen heeft die vinden dat de bijbel , inclusief het oude testament , letterlijk Gods woord is …. Waarom ze dan wel varkensvlees eten en zich niet laten besnijden is mij dan weer onduidelijk .

  Het feit is dat dit oude Testament vele male inhumaner is dan de Quran , waar de Quran niet rept over steniging en de Sunnah ( tradities ) een uitermate strenge, haast onvervulbare , bewijstlast hebben is in de Torah een verdenking dat je dochter sexueel contact heeft gehad met iemand al reden om haar op de drempel van zijn huis te stenigen ….

  In realiteit werd in de Islamitische wereld dit stenigen trouwens al eeuwen niet meer toegepast TOT het westen ( eerst Groot Brittannië , daarna de USA ) het uit geo-politieke redenen noodzakelijk vond langs de Rode zee kust de fundamentalistische Sauds aan de macht te helpen .. Eerst om de Turken te bevechten , later om de doorvaart van het Suezkanaal veilig te stellen , en uiteindelijk voor de olie ….

  Ik vraag mij trouwens af of de verschuiving van de CU mening niet gewoon te wijten is aan een financierings-verschuiving . Wilders heeft nu zijn focus op de EU gericht is voor de aanhangers van de Zionistische entiteit ( het zgn “israel ” ) afgedaan, terwijl afgezien van wat zéér milde kritiek binnen de CU men bij SGP en CU nog pal achter de bezetters van Palestina staat … Daarnaast is vooral de CU niet besmet met contacten met ultra rechts of zoals de SGP collaboratie met een bezetter . Een ideale opvolger voor de PVV dus als pleitbezorger van “israel ” .. Daarnaast probeert vooral de CU zich als erfopvolger van het CDA te profileren .. Een beetje Islaam-bashen doet het natuurlijk goed bij de Limbabwiaanse katholieken die nu wat van de PVV aan het wegzweven zijn ..

 29. # 36 Joke Mizee.

  Dank voor je toelichtingen over de optredens van Ramadam en verdere inzichten die mij overigens niet allemaal onbekend zijn, voel ik me daar nu wel voor zover mogelijk wijzer over ! Ik maak daar als beeld ” een intelligente redelijkheids bouwer die pleit voor haalbare bruggen” van. Een visie die ik zeker kan delen en het zonde zou zijn hem kwijt te zijn.
  “” Il y a dans la création des cieux et de la terre et dans la succession de la nuit et du jour, des signes pour ceux qui sont doués d’intelligence “” _
  sourate 3/verset 190
  ALS WIJSHEID EN PRACHT SPREUK !
  IK TROF DEZE NAAST ZIJN ACTUELE VISIES , AL WAREN ZE NIET DOOR HEM GESCHREVEN W.O. SYRIE, LYBIE ,ISRAEL EN MEER OP ONDERSTAANDE LINK.
  SUMMIER ALS ZE ZIJN VOND IK ZE INDRUKWEKKEND.

  WISING UP TO FRAGILE SITUATION
  By SHAHANAAZ HABIB

  6 augustus 2012
  http://www.tariqramadan.com/spip.php?article12427&lang=fr

  Toch blijf ik het onbegrijpelijk vinden dat hij de opvoering van een klassiek toneelstuk van Voltaire (Le fanatisme, ou Mahomet le Prophete, door enter herdenking van Voltaire die toen 200 jaar dood was, geschreven tegen religieus fanatisme in het algemeen) in Geneve, .
  heeft weten te voorkomen .

  : ’’ Meestal citeert men uit de Koran, en is dat geenszins een oproep het recht in eigen hand te nemen – ik herhaal het nog maar een keer. Integendeel zelfs: de wet van het land is bindend”
  .
  Ramadam kon dit voorkomen omdat dit weliswaar niet tegen de wet van het land inging maar omdat hij een invloed rijke persoon die in hoog in Geneves politieke kringen verkeerde was. Terwijl hij juist pleit om alle culturen als bruggen de wereld over ,zie bovenstaande link te respecteren , ging hij toen wel tegen een Europese theatercultuur in.
  Dit komt op mij als tegenstrijdig over .
  Te denken valt aan het willen voorkomen van rellen en erger al motief maar het stuk zou niet in een moslim land opgevoerd worden, iedere burger is vrij om vrij om wel of niet naar een toneel stuk te gaan kijken , hij zal met al zijn eruditie ook weten dat theater mores per definitie niet aanzetten tot relletjes . Het enig effect van het tegenhouden van controversiële theatervoorstellingen is het ontnemen van de onlosmakelijke openbare discussies daarover; .

  Het blijft bij allemaal niet weten wat er gespeeld heeft en wat hem tot een heftige tegen campagne inspireerde.
  Als me dit blijft storen , een antwoord op de een of andere manier niet opduikt, rest mij niet anders dan te proberen dit van hem zelf te verkrijgen.. .
  Misschien dat ik hem te veel invloed en macht toe ken , maar hij zou m.i. op wereld niveau , theocratische regimes daarbuiten gelaten, Donners gelijke ideeen zonder lands wetsovertredingen uit kunnen voeren.

  Jij en anderen weten natuurlijk ook dat hij als voornaam aangetrokken EU bruggenbouwer regelmatig in media ‘’ rook’’ opspraak kwam. Het is al moeilijk genoeg om goed te herleiden of personen achter media rookmachines daar in1ste voor gezorgd hebben, , de persoon in kwestie zelf niet vies van aandachtsrook was, zoals er ook rook over zijn vermeende abjecte uitspraken over homosexualiteit was ..
  Volgens mij heeft het laatste , ondanks het feit dat hij zich daarvan als niet zijn vuurtje distantieerde , er aan bijgedragen dat hij zijn Rotterdamse VU positie kwijtraakte. .

  Ik geef hem graag het voordeel van de twijfel in dat hij niet als moslim Paus over de EU scheef is gegaan en daar in zijn verdere carrières voor andere landen ook niet op uit is dan wel in de verleiding van machtmisbruik zal vervallen. Dit ook omdat andere Islam geleerden op het gebied van integratie conferenties en moslim gemeenschappen zelf dergelijks niet af zullen laten weten

  Zijn EU nalatenschap van een paar jaren zal de nodige lering en studies die hoe dan ook ver boven mijn pet gaan opleveren.

  Pfft dus

Reacties zijn gesloten.