Wat die chinezen kunnen, kunnen wij toch ook?

Die enorm dom-racistische sub-kop in Trouw: als chinezen dit kunnen, kunnen wij dit toch ook?

Ten eerste presteren chinese kinderen op alle internationale scholen het beste. Of dit door een erfelijke intelligentie komt of door iets anders weet ik niet, maar het is een feit.

Een nog veel onontkoombaarder feit is dat er bijna zestig keer zoveel Chinezen zijn als Nederlanders. Ook bij een gelijk intelligentie- en prestatieniveau heb je dan altijd een grotere hyperintelligente/begaafde/toegewijde groep mensen ter beschikking in China.

Dus nee: wat China kan, kunnen wij niet. Nu zijn ze nog onze fabriek. Maar dat beetje heen en weer schuiven met Excelsheets kunnen zij ook en waarschijnlijk beter dan wij. Dus ook die kantoortjes van grote bedrijven die we hier nog hebben, met veelverdienende (account-)managers, gaan die kant op, achter de productie aan. Daar hebben ze geen kaaskoppen voor nodig. Wen er maar aan.

8 gedachten over “Wat die chinezen kunnen, kunnen wij toch ook?”

 1. Dit doet me denken aan die Steven de Jong die in de NRC ooit een keer een lulverhaal op zat te hangen als zou ‘plagiaat plegen Aziaten in het bloed zitten’.
  En dat terwijl in Nederland dienaangaand de ene zwendel na de andere aan het licht kwam en bij mij althans suggererend dat het ‘de Nederlanders’ in het bloed zit de boel te belazeren.
  Let trouwens even op de generalisaties waar domrechts zich zo graag van bedient bij het creeëren van vijandsbeelden: ‘aziaten’, ‘moslims’, ‘mongoleischen Horden’….
  Oepss…kwam weer zo’n godwinnetje dat niet mag van datzelfde domrechts.

 2. En dan te bedenken dat, mede door de invoering van het “sociaal” leenstelsel, er in Nederland een significante daling van hoger opgeleiden zal optreden.

  Deze overheid is er vrij actief mee bezig om nog meer horigen/ loonslaafjes te maken.

  En Bussemakers…die wacht af.

  Laat de PvdA snel haar naam veranderen naar: ‘Partij om Simpele Arbeiders te maken’ (PoSAtm). Zodat deze nog makkelijker misbruikt kunnen worden, door de Neo-liberalen van hun coalitiegenoten.

  Deze lapzwansen van politici brengen willens en wetens Nederland naar de afgrond, om deze vervolgens nog een zetje te geven.

  Die zgn. “cyberoorlog” heeft Nederland bij voorbaat al verloren. Mede door gebrek aan kennis, zoals nu al regelmatig blijkt.

 3. In dit geval was het niet letterlijk bedoeld dat wij hetzelfde zouden kunnen als Chinezen. Het was bij wijze van spreken dat de spionage in principe van iedereen afkomstig kan zijn, zelfs van ‘domme’ Nederlanders.

 4. @3 Ralph,

  Veel kan, maar ik zou het niet gebruiken. Als mijn zoon hersendood zou liggen, zou ik deze opmerking bijzonder ongepast vinden.

 5. Zou ik niet weten wat het kop van artikel betekent, behalve de zoveelste poging om mensen dom te houden.

  Voor degen die de internationale nieuws volgen is het overduidelijk dat er een Cyber-oorlog al jaren internationaal gevoerd wordt. Elke land heeft haar cyber-eenheden in het aanval gezet.

  Nu dringt dit in de Nederlandse pers door alsof het nieuws is.

Reacties zijn gesloten.